reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Cześć dziewczyny
My jedziemy dzisiaj na szczepienie:confused2:

Kadia2 dużo zdrówka dla synusia życze
Laurana ja też rodziłam na Brochowie

Madziaas

byłaś zadowolona z pobytu w tym szpitalu?

My w środę idziemy na szczepienie....a już od wczoraj spać przez to nie mogę. Nienawidzę tych szczepień.....a widzę,że mój maluch nauczył się reagować na ból krzykiem, więc już moja wyobraźnia działa i podejrzewam,że wiem jak to szczepienie będzie wyglądać....:( Najgorsze jest to,że ja chyba bardziej przeżywam te szczepienia niż Patryk...dlatego to mąż go trzyma:)

A jakimi szczepionkami szczepicie? Wystąpiły jakieś skutki uboczne? Co podajecie w razie wystąpienia gorączki?

Ja szczepię 5 w 1....po ostatnim synek bardzo długo spał i nie mogłam go nawet dobudzić na jedzenie.....a na gorączkę kupiłam czopki Paracetamol....może znacie coś lepszego to się zaopatrzę?

Słyszałyście o jakimś kremie, który łagodzi wkłucie jeśli posmaruje się wcześniej miejsce wkłucia? Wiem,że jest coś takiego,ale nie znam nikogo kto by praktykował.

Madziaas

byłaś zadowolona z pobytu w tym szpitalu?

My w środę idziemy na szczepienie....a już od wczoraj spać przez to nie mogę. Nienawidzę tych szczepień.....a widzę,że mój maluch nauczył się reagować na ból krzykiem, więc już moja wyobraźnia działa i podejrzewam,że wiem jak to szczepienie będzie wyglądać....:( Najgorsze jest to,że ja chyba bardziej przeżywam te szczepienia niż Patryk...dlatego to mąż go trzyma:)

A jakimi szczepionkami szczepicie? Wystąpiły jakieś skutki uboczne? Co podajecie w razie wystąpienia gorączki?

Ja szczepię 5 w 1....po ostatnim synek bardzo długo spał i nie mogłam go nawet dobudzić na jedzenie.....a na gorączkę kupiłam czopki Paracetamol....może znacie coś lepszego to się zaopatrzę?

Słyszałyście o jakimś kremie, który łagodzi wkłucie jeśli posmaruje się wcześniej miejsce wkłucia? Wiem,że jest coś takiego,ale nie znam nikogo kto by praktykował.
Ja jestem zadowolona ogólnie z pobytu,powiem szczerze że miałam dobrze bo skierowanie do szpitala miałam od lekarza który był tam szefem ginekologii,ale odszedł.Ten lekarz był tam bardzo lubiany. No może z wszystkiego nie byłam zadowolona,leżałam tam 11 dni,5 dni do porodu no i 6 po:eek:
Ja szczepie szczepionkami zwykłymi które dają w przychodni
Wiesz coś w tym jest bo ja to chyba też bardziej przeżywam niż Kacper.
Za pierwszym razem małemu nic nie było po szczepieniu,po drugim miał temperature i dawałam mu Paracetamol
Mi pediatra doradziła żebym małemu miejsce po wkłuciu przykładała wodą z sodą oczyszczoną i raz tak robiłam

hej dziewczyny

W celu znieczulenia stosuje sie najczęściej krem EMLA, który jest mieszanina prilokainy i lidokainy (1 g kremu zawiera 25 mg lidokainy i 25 mg prilokainy). Składniki te wnikają do skóry i sprawiają, że zabieg jest całkowicie bezbolesny. Krem EMLA dostępny jest w tubce wraz z opatrunkiem okluzyjnym (plaster typu tegaderm). Nakłada się go obficie na skórę w planowanym miejscu przekłucia, a następnie zakleja opatrunkiem. Znieczulenie skóry następuje po około 2 godzinach (maksymalny czas aplikacji to 5 godzin, po przekroczeniu czasu efekt znieczulenie obniża swoje działanie). Przed zabiegiem powierzchnie skóry należy oczyścić z kremu i zdezynfekować.
znajoma piguła ostrzegała mnie ( gdyż zakupiłam ten specyfik przed pobraniem krwi u małego)że po tym kremie żyłki pękają przy pobraniach, ale na szczepienia jak najbardziej sie nadaje.
Miejsca szczepienia niczym bym nie okładała bo w tym miejscu toczy się procesik zapalny. jak jest podwyższona temperatura to przynajmiej wiadomo, że organizm walczy i zauważył, że pojawił się intruz :-)

A testowałyście może termometr w smoczku?

Ja nie mam przyjemnych przeżyć z Brochowa....dla mnie tragedia...byłam chyba jedyną mamą , która nie mogła karmić piersią i musiały dokarmiać synka ,co stwarzało zawsze ogromny problem....

A testowałyście może termometr w smoczku?

Ja nie mam przyjemnych przeżyć z Brochowa....dla mnie tragedia...byłam chyba jedyną mamą , która nie mogła karmić piersią i musiały dokarmiać synka ,co stwarzało zawsze ogromny problem....
Ja mam termometr w smoczku,ale mój mały dopiero teraz ma mierzoną jak coś nim temperature bo wcześniej wypluwał każdy smoczek:-)
Współczuje przeżyć ze szpitala:-(
Jesteśmy już po:-) Mały nawet bardzo nie płakał,troszeczke tylko.
Ładnie przytył,waży 7,5 kg i mierzy 71 cm:-)

reklama
he he ja kupiłam jak młody miał pierwszy raz temp. 40 stopnii nie dał sie dotknąć niestety smoczek miał "zły" kształt i nie było szansy by w buzi był całą minute (czy ile tam każą). Zakupiliśmy wtedy w trybie pilnym termometr na podczerwień do ucha i czoła i to jest rewelacja 2 sekundy i mam pomiar. i to bardzo dokładny...
Laurana ja do dr Struś trafiłam jak Michał był już na nutramigenie więc nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale jak byłam u niej na wizycie to nigdy recepty na mleko mi nie odmawiała...
Marma moderatorów może być dwóch. Pewnie i trzech też :-) jak coś :-) można sie podzielić działami :-)

Ostatnia edycja:
Do góry