reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Bry pod wieczór :)

Co do spotkania ,to byłyśmy we dwie z Wampi,fajnie sobie czas spędziłyśmy na gadulstwie wszelakim i na placu zabaw w tym parku,zawsze zapominam jak un się zwie
Magda,współczuję niehumoru,znaczy powodu niehumoru :(

reklama
Cześć dziewczyny,
fajnie, ze u Was wszystko w porzadku. Ja umieram po prostu :((( Wczoraj po południu złapał mnie ból głowy i trzyma do tej pory.. nic nie pomaga, już bym chciała, zeby się to skończyło bo ile można... Jak do jutra mi nie przejdzie to chyba się załamię..

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Oj, jak żałuję, że mnie nie było :/ Ech, mam nadzieje, że w niedalekiej przyszłości uda się to jakoś powtórzyć.
Magda, nic nie działa bardziej relaksująco jak ciepła kąpiel i lampka wina, ewentualnie melisa z miodem :)
Ewafoto, to pewnie migrena. Warto z tym iść do lekarza, moja ciotka je ma i wiem, że to lekarz musiał przepisać silniejsze tabletki, bo te bez recepty nie działały.

Ewafoto No ja na migreny to ketonal biorę jak już kryzys mam, ale można pogadać z lekarzem leki są takie, które się bierze codziennie i one są zapobiegawcze nazywają się divascan.

Dziewczyny nawet nie mam siły na nic dzisiaj, trzecia noc z rzędu jak Nadia śpi 30 min i 1,5h płaczu i tak od 21 do 7. Wczoraj w ciągu dnia spała tylko 40 minut, dzisiaj już od rana jest płacząca i jakby mogła to by siedziała przy mnie jak mały kangur, z jedzeniem też cieniutko... Co ząb to gorzej.

Wiecie co mam do was prośbę, wraz z moją koleżanką, również mamą chcemy się zaopiekować 2-3 dzieci u mnie w domu jako opiekunki, jakbyście znały kogoś kto szuka opieki dla dziecka to polećcie mnie jak możecie. To jest adres email nasz: domoweprzedszkole1@o2.pl . To nie jest żaden klub, ani nic tylko opieka jako nianie.

Miłego dnia

Kinia, mam ten sam problem. Malwisia śpi od 21.30 do 8.30, ale z kilkunastoma przerwami, ja tez nie daję rady. W dzień ma dwie krótkie drzemki. A jeszcze teraz jest taka marudna. :/

No dziewczyny, mnie już przeszedł ten paskudny ból, dzisiaj jestem jak szczygiełek :)
Ale jak sobie przypomnę wczoraj - dzien na straty, chodziłam od pokoju do pokoju jak cień. No i schudłam 1 kilo bo prawie nic wczoraj nie zjadłam :)))) Pewnie dzisiaj odrobię:-)

Kinia, Nancy - macie teraz ciężki okres widze. Moje dziecko szczęśliwie nie budziło się nigdy po kilka razy w nocy - max 2, na picie, mogę więc sobie tylko wyobrazić, jakie to męczące. A najbardziej to szkoda dzieci, bo pewnie strasznie się męczą :((
Musicie się uzbroić w energię. Kinia - będę pamiętać o Twoim domowym przedszkolu
jakby co.

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Kinia, mam ten sam problem. Malwisia śpi od 21.30 do 8.30, ale z kilkunastoma przerwami, ja tez nie daję rady. W dzień ma dwie krótkie drzemki. A jeszcze teraz jest taka marudna. :/

Ahhh u nas to problem zębów, bo jeden już wyszedł do połowy, a drugi się przebić nie może... Choć stwierdziłam, że z każdym kolejnym zębem jest coraz gorzej. No u Ciebie Malwisia chociaż ma 2 drzemki, a Nadulec ma jedną 30 minutową ;/ Dzisiaj koleżanka przyszła i jak zadzwoniła domofonem to dziecko jak poparzone zaczęło płakać ze strachu, a tak smacznie zasnęła... Myślałam, że uduszę tę koleżankę.

No wczoraj miałam chatę wolną, ale dzisiaj już mąż wraca z pracy, ale dopiero koło północy, więc jeszcze trochę spokoju mam :D

reklama
Do góry