reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Kurcze tak na prawdę, to jeszcze nie wybudowali takiego szpitala, w którym którakolwie z nas dobrze by sie czuła w 100%. Zawsze znajdzie sie cos, do czego sie przyczepimy.... Do tej pory patrzylam na "komfort" (o ile mozna to w ogóle tak okreslić) samego porodu - no ale pomoc w pierwszych godzinach z dzieckiem ez jest bardzo wazna, tym bardziej, że w Rydgierze nikt z rodziny nie moze wejsc na sale...
nie ma jak dawniej kiedy akuszerke sie do domu wzywało hihihi

reklama
Ulik - - te ksywki w tym momencie nic mi nie mówią, ale może Ty pamietasz Radio LOT przez radiowęzeł - to ja jestem jedną z nich (głupie czasy hihi). Ja pamietam jedynie ksywkę - Królik, bo był w naszej klasie... ;) a nasza wychowawczynia była Iwona Malinowska

Widzę, że nasze ciężarne mają ten sam dylemat i obawy co ja jeszcze kilkanaście tygodni temu.
Bo przecież mój Michaś dzisiaj o 18 skończył 7 tygodni.
Dziewczyny musicie wierzyć, że wszystko będzie ok, bo najważniejsze są maleństwa w waszych brzuszkach.
Jak będzie cieplej to z chęcią przyłączę się do spaceru.
Mamusiuagusiu mam za sobą dwa spacerki na olechowie, może się spotkamy, bo jestem codziennie u rodziców.

Dziewczyny, my niestety na spacer do lunaparku sie nie piszemy.Kawał drogi od Nas.Wycieczka z chłopakami nie z tej ziemi.
Natomiast, TWEETY, na Olechowie to bardzo chetnie.Jak bedzie ładna pogoda, to mozemy sie zgadać przez gg jak bedziesz u rodziców.Moment i juz idziemy na spacerek.

Prawdą jest, ze nie ma takiego szpitala, w którym kazdy czuł by sie idealnie.
Dla mnie Rydygier jest dobrym szpitalem.Tak jak mówiłam, na tej poczekalni, zdarza sie ze są 3 kobiety, ale na porodówce, rzadko kiedy rodza dwie równoczesnie.
Ja rodziłam tam 3 lata temu.W tym samym czasie Trwała afera z Madurowiczem.Szpital był zamkniety, a Rydygier przepełniony.
W tej poczekalni, była ze mną tylko jedna dziewczyna, ale rodzić poszłam pierwsza.Ja nie krzyczałam :laugh:, więc pewnie sie nie wystraszyła.

BORYSKU SPÓŹNIONE ALE BARDZO SZCZERE STO LAT
ROSNIJ RODZICOM, JAK NAJWIEKSZY
:-* :-* :-* :-* :-* :-*

A teraz musze  pochwalic swojego syna
OSKAR postawił dziś swoje pierwsze kroki samodzielnie.
TO były 3 kroczki.
Co prawda nie chciał już dziś powtórzyć sojego wyczynu, ale jestem z niego bardzo dumna.
Teraz powinno pójsc już z górki.

Witajcie, pomimo tegoże w tym dziale, są wątki regionalne, to wątek łódzki juz troszkę rozkrecił sie w dziale TO MY.
Były tam propozycje,aby cały tamten wątek przenieśc, tutaj , ale jakoś to ucichło.
Wobec tego mam propozycję, abysmy, watek łodzki kontynuowały w dziale TO MY.
Część łodzianek wypowiada sie tutaj, a druga część tam.
Nie potrzebnie.
Więć zapraszamy do do działu, TO MY, tam jest watek MAMUSIE Z ŁODZI.
Miło by było gdybysmy, trzymały sie razem
Pozdrawiam Was i jeszcze raz serdecznie zaprszam.

łÓDŹ JESZCZE SPI????
Mamusiagusia gratulacje dla synka :):)
W Łodzi chyba najlepiej rodzić jest w Rydygierze lub Madurowiczu.CZMP to chyba ma najlepsze zaplecze poporodowe i przy jakikolwiek komplikacjach z dzieckiem

Czy Łódź śpi? Ja juz z samego rana byłam w laboratorium na badaniu cukru :)) A teraz objadam sie ciastkami, bo mam 80 - czyli norma super :)))

A co do szpitala to jestem coraz bardziej za Madurowiczem - a jeszcze kilka dni temu mówiłam, że Rydgier i żaden inny :)

No Ja juz dawno nie spie ale buszuje tez na innym forum
Mu tez juz po porannym spacerku i podczas spacerku zgubiłam klucze :( :( dobrze że mąż pracuje niedaleko to wzięłam od niego bo takto niewiem co by było,buuuuu :(

reklama
Elpis78 pisze:
Czy Łódź śpi? Ja juz z samego rana byłam w laboratorium na badaniu cukru :)) A teraz objadam sie ciastkami, bo mam 80 - czyli norma super :)))
Oj ja bym tez pojadła ciasteczek ale muszę dbać o moje sadełko, żeby zabardzo się nie rozrosło ::)

Do góry