reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

Jedyny żłobek w Zgierzu ma miejsca na wrzesień 2013. Z Łodzi będzie problem z odbiorem, bo mój mąż nie ma prawa jazdy, a ja będę pracować w godzinach popołudniowych, do 20 ;/ No nic muszę szukać jakiejś PAni na emeryturce i już.

reklama
Kinia gratuluję przejścia do pracy. Może z tą opiekunką nie będzie tak żle, bo skoro pracujesz popołudniu a twój facet od rana to tylko kilka godzin się pokrywa?

Ja natomiast potrzebuję porady dla mojej kuzynki. Nigdzie nie znajdę większych fachowców niż na tym forum, więc się pytam i proszę o szybką odpowiedź. Dzieciątko urodziło się 3 tygodnie temu i oczywiście po 2 tygodniach poraniło brodawki. Moja kuzynka zastosowała silikonowe kapturki. Teraz już chciałaby z tym skończyć, ale mały niechce ssać bez nich. Może macie jakiś pomysł jak go przekonac z powrotem do piersi? Sprawa jest dość pilna bo to jeszcze maleństwo, które je co godzina i przez godzine. Każda doba to wieczność...
Dziewczyny poradźcie coś?????!!!

Hmmm powiem ci że miałam tak przy pierwszej córce i niestety u mnie skończyło się butelką ale ja dodatkowo nabawiłam się mego zapalenia i w końcu ropnia i zakończyłam karmienie.
Tutaj tylko determinacja bo metody żadnej nie ma bo przeciez taki maluszek nie zrozumie.Hmm może odciągac pokarm i podawać na początku butelką przypominającą ssanie piersi cos jak ta
LOVIA później próowac tez podawania piersi może mały załapie ;-)

hej dziewczyny,
mam taki mały problem, może pomożecie? Mam dla małej kilka kurtek zimowych, ale nie ma spodni na zimę i ciągle szukam...może któraś z was wie gdzie mogę kupić takie ortalionowe, ocieplane ogrodniczki na zimę? No i w kolorze innym niż różowy... może np. w jakiś second handach?

dymalek ciezka sprawa z tym brodawkami...to brzmi banalanie ale chyba trzeba przystawiac...nie wiem moze jak dziecko ma np smoczka w buzi to przystawiac ze smoczkiem i potem szybko smoczka wyjac i zaspaic piersia albo tak samo zrobic jak jest nakladka jak troche possa z nakladka to za prae sekund ja zdjac i podac juz normlanie piers...

zea niestety nie pomoge...kolo centarlu jest taki duzy second hand moze tam cos bedzie...albo na allegro ja tam sporo fajnych rzeczy kupuje...

Kinia gratuluję przejścia do pracy. Może z tą opiekunką nie będzie tak żle, bo skoro pracujesz popołudniu a twój facet od rana to tylko kilka godzin się pokrywa?

Ja natomiast potrzebuję porady dla mojej kuzynki. Nigdzie nie znajdę większych fachowców niż na tym forum, więc się pytam i proszę o szybką odpowiedź. Dzieciątko urodziło się 3 tygodnie temu i oczywiście po 2 tygodniach poraniło brodawki. Moja kuzynka zastosowała silikonowe kapturki. Teraz już chciałaby z tym skończyć, ale mały niechce ssać bez nich. Może macie jakiś pomysł jak go przekonac z powrotem do piersi? Sprawa jest dość pilna bo to jeszcze maleństwo, które je co godzina i przez godzine. Każda doba to wieczność...

ja miałąm podobnie z tym ze maiek przez tydzien w szpitalu byl karmiony butelka, wiec jak przystawilam go do piersi musiala wziasc nakładki bo innaczej nie chciał jeść. Ale po jakimś czasie odłożyłam nakładki, a dokładnie wygladało to tak,że każdego dnia probowałam podac mu piers bez nakładki, jak sie plakal to dawałam z nakładką, az pewnej nocy sie udało i potem już poszło samo. Nie można tego robić gdy maluch sie denerwuje, ale u mnie pomogla noc, bo maly byl zaspany i glodny to ja cyca bez nakladki przed podaniem wyciskałam troche zeby dobrze zlapal i czul ze tu jest mleko, trwalo to troche ale nie dluzej nic tydzien:)

Dzięki za rady dziewczyny, choć przyznaję, że spodziewałam się jakiegoś cudownego środka typu smarowanie piersi miodem. Przekazałam jej co mi napisałyście, a takie wsparcie daje dużo siły.

zea ja ostatnio byłam na rynku Zielonym na placu Barlickiego. Na jednym ze stoisk (bliżej Żeromskiego) są całe komplety po 55 zł. Spodnie mają być w przyszłym tygodniu. Fajny sklep jest na Strzelców Kanioskich przy Struga w strone Zielonej po prawo (taki mało widoczny). Sprzedają tam końcówki kolekcji Tup Tupa. Wadą jest tylko cena 50-60 zł za same spodnie. Na pewno jednak będą ciepłe, bo ja tam swojemu w zeszły roku kupiłam kombinezon.

hej, ja wlasnie wrocilam od lekarza dostala ulotke zdecydowalam sie na leczenia pol roku bedzie trwalo. ale jak zobaczylam cene to normalnie az mnie zatkalo za 30tabletek prawie 140zł:szok:, a 60 tabl 190zł. pol roku czyli 6m-ce*190zł
no ale jestem naladowana pozytywna energia ze w nastepnym roku bede juz zdrowa troche chudsza i bede mogla sie starac o dzidziusia:)

reklama
hej dziewczyny,
mam taki mały problem, może pomożecie? Mam dla małej kilka kurtek zimowych, ale nie ma spodni na zimę i ciągle szukam...może któraś z was wie gdzie mogę kupić takie ortalionowe, ocieplane ogrodniczki na zimę? No i w kolorze innym niż różowy... może np. w jakiś second handach?

W tesco na pojezierskiej widziałam wczoraj takie spodnie - czerwone.

No niestety mój mąż pracuje w różnych godzinach, zależy jaka zmiana mu wypadnie.

Do góry