reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Co się dzieje? Ciągle jakieś choróbska...​

Kadia zdrówka życzymy małemu.​

Kasiu a jak Basia?​

I niech Maksiu tez walczy z katarem.​

dziekujemy bardzo i wam również zyczymy
Cześć dziewczyny!
My już po wizycie u lekarza. Z Basią wszystko ok-jakiś wirus:szok: Mimo, że dwa tygodnie wcześniej też był jakiś inny i że mała jest bardzo podatna, ale szybko sobie z nimi radzi, bo po gorączce ani śladu i nie trzeba podawać antybiotyku, ani żadnych innych leków. A takich infekcji dziecko może złapać nawet 12 w ciągu roku i to jest norma (za nami już 4):baffled:

Pytałam jeszcze o brak apetytu Basi i jej wagę, no i dał skierowanie na badanie moczu, krwi i TSH (zdaje się tarczyca). Zobaczymy co wyjdzie.
Jestem zadowolona z wizyty:-)Przez dwa dni mamy jeszcze nie wychodzić na dwór, żeby czegoś nowego nie złapała.
A poza tym nocka do du.....:no: Mała obudziła się przed 1 i nie spała do 3:angry::wściekła/y: A później pobudka o 6... Chyba od dzisiaj też zastosujemy Anetkową metodę i pójdziemy spać do salonu:happy:

MamaOlivkiINelci-Witaj! Zapraszamy do odwiedzania nas i pisania:-)
Beti-widzę, że większość dzieci chora-życzę zdrówka dla synka:tak:
Agnieszka-Basi wyszły pierwsze ząbki jak miała 4,5 miesiąca, ale słyszałam, że już 3 miesięczne niemowlę może ząbkować:szok:
Aneta-jeszcze raz gratulacje dla Was i Kubusia:happy:
Kadia-jak u Was z gorączką? Mam nadzieję, że lepiej...:-p
Anielap-fajnie, że Zuzia już zdrowa-u Was chyba też był jeden wirus po drugim jak u nas:baffled:
Bara-trzymam kciuki za mamę i operację:happy:

bylismy dzisiaj jednak u lekarza pomimo że niby tylko temperature i ma i okazało sie że ma gorączkę trzydniową tak wskazuja wszystkie objawy które ma !!!!

i wam kochana i wszystkim mamusiom i dzieciom zyczymy zdrówka !!!!

a to kochane zrobione w ostatnie swieta

Załączniki

• Obraz 002.jpg
    Obraz 002.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 40
  • Obraz 015.jpg
    Obraz 015.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Cześć dziewczyny!!!
Coraz mniej czasu mam na BB. Taki zabiegany dzień, a tylko zakupy zrobiłam i obiad ugotowałam. Za krótkie te dni dla mnie... Doba powinna trwać 30godz to bym zdążyła jeszcze posprzątać i poprasować;-)

Zuzka wykończyła mnie tej nocy...:-( Nauczyła się wstawać i teraz bardzo często to wykorzystuje. Niestety w nocy także. A jak wstanie to przecież nie potrafi się sama położyć i woła mamę całym gardłem:wściekła/y: I tak oto wstawałm w nocy żeby ją położyć 14razy:szok::szok::szok: Myślę już o założeniu jakiś pasów;-)

Witaj MamaOlivkiINelci!!!
Cieszymy się, że do nas dołączasz:-)
A my sie spotkałyśmy już w kinie:-) Prawda?

Kasiu to chyba moja Zuzka będzie tak jak Basia... Już dwie infekcje wirusowe za nami... I tak sama szybko mijają. Na szczęście:tak:

A Zuza śpi w swoim pokoju już od ukończenia 3miesiecy. Czasem ja się do niej wprowadzam, gdy np gorączkuje...​

aaaa idzie nam pierwszy zab !!!! :-):-):-)
jutro musze do apteki zajrzec bo zel na dziaselka

To wielkie gratulacje!!! Muszę powiedzieć że wześnie zaczyna mała Magdusia. Dla porównania Zu ma już skończone 9miesięcy i ni śladu zębów. Nawet żelu w domu nie mam jakby co...:-(

Anetko jeszcze raz wielkie gratki! Podziwiam Cię bardzo. Oby wszystko dobrze było i maleńka fasolka ładnie w brzuszku rosła.:-) Byłaś już u lekarza?

Pusia a Ty już wróciłaś czy jeszcze w Otyniu siedzisz? Jak podróż Wam minęła... Moja córka bardzo marudziła z powodu braku swobody i podróż nam zajęła 4godz. Powrót też makabra... Dobrze że na miejscu była bardzo "grzeczna";-)

Kadia jak z gorączką u Krystianka? Przeszło juz mam nadzieję...​

Dzień dobry!!!
U nas dzisiaj lepsza noc, po wieczornym ryku:tak: Tylko jedna pobudka na mleko ok 1, a do rana czyli do 6 mała spała bez żadnych dodatkowych odgłosów:-D Teraz też drzemie-zobaczymy jak długo:sorry2:
Dziś przyjeżdża moja siostra z małą-czekamy na nie...
A za oknem zima-śnieg i co chwilę prószy:szok: U Was pewnie też...

