reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

witam :)

no jakos cicho sie zrobilo - to prawda :) i nie wiem czy weekend to zmieni - na moim styczniowym wątku w eekend zapada cisza - mamusie zajmuja sie mezami albo dziecmi - albo jednym i drugim ;)

u nas wszytsko gra :) maly raczkuje jak szalony - biega po calym mieszkaniu (co mi przypomina ze musze znowu posprzatac...), a teraz kreci sie jak bączek w chodziku (tak, wiem ze sa "zabójcze" ;) jak sie trzyma dziecie 6h dziennie to pewnie są ..) aja czekam az przyjdzie czas na drzemke i wskakuje do wanny sie zrelaksowac :)

niech tam zdrowieje szybciutko mały oskarek!!! :)

reklama
Dziekujemy bardzo za zyczenia powrotu do zdrowia. :)Juz jest troche lepiej.W kazdym razie je.Tylko ten kaszel mnie przeraza.Ale ogólnie jest wesoły.Dzis opanował nowa sztuke przewracania sie z pleców na brzuszek.Czasami trzeba mu troche pomóc, popychając cięzkawe dupsko :).Nawet nieźle mu szło.
A jutro mamusia z tatusiem idą na wesele. Nareszcie będe mogła sie wyżyc na parkiecie. :laugh:
W poniedziałek podziele sie wrazeniami.

Ja się melduję . Dziś mojemu Filipowi zagipsowali stópki w CZMP. Na dwa tyg!.
Poza tym cos gorzej spi - nie wiem dlaczego - czy jakieś choróbsko się przypętało czy co...

Pozdrawiam
a

On chyba nie zauważył specjalnie tego gipsu - fika nóżkami bez problemu - tylko mi ciężej go nosić.
Mam do was pytanie - Filip od dwóch dni leżąc na plecach robi coś na kształt "brzuszków" - podnosi lekko głowę i podciąga nogi do brzucha - myślałam że coś go boli ale raczej nie - nie wiem czy to jakis kolejny etap rozwoju motorycznego??? Ma dokładnie dwa miesiące. I zbiegło się to też z jego nową figurą - leżąc na brzuchu przerzuca nogi do tyłu -tak że przekręca dolna część ciała na plecy - tylko jeszcze górnej nie umie. Powiedzcie czy te "brzuszki" są ok, czy coś mu dolega?
a

Dzieki dziewczyny - chyba faktycznie ćwiczy te mięśnie. A dziś przekręcił sie z brzucha na plecy! Dwa dni temu skończył 2 miesiące więc to chyba dość szybko.
Martwiłam się że mu ten gips będzie przeszkadzał, ale widac nic sobie z niego nie robi. Na szczęście.
Anetas - no ja kibicuję w sprawie tego kolejengo bobasa! Moja bliska koleżanka jest teraz w 8 tyg. Fajnie.
a

Witam mamusie z Łodzi.
tak tak nie masz czym się przejmować tak ćwiczy mięśnie brzuszka moja Olivka już chce się podnosić do siadania i wszystko zaczyna ją interesować ale bardziej już w pionie niż w poziomie

reklama
Cześć

Dawno nie zaglądałam na bb i dzisiaj nadrabiałam.

Współczuję wszystkim chorującym dzieciaczkom i ich mamusiom również, oby szybko powróciły do zdrowia.

Mojej niuni w tamtym tygodniu pierwszy raz podałam marchewkę (ze słoiczka) no i smakowało jej że hej, od tamtej pory daję jej deserki owocowe i jedyne czego nie lubi to soczku jabłkowego. Dzisiaj się ściełam z moją mamą bo zobaczyłam że daje jej mleko z kleikiem ryżowym. I po jaką cholerę?? Ale mi ciśnienie podniosła. I coś czuję, że się jeszcze z nią pokłucę bardziej bo nie dociera do niej to co mówię. Finał będzie taki, że nie będę chciała by ona opiekowała się Oliwcią i nie będę mogła pracować. Szlag by to.

Anik - silny ten Twój chłop ;D mój leniuch przekręci się z brzuszka na plecki tylko przypadkiem ;D

Do góry