reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

nie przejmuj sie . u nas tez zero śniegu, temperatura dodatnia, w dzien czasem nawet +10 :-D więc też było dziwnie w tym roku i w Święta i w Sylwka :)

SZCZEśLIWEGO NOWEGO ROKU

reklama
Witam wszystkie Mamusie z Łodzi :) Życzę Wam i Waszym Bobaskom samych szczęśliwych chwil i dużo, dużo zdrówka :)

Jestem tutaj po raz pierwszy. Mam 4,5 miesięcznego synka Patrysia.

Anamay, witamy w naszym gronie!
Widzę w takim razie, że też jesteś sierpniówką, jak ja :-) Powiedz nam jeszcze gdzie mieszkasz w Łodzi? :-)

Dziewczyny, mam prosbe do tych z was ktore rodzily w CZMP. napiszcie mi co trzeba tam zabrac dla dzieciaczka? nie wiem czy potrzebne sa kosmetyki i recznik? i kiedy ta torbe wziac? od razu na porod, czy potem maz ma przywiezc??:confused: i czy lepiej wziac kocyk, czyrozek? czy jedno i drugie?

siegnijcie pamiecia i pomozcie przyszlej mamusi, prosze:tak:

Przesyłam Noworoczne pozdrowienia dla wszystkich mamusiek i całusy dla dzieciaczków.

W 2007r życzę Wam zdrówka, miłości, dużo uśmiechu na co dzień, życzliwych ludzi wokół oraz realizacji wszelkich planów.

PadiQ i Zuza

happy-new-year-708144.jpg

lil kate do szpitala musisz mieć pampersy, oliwkę, chusteczki, ja miałam wszystko ubranka, rożek i kocyk. Paczkę podkładów dostaniesz, a jak zabraknie to można kupić na dole w sklepie koszt ok 2 zł. Mnie mąż przywiózł torbę w dzień w który miałam rodzić, a zaraz po porodzie Michał był w ubrankach szpitalnych, a później położna przebrała w moje. Powodzenia :-)
abrzuzka Zuzia wygląda super jako mikołajka:-)
Anamay witaj ;-)

Chciałam powiedzieć, że mój synek witał z dziadkami nowy rok i balował do 1 w nocy i spał później do 9 :szok:

reklama
Witam :)
Lil Kate trzeba ze sobą wziąć na pewno pampersy, oliwkę (najlepiej Bambino - nie uczula) i mokre chusteczki. Jeśli nie weźmiesz ubranek to ubiorą Ci dzidziusia w szpitalne, radzę również wziąć swoje pieluszki tetrowe. Szpitalne są chlorowane i często Bobaski mają po nich wyspkę. Ja dla mojego Misia wzięłam rożek, kocyka nie brałam. Natomiast dla Ciebie radziłabym wziąć: sztućce, kubek + herbatę, cukier, talerzyk + ew. miseczkę na zupę. W szpitalu jest ogromny deficyt na "zastawę stołową". Podkładów nie dostałam, miałam swoje - tak jak pisała Tweety - kosztują niewiele, a na pewno się przydadzą. Oprócz podkładów kupiłam również majtki jednorazowe, świetnie trzymają podkłady, jeśli często wstajesz z łóżka. Ja nie leżałam na jednej sali z moim Bobaskiem, musiałam do niego chodzić i wtedy "majtasy" się przydały.
Życzę powodzenia i szybkiego i w miarę bezbolesnego rozwiązania :) a jak zobaczysz swoje cudo to o całym trudzie i bólu od razu zapomnisz :)

Dziękuję Mamusiom za ciepłe powitanie :)
Leika, rodziłam w CZMP. Leżałam na 3 piętrze, a Ty?

Do góry