Anielap-ja też to przechodziłam-wstawanie małej w łóżeczku... Teraz to już nie taka atrakcja jak umie chodzić:-)
Kadia-śliczne masz dzieci;-) Mam nadzieję, że gorączka minie szybko...
Agnieszka-gratulujemy pierwszego ząbka:happy:

Anielap ano bardzo mozliwe bo bylysmy tam 2 razy a nas latwo poznac po wozku no i dziewczynach hehehehe

u nas dzisiaj dzien obserwacji Nelci. wywalila sie na rowerku i upadla na szafke od tv i walnela tylem glowy tak z ema rozcieta skore :( jak do tej pory nic jej nie jest i oby tak dalej ale podobno moze cos wyjsc nawet po 2-3 dniach ;/

za oknem masakra :O czekam na moich rodzicow bo wracaja z wczasow w ladku i zajma sie dziewcyznami zanim M wroci z pracy a ja smigam na rehabilitacje na 14 ;/ i tak 2 tyg ehhh ale za to mam fajnego fizjoterapeute czy jak to tam sie nazywa :D:D

Witajcie kochane......................
Kuba dzis juz nie spal tak fajnie jak ostatnie dni :-(
No ale trudno.......
Pogoda masakryczna, co?
Dzis wieczorem jak to w srody - kurs tanca.........ciekawe jak dlugo dam rade :-p:-p:-p Obawiam sie ze jeszcze ten miesiac, gora dwa i koniec :sorry2:

Witam nowa mamusie :-) - MAMOOLIVKIINELCI - fajnie ze do nas dolaczylas............hmmmm chyba faktycznie widzialam Cie tez w kinie, a moze sie myle :dry:
KASIU - a spaliscie juz w salonie czy jeszcze z mala.....ja nie wiem czy u nas przestalo to dzialac...hmmm zobaczymy jak bedzie dzis :tak:
AGNIESZKO - gratuluje pierwszego zabka - expresowa ta Twoja corcia :laugh2:
ANIELAP - kochana jeszcze raz dziekuje za gratulacje.....:-***
A u ginki bylam zanim zrobila testy - ale ze ona wiedziala ze sie staramy to dostalam skierowanie na rozne badania. Poza tym na usg - tak w razie gdyby ;-)
Jakby co to kazala mi przyjsc w 10 tygodniu - wiec ide 24.04, a na usg 07.04 :-)
Gratulacje dla Zuzi z powodu nabycia nowej umiejetnosci - zobaczysz niebawem sie przyzwyczai i wstawanie nie bedzie takie ciekawe i nie bedzie tak bardzo przeszkadzac w zasypianiu :tak:
KADIA - hmmm to chyba dobrze ze to tylko trzydniowka? - choc ja sie nie znam - Kuba z tych nie chorujacych, tylko raz byl lekko przeziebiony, wiec nie mam doswiadczenia. Zdrowka Krystiankowi zycze :-)
Sliczne te Twoje dzieciaki :-)

WITAM PO ŚWIĘTACH
My wczoraj o 22 wróciliśmy do domu z Otynia.
Święta były super w rodzinnym gronie :) Moi rodzice My i moje siostry ze swoimi chłopcami (maja synków jedna Mikołaja a druga Antka - dwulatek i trzylatek) Kacper co prawda nie mógł za bardzo przy nich spać ale jakoś daliśmy radę hihihi.
Kacperuś tez nabył nową umiejętność :-D:-D pierdzi i pluje ustami wygląda to komicznie hahah.

Co do nocek to niestety są beznadziejne:(. Kacper budzi sie czasem co godzinę i np od 4 już mu sie nie chce spać. dzisiejszej nocy obudził sie nawet późno bo koło 2 ale za to z wielkim uśmiechem na twarzy i rozgadany że szok usnął dopiero koło 4 i o 5 obudził się na karmienie. Tak że nocki z dawnych czasów już się skończyły a szkodaaaa.

MamaOlivkiINelci witam serdecznie na forum :tak:

Agnieszka_27 gratuluje pierwszego ząbka

Wszystkim chorym maluchom, życzymy zdrowia:tak:

My jak co środę idziemy na basen.

Ludzie gdzie jest ta wiosna !!!!! :-:)-(

Buziaki kobitki brakowało mi Was ale już jestem na posterunku :-D:-D:rofl2:

pogoda za oknem tylko pogłębia moje fatalne samopoczucie.:-( ja chce wiosny,
Maksio dalej katarzy ale zdecydowanie mniej, nie ma zadnych objawów choroby więc to może faktycznie alergia.:dry:

Młody mi nie spał dzis w południe i tak sobie myślę, ze po dobranocce zaśnie, a ja poodpoczywam, mąż ma 2 zmiane wiec sbie film jakiś obejrze:-)

reklama
no bialo ale na sepolnie juz topnieje wszytsko. w tv mowili ze w weekend ma byc wiosna- zobaczymy :O

co do kina to bylam na rozmowy noca i na tym kurcze zapomnialam tytulu- co film polski a gadali po angielsku :| bo koles z LA i babka z polski i ona byla w ciazy itd itd.

Do góry