reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witajcie dziewczyny!!!
Nareszcie po świętach!!!
Zuzia ma się dobrze, gorączka sobie poszła:tak: Wyjazd do pradziadków bardzo udany:-) I jestem nadal w szoku jak moje dziecko się szybko zaklimatyzowało. A myślałam że przez całe dwa dni będzie buczeć. A ona odważna, wcale nie płakała i nawet ładnie spała... Uffff...

Kasiu a jak u Was z tą wstrętną gorączką? Co sie ona tak czepiła tych naszych dzieciaczków...:wściekła/y: Mam nadzieję że tak jak u nas szybko Basi przeszło... I obyło się bez lekarza:tak:

Bara to bardzo przykre i smutne co piszesz...:-( Bądź dobrej myśli...:tak: Napewno będziemy trzymać kciuki:tak: I będzie wszystko dobrze...:tak:

reklama
Witajcie prawie po swiętach, moje dziecko juz śpi a święta minęły szybko.
Bara bedzie dobrze, musi być, mama jest już pod dobra opieką i napewno zrobia wszystko by operacja przebiegła pomyslnie. Trzymam kciuki.

U nas Maksik ma znowu katar podejrzewam, ze to alergiczne.:no:

Witam się z Wami świątecznie:tak:
Ale ja niestety w niedobrym nastroju...:-:)no: Mieliśmy wszystko zaplanowane na święta, a tu oczywiście plany nie wypaliły. Dzisiaj w nocy Basia dostała wysokiej gorączki i musieliśmy zostać w domu... Wprawdzie przyjechali teściowie z rodzinką od strony M, ale martwię się o małą i święta w ogóle mnie nie cieszą:-:)szok: Jak się nie poprawi do jutra to trzeba będzie wezwać pediatrę...
Mam nadzieję, że u Was lepiej i bez podobnych rewelacji. Pozdrawiam:-)

MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKO OK , U NAS TEŻ WYSOKA TEMPERATURA I CZEKAM DO JUTRA RANA !! A POTEM DO LEKARZA
Kasiu nie ty jedna, ja dzisiaj byłam z moja mamą na ostrym dyżurze okulistycznym, i mama została w szpitalu, najprawdopodniej w środę będzie miała operacje na oko:-(na jedno juz nic nie widzi, i teraz bedą operować to drugie:-:)-:)-(boję bardzo ale muszę byc silna:-:)-(proszę trzymajcie kciuki za mnie i moją mamę:-:)-(
TRZYMAM KCIUKI I MUSISZ BYĆ DOBREJ MYŚLI , BĘDZIE DOBRZE

Witajcie kochane po swietach :-)
My swietowaliśmy kameralnie, sami w domku. Bez szalenstw.....Pogoda fatalna, nawet na spacerku nie bylismy :-(A poza tym oki, wszyscy zdrowi itd
W sobote ja gotowałam a chlopaki poszli z koszyczkiem do kosciola - jestem w szoku ze udalo mi sie M do tego przekonac :sorry2::laugh2:
Wczoraj tez spokojnie..... nie lubie tego lania sie woda, na szczescie M to szanuje i nie ma u nas zadnych wyglupow..... ;-)

Poza tym u nas maly sukces.......tzn postanowilismy z M wyniesc sie z sypialni zeby sprawdzic czy to wplynie na lepszy sen mlodego (on zawsze sie przebudza jak tylko tam ktos wejdzie mimo ze cicho sie zachowuje)......wiec my spimy w salonie..............a on tam sam....................
I...... Jejku.....jaka jestem szczesliwa :-):-):-)..... Kuba spal od 20 do 4 - wtedy mleko i potem do 7 ostatecznie......bez zadnych dodatkowych pobudek – juz 2 dni tak :-)
Jestem w szoku. I do tego tak super wcinal kaszke manne na mleku teraz na sniadanie - normlanie szok. Fantastycznie by bylo gdyby juz tak zostalo ;-):tak:
Aaaaa....i zrobilam jeszcze tescik jeden w sobote, zeby zobaczyc czy sie mocniej zabarwia, tzn czy beta hcg rosnie...................i zrobiony wieczorkiem pokazał mocne 2 krechy :-):-):-) No!

BARA - przykro mi z powodu Twojej mamy...oczywiscie kciuki mocno trzymam - musi byc dobrze :tak:
ANIELAP - fajnie ze wyjazd tak Wam sie udal - mala spisala sie na medal :-) No i dobrze ze juz goraczki nie ma.
PUSIA - a jak Wam minal pobyt u rodzicow?

Wszystki chorym, goraczkujacym, zakatarzonym itd - duzo zdrowka zyczymy :tak:

Co się dzieje? Ciągle jakieś choróbska...

Kadia zdrówka życzymy małemu.

Kasiu a jak Basia?

I niech Maksiu tez walczy z katarem.​

w jakim wieku dzieci zaczynaja zabkowac ?
Madzia sie tak masakrycznie slini ze musze ja 2 razy dziennie przebierac a wczoraj wieczorem znowu miala stan podgoraczkowy:-(

witam Maksio nadal katarzy, ale nocka była oki.

zaliczyłam już z rana carefur bo farbe musiałam do włosów kupic. zrobiłam włosy w sobote i wygladam jak kurczak wielkanocny, takie mam żółte, masakra. ale już kupiłam farbe i jak Maksio zaśnie to bede farbować.

wszystkim chorowitkom życze zdrówka.

poprosimy także staandartowo o głosik na Maksia:)

Cześć dziewczyny!
My już po wizycie u lekarza. Z Basią wszystko ok-jakiś wirus:szok:
Mimo, że dwa tygodnie wcześniej też był jakiś inny i że mała jest bardzo podatna, ale szybko sobie z nimi radzi, bo po gorączce ani śladu i nie trzeba podawać antybiotyku, ani żadnych innych leków. A takich infekcji dziecko może złapać nawet 12 w ciągu roku i to jest norma (za nami już 4):baffled:

Pytałam jeszcze o brak apetytu Basi i jej wagę, no i dał skierowanie na badanie moczu, krwi i TSH (zdaje się tarczyca). Zobaczymy co wyjdzie.
Jestem zadowolona z wizyty:-)
Przez dwa dni mamy jeszcze nie wychodzić na dwór, żeby czegoś nowego nie złapała.
A poza tym nocka do du.....:no: Mała obudziła się przed 1 i nie spała do 3:angry::wściekła/y: A później pobudka o 6... Chyba od dzisiaj też zastosujemy Anetkową metodę i pójdziemy spać do salonu:happy:

MamaOlivkiINelci-Witaj! Zapraszamy do odwiedzania nas i pisania:-)
Beti-widzę, że większość dzieci chora-życzę zdrówka dla synka:tak:
Agnieszka-Basi wyszły pierwsze ząbki jak miała 4,5 miesiąca, ale słyszałam, że już 3 miesięczne niemowlę może ząbkować:szok:
Aneta-jeszcze raz gratulacje dla Was i Kubusia:happy:
Kadia-jak u Was z gorączką? Mam nadzieję, że lepiej...:-p
Anielap-fajnie, że Zuzia już zdrowa-u Was chyba też był jeden wirus po drugim jak u nas:baffled:
Bara-trzymam kciuki za mamę i operację:happy:

reklama
Do góry