reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
witam was dziewczyny jestem też z Wrocławia mieszkałam parę lat na Muchoborze małym a teraz koło Grabiszyńskiej
witaj arlena:-)
a gdzie mieszkałaś dokładnie na Muchoborze Małym?bo ja tam mieszkam i może na siebie kiedyś wpadłyśmy? ;-)szkoda że się przeprowadziłaś :tak::tak::tak:

Witam i na początek witam serdecznie nowe mamusie z Wrocławia:-)
EVE dziękuję za odpowiedź, coś nie jestem za bardzo przekonana do tego zaświadczenia, ale faktycznie zmieniła nam się przychodnia i może ta akurat wymaga czegoś takiego, zresztą i tak będę musiała podejść do swojego ginekologa na wizytę kontrolną i po zaświadczenie o karmieniu, więc poproszę jeszcze o to dodatkowe zaśwaiadczenie (u mnie w kadrach pracują osoby, które nie potrafia powiedzieć o co chodzi, tylko, że trzeba i koniec, ja bardzo dobrze rozumiem, że coś jest wymagane, ale zawsze jest powód tego wymogu, czy tak trudno powiedzieć:wściekła/y:)
Mieszkamy blisko siebie, bo ja na Nowym Dworze, tylko, że od jakichś 2 lat juz na stałe, a tak, to na wynajmowanym.
arlena faktycznie szkoda, że się przeprowadziłaś, bo co raz więcej się nas robi w tym rejonie.

EVE prywatnie, bo obraziłam się na NFZ. Jak byłam w ciąży i chciałam dostać się do gina w tej przychodni na Nowym Dworze i mi powiedzieli, ze trzeba się rejestrować z miesięcznym wyprzedzeniem, to podziękowałam, a namiary na moja gin dała mi kumpela i jestem bardzo z niej zadowolona. Bierze za wizytę tak w granicach zdrowego rozsadku, nie naciaga, a teraz wymieniła cały sprzęt na nowy i w czasie ciąży bardzo dobrze się mna zajmowała, zreszta przechodziłam ciąże też bez komplikacji, pracuje na Brochowie i tam też rodziłam.
Do pediatry też nie chodzę do tego molocha, bo to porażka, a dostałam namiary od swojego znajomego lekarza rodzinnego na pediatrę bardzo fajną też na Nowodworskiej, tylko, że to taka mała przychodnia i nie ma takich problemów z dostaniem się na wizytę. A, Ty gdzie chodzisz do pediatry?
Fajnie na swoim, w końcu nie nabijasz komuś kiesy, choć ładujemy kasę w kredyt, ale zawsze to ze świadomością, że na swoje:-)
Kiedyś na Muchoborze Wielkim wynajmowała mieszkanie aneta, ale też uciekła na swoje, ale nie aż tak daleko i czasem się spotykamy:-)

Agnes123witaj arlena:-)
a gdzie mieszkałaś dokładnie na Muchoborze Małym?bo ja tam mieszkam i może na siebie kiedyś wpadłyśmy? ;-)szkoda że się przeprowadziłaś :tak::tak::tak:[/QUOTE]
na Strzegomskiej nie raz tam bywam bo mam koleżanki /co do tej przychodni to chodziłam tam do ginekologa na jednej wizycie i zrezygnowałam bo lekarz był bardzo nie miły

ufff.... najgorszy dzień w semestrze zaliczony
projekt mój i męża - poszedł na sale jako przykład :)
kolokwium - też poszło OK - razem z Romkiem mieliśmy takie same wyniki - a więć albo dobrze:tak:, albo wszędzie się pomyliliśmy :confused:

witam nowe mamy She, Arlene, Eve
teraz powoli będę mogła was nadrobić - ale to póżniej bo zaraz jadę do szkoły

GOSIEK gratuluje zaliczen. Oby tak dalej :tak: Co studiujesz:confused::-)
GABI nie ma to jak wlasny kacik :-) Teraz mozesz inwestowac w mieszkanie ;-)
ANETA romantyczne te twoje zdjecia. Sliczna mialas sukienke:tak:
KADIA no prosze jak twoj synek umie sie juz dogadac:-)

Kaja tez wyprodukowala ostatnio swoje pierwsze zdanie. Zmienilam jej pampersa, a ona pokazuje na nowa pieluszke i mowi z zadowoleniem "NIE MA E E" :-D:-D

Dziś dzwoniłam do żłobka i dowiedziałam się wreszcie coś konkretnego.

karty zgłoszeń można już odbierać w żłobku a składać można między 1-5 czerwca.
Jutro chyba podejdę po ten wniosek.

reklama
Dziś dzwoniłam do żłobka i dowiedziałam się wreszcie coś konkretnego.

karty zgłoszeń można już odbierać w żłobku a składać można między 1-5 czerwca.
Jutro chyba podejdę po ten wniosek.
Agnes, przepraszam, ze tak się tu wciskam, wniosek możesz sobie ściagnać z sieci
Zasady rekrutacji do żłobków miejskich
A do którego żłobka będziesz składać? Moja córeczka chodzi na Lwowską. Pamiętaj, że trzeba dołączyć zaświadczenie o zatrudnieniu. Powodzenia.

Do góry