reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

zea ja na uminskiego to mamy bliziutko do siebie:-) jak tylko bedziesz miala czas to daj znac to jakos sie zgadamy:-)

reklama
to prawie sąsiadki jesteście :) fajnie..

Aniwar,Twój synuś to Bartosz czy BArtłomiej? Ciekawe czy bedzie też takim uparciuchem jak mój :d my ostatnio przeywamy jakis kryzys wychowawczy :/

B_margot Bartlomiej;-) i zanosi sie ze bedzie uparciuchem...juz teraz jak nie jest po jego mysli to jest placz,wrzask i tupanie nozkami;-)

no wiesz w sumie to imię ma to samo pochodzenie :D wiec pewnie bedziesz miała podobnie.... oj mój jeszcze skorpion, wiec ciezki charakterek

Hej dziewczyny, u nas wczoraj ciężki dzień - byłyśmy z Uśką u stomatologa dziecięcego:-)Moje dziecko miało minę pt."Co ta matka wariatka znowu wymyśliła?!?". Chciałam skonsultować jej wędzidełko wargi górnej - żeby nie miała przerwy między jedynkami i ładnie mówiła "r" (trochę jej imię zobowiązuje do tego "r"). Okazalo się, że musimy czekać do stałych jedynek i dwójek:-) ale chociaż wiem, że ma zdrowe zęby, ładnie wyrośnięte no i nam pani zabezpieczyła przed próchnicą:-) Stomatolog na NFZ:happy:
Z kolejnych newsów u nas - pozbywamy się powoli smoczka...na razie panna w dzień jest bez smoczka - od kilku dni zabierałam jej cichaczem, ale wczoraj rano przeciełam w poprzek - jejku jak jej nie pasował:-) w końcu poszła i wyrzuciła do śmieci. Za 5 min jej sie przypomniało i zaczęła walić w szafkę - trwało to może z 15 min, a potem cały dzień bez cycka:-) Mam wrażenie, że była nawet mniej marudna i taka bardziej wyważona w swoim zachowaniu i częściej się śmiała, no i dużżżżo więcej mówiła. Smoka dostała wieczorem, bo nie mogła usnąć. Teraz za jakieś 2 tygodnie spróbujemy się pozbyć wieczornej butli - na rzecz mleka w niekapku, a w długi majowy weeken rozprawię się z "moniem" ostatecznie. Mam nadzieję, że uda się cały proces zakończyc przed największą falą buntu dwólatka:cool:
p.s. moje dziecko wiatrówki odemnie nie złapało, nikt nie złapał - zaczynam się zastanawiać co to za tajemnicza choroba była:p

Zea a gdzie bylyscie u stomatologa?? i ile Darusia ma zebolkow?? tez by nam si eprzydalo przejsc bo Bartus to wedzidelko tez ma nisko i poki co ma na gorze szeroko rozstawione zabki...ja jak bylam mala to mialam wlasnie skracane to wedzidelko....

aniwar byliśmy na Czechosłowackiej - musiałam mieć tylko z pracy taki papier, że moje dziecko jest dopisane do mojego ubezpieczenia. Moja mama nas telefonicznie umówiła. Jak coś to pisz na prv to podam ci nr tel. Uśka ma 1,2 i 4 wszystkie. Został nam tylko 3 i 5.
Ogólnie się cieszę, bo wiem teraz że zębole zdrowie, że dobrze dbamy:) i oby tak dalej
DZisiaj mała wróciła po 1,5 tygodnia do żłobka i zobaczym jak to z tym smokiem będzie - ciocie wiedzą, że odzwyczajamy, ale czy się nie będzie na smoki innych dzieci rzucać? Tyle pokus dla małego ssaka:-D

reklama
ANIWAR...JAK TO KOZIOROZEC CIEZKI ZNAK? :d Ja jestem koziorozec ;)

zea...gratulacje pierwszych osiagnieć odzwyczajaniem od smoczka. U nas tez pomogła dziura...sciełam koncówke smoczka i dalam mówiąc ze ptaszek przegryzł - 3 dni i nie potrzebował. Życze wytrwałosci, zagryz zeby i jak juz przetniesz to nie dawaj takiego dobrego, bo zawsze bedzie wiedziała,ze gdzies taki masz ukryty i wtedy to bedzie cyrk ;)

No widzisz zta wiatówką to jak z półpasciem... od mojego taty tez sie nikt nie zaraził :)

Ja wczoraj rozłozyłam sobie ciuszki które mam kupione dla małej i te po bartoszu i sie okazało ze komoda pełna, nawet jakbym chciała to juz nie powinnam kupowac. Zostały drobne zakupy kosmetyczne, pościel i przewijak i moge spac spokojnie ;)

Do góry