reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

anielap a powiedz mi czym zbijasz?? i jak dlugo trwa juz i czy sa inne objawy??

Mila 2 razy juz miala trzydniowke... trzy dni wysokiej goraczki do 40 stopni i brak innych objawow, a zbijalismy tak nurofen 3 razy dziennie + paracetamol 4 razy dziennie.. bo jednak goraczke powyzej 38,5 trzeba zbijac, jak miala 40 to chlodne oklady i kapiele o 2 stopnie nizsza temp niz dziecko...

ZDROWKA

Pusia boskie zdjecia!!

reklama

Mila 2 razy juz miala trzydniowke... trzy dni wysokiej goraczki do 40 stopni i brak innych objawow, a zbijalismy tak nurofen 3 razy dziennie + paracetamol 4 razy dziennie.. bo jednak goraczke powyzej 38,5 trzeba zbijac, jak miala 40 to chlodne oklady i kapiele o 2 stopnie nizsza temp niz dziecko...

ZDROWKA

Pusia boskie zdjecia!!

Ciesze się, że sie podobają :);-)

Kacperek przesłodki:)

My dzis znwu na zakupach w Magnolii bylismy, jestem wykończona, znowu kupe kasy poleciało. Umyłam dziś tez okna, prawie skończyłam witrażyki, prawie bo postanowiłam cos dorobic.

Dziewczynki możecie zagłosować na mojego Maksia najlepiej codziennie:-) z góry dziękuje. mam nadzieje zelink dobrze działa.ide usypiac terroryste.

to na co patrzyłaś kupując krzesełko - czym sie sugerowałaś ??

Zwracałam uwagę na to, żeby krzesełko miało:
- pochylane do tyłu siedzisko - ważne przy maluchu, który zaczyna uczyć się jeść stałych pokarmów
- siedzisko pokryte ceratką i gąbką, a nie materiałem i gabką
- pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
- podwójną tackę z otworami na napoje
- bolec na stałe wystający z tacki, który jest między nóżkami dziecka i dodatkowo zabezpiecza przed wysunięciem dołem
- podnóżek
- duży koszyk pod siedziskiem
- kółka zabezpieczane hamulcami
- regulowaną wysokość siedziska
- maksymalną pozycję siedziska poniżej punktu łączenia się nóg, co ma wpływ na stabilność konstrukcji
- konstrukcję z solidnych grubych rur, a nie cienkich patyczków - w końcu jakiś czas ma ono nam służyć

Tak, jak już pisałam obejrzałam sporo różnych krzesełek i tylko baby ono spełniało to wszystko o czym napisałam.

moja Madzia wczoraj ok 17 dostala goraczki - 38 st ale dalam jej czopka i wieczorem bylo Ok, noc przespana cala jak zwykle - i tak sie zastanawiam od czego to moglo byc ? :eek:

Zwracałam uwagę na to, żeby krzesełko miało:
- pochylane do tyłu siedzisko - ważne przy maluchu, który zaczyna uczyć się jeść stałych pokarmów
- siedzisko pokryte ceratką i gąbką, a nie materiałem i gabką
- pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
- podwójną tackę z otworami na napoje
- bolec na stałe wystający z tacki, który jest między nóżkami dziecka i dodatkowo zabezpiecza przed wysunięciem dołem
- podnóżek
- duży koszyk pod siedziskiem
- kółka zabezpieczane hamulcami
- regulowaną wysokość siedziska
- maksymalną pozycję siedziska poniżej punktu łączenia się nóg, co ma wpływ na stabilność konstrukcji
- konstrukcję z solidnych grubych rur, a nie cienkich patyczków - w końcu jakiś czas ma ono nam służyć

Tak, jak już pisałam obejrzałam sporo różnych krzesełek i tylko baby ono spełniało to wszystko o czym napisałam.

Mi chyba kosz pod krzesełkiem nie jest koniecznie potrzebny, ale cała reszta owszem.

Anielap mam w takim razie pytanko do Ciebie ... jak czyści sie krzesełko chicco polly, bo po karmieniu takiego malucha chyba plam nie brakuje ;-)??

Zaczęło się wczoraj po południu...
Paracetamol w czopkach i nurofen w syropie. co 4 godziny. Gorączka spada do ok. 38,2 po czym nagle gwałtownie rośnie ponownie do 39,4. Teraz udało się zbić na dłuzej. Już 4godz jest 38. Ok. 22godziny kolejny pomiar.
A trzydniówka to chyba tylko raz może załapać? Zuzka miała w ubiegłym tygodniu. Przebiegała książkowo. A teraz to nie ma żadnych innych objawów, tylko goraczka...​

Ja tez obejrzałam mnóstwo krzesełek:tak: I wiekszość spełniała wszystkie te wymagania. Mówię o przedziale cenowym powyżej 250zł;-) Moje niestety ma siateczkę zamiast koszyczka pod siedziskiem. Ale i tak jest super...​

moja Madzia wczoraj ok 17 dostala goraczki - 38 st ale dalam jej czopka i wieczorem bylo Ok, noc przespana cala jak zwykle - i tak sie zastanawiam od czego to moglo byc ? :eek:

A nie mieliście ostatnio jakiegoś szczepienia?​

Mi chyba kosz pod krzesełkiem nie jest koniecznie potrzebny, ale cała reszta owszem.

Anielap mam w takim razie pytanko do Ciebie ... jak czyści sie krzesełko chicco polly, bo po karmieniu takiego malucha chyba plam nie brakuje ;-)??

Bardzo łatwo się zmywają. Tylko trzeba to zrobić na świezo a nie jak zaschną na strupa. A najlepiej to wybrać ciemniejszy kolor:-D

reklama
dziękujemy za głosiki, umieściłam linka w moim podpisie prosimy klikac codziennie:) dziękujęmy.:-)

ide spac, głowa mi peka:) ta pogoda mnie dobija:szok::crazy:

Do góry