reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

To mieszkałyśmy przez ścianę ja mieszkałam na III piętrze ale w klatce obok. Mam psa cocer spaniela Briksa.
Z Wiolą chodziłam do liceum.

reklama
hej andia nie diałają i literki dieki a odew ja hode do dr Wilińskiego,odewe sie jak bede posiada literki pa pa :laugh:

Ma usg gabinet ma w tym bloku na rogu co sie skreca do szpitala 1 klatka 1 pietro, blok po lewej stronie, za wizyte bierze 50 złotych(razem z usg) przyjmujew poniedzialki, środy i czwartki. Jak chcesz do niego numer telefonu to mój nr gg to 340 95 62 to ci napisze telefon

czesc dziewczyny czy robila ktoras z was usg u doktora borowskiego na radwanskiej bo ja tam sie wybieram w sobote i chcialabym cos wiedziec bo moja pani doktor nie ma aparatu usg wiec mnie tam wyslala bo wedlug niej dziecko jest chyba za male a 2 tyg temu u innego lekarza( bo u tej bylam pierwszy raz)wszystko bylo na usg ok wiec czy mogla nastapic zmiana tym bardziej ze przytylam nastepne 2kg czyli od poczatku to juz jakies 7kg a jest 24 tydzien.pomozcie bo sie martwie a jeszcze do tego mam uplawy i kazala stosowac globulki clotrimazolum ale czy one sa oby bezpieczne dla ciazy i dzidzi?napiszcie jak cos wiecie a moze ktoras ma podobny problem.

Helunia, ja stosowałam te głobulki w pierwszej ciązy, więc chyba są bezpieczne.
Co do tego USG to chyba faktycznie warto skonsultowac się z jescze jednym lekarzem, bo są dwie opinie i każda inna.Kolejna powinna potwierdzic jedna z nich.Tak mi sie przynajmniej wydaje.Chyba jak dwóch lekarzy wyda taką samą opinię, tzn ze to jest ta prawidłowa. Ja u tego lekarza USG nie robuiłam.U ojego lekarza w gabinecie był aparat, więc jak było potrzeba, to robił na miejscu.

Mój Oskar podejmuje pierwsze próby raczkowania. staje na czworaka, ale zaraz po chwili nogi mu sie rozjeżdżają i pada plackiem. Dzisiaj rano prawie wstał w łóżeczku.A zrobił się okropny, bo się strasznie denerwuje ze nie może sie przemieścić, i stale by chciał zeby z nim siedziec, przenosić go z miejsca na miejsce.

Dziękuję Kara za informacj :)
To super, ze ma wgabinecie usg. Chyba skorzytam z jego usług. Ale to już po ciąży bo teraz nie ma sensu zmieniać lekarza. Poza tym lekarza mam suuper tyle tylko, że sporo mnir kosztuje i ten dojazd mnie męczy.

Podobnież ten lekarz jest ok
Ja osobiście robię u dr Kaczmarka w Gamecie i polecam, przynajmniej moj lekarz mowi ze wierzy w to co jest napisane,
chociaż mnie nie kierował do niego ale ja na początku ciąży miałam panią doktor w Gamecie i tam robiłam usg bo mają świetnych fachowców.

reklama
helunia pisze:
a jeszcze do tego mam uplawy i kazala stosowac globulki clotrimazolum ale czy one sa oby bezpieczne dla ciazy i dzidzi?napiszcie jak cos wiecie a moze ktoras ma podobny problem.
Nic się nie martw to może sie zdarzyć podczas ciąży. Staraj sie podczas higieny unikać płynów zawierających mydło (niestety większość) i zmienić na Lactacyd - emulsję do codziennego stosowania. Można jej też używać w połogu, ale wcześniej upewnij się u swojego lekarza. Globulki nie zaszkodza a infekcję wyleczyć musisz, szczególnie jeśli zamierzasz rodzić naturalnie. Potem spytaj czy możesz zastosować Lactovaginal - to preparat, który wprowadzi prawidłową florę bakteryjną do pochwy. Kosztuje co prawda ok. 25 zł ale warto, żeby infekcje nie wracały.
Helunia a kiedy Ty masz przewidziany termin porodu?

Do góry