reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie w 2012

Wika dopiero na pazdziernik termin? masakra. Przecież to już będzie za późno! i co znowu najlepiej prywatnie wydawać kase?:confused:
Tak właśnie wszyscy mówią , że 3 miesiące pierwsze to taki czwarty trymestr ciąży. oby było lepiej

reklama
heh a jakos tak zawsze zniechecalo mnie nadrobienie tylu postow :-D ale obiecuje poprawe :-)
moja corcia od tygodnia ma juz 2 zabki, jest bardzo ruchliwa, ciagle tylko pelza i turla sie po podlodze :-D pomalu przygotowuje sie do raczkowania - kleczy na kolankach, podpiera sie na dloniach i wykonuje ,,zboczone '' ruchy :-D heh nie nadazam za nia :-)

No i pochwale sie, ze nadal nie mielismy nieprzespanej nocy!!! :-) Balam sie ze nastapi to podczas zabkowania ale na szczescie przeszla bezbolesnie :-) Adzioszek to straszny spioch, w nocy spi od urodzenia po 8-12 godz :-) za to przez dzien troche gorzej :-p

Poki co ciagnie tylko cyca :-) za niecale 2 tygodnie rozszerzamy dietke. Wazy juz prawie 8 kg wiec jak widac mleczko mamine sluzy :-)
opowie mi ktoras w skrocie co u Was?? :biggrin2:

Martolinka, najlepsze zyczenia dla Ali :) wow, 3 miechy :) mojej przyjaciolki cora wczoraj skonczyla 3 miesiace, ehh zaluje ze mnie tu nie bylo :p

a oto Adusia :)
302p1kg.jpg

2wptdtg.jpg

Ostatnia edycja:
Maron jaka roześmiana pyza ta Wasza córka:tak::tak:
żałuj, że Cię nie było;-)trudno opowiedziec co sie wydarzyło- nie wiem na jakim etapie się zatrzymałaś..

MaronMartolinka dobrze prawi, ciezko nie wiedzac kiedy zaprzestalas czytania przytoczyc co sie tu wyprawialo. Zalozmy ze tak jak bylas widziana w marcu po raz ostatni tak doplyw wiadomosci zostal przerwany a wiec
-MARTOLINKA URODZILA ALUNIE
-LELCIA WYPCHNELA IGE
-QCZ DOCZEKALA SIE SWOJEGO KUBUSIA
-KATRINY NISPODZIANKA OKAZAL SIE BYC KUBUS (a wiec mamy dwoch Jakubow)
-WIKA ODDAJE SIE NOWEMU MEZCZYZNIE W SWOIM ZYCIU WOJTUSIOWI
-IZKA OD NIEDAWNA TULI ALEXANDRE

-BUNNOWY BOBAS OKAZAL SIE BYC CHLOPCEM I ZWIE SIE DOMINIK KTOREGO ZOBACZYMY JUZ ZA MIESIAC
-ZA DWA I POL MIESIACA DOLACZY DO GRONA NARODZONYCH MOJA CORECZKA KTORA ZROBILA PSIKUSA CHOC POCZATKOWO POKAZALA SIUSIAKA ZDECYDOWALA SIE BYC OSTATECZNIE DZIEWCZYNKA

-SOWINKA ZAPIERALA SIE REKAMI I NOGAMI ZE NIE JEST W ZADNEJ CIAZY A CO WYSZLO? BYLA OCZYWISCIE I TO JUZ ZAAWANSOWANEJ BYM POWIEDZIALA. TO DOPIERO BYLO ZASKOCZENIE HAHAHA
-CALOGERA TO KOLEJNA ZACIAZONA I JUZ NIEZLE SOBIE POCZYNA ;-)

Ostatnia edycja:
Maron Ada to prześliczny promyczek. Aż sie buzka sama uśmiecha gdy patrzę na zdjęcia.

Wika 3 miesiące to strasznie długo po głupieli normalnie. U mnie na wizytę czeka sie maks miesiąc (przynajmniej tak było z Patim)
Może poszukaj innego ortopedy albo trzeba iść prywatnie i płacić, masakra. Pati wczoraj spał do 9.30 czasem mu sie zdarza taki dzień śpiocha ale przeważnie śpi do 8-8.30 więc narzekac nie mogę

Martolinka dopiero sie urodziła kruszynka a już 3 miesiące aż nie chce sie wierzyć.
Dobrze ze Antek sie nie boi, oby lęk nie wrócił

Gosia kiedy masz wizytę? Dziś była czy jutro będzie?

Trina nie zazdroszczę tego "uwiazania" z tym jest lepiej gdy sie karmi butla to każdy może to zrobić nie tylko mama.

Patrzę na zegarek i własnym oczom nie wierzę, ta godzina a ja siedzę pije kakao i wcinam kanapki z dżemem (własnej produkcji). Myślę jeszcze o batoniku ale to już by była przesada więc idę spać

Dobranoc

W końcu lato :tak::tak: gorąco , ale co tam!!! czekałam na odrobinę lata:tak:

Syneczki lepiej bym tego nie ujęła;-):-D

Bunny i jak wciąż siedzisz nad kanapkami?:-p

jak myślicie dopajać małą herbatką? Taki upał , że szok . Kupiłam herbatę do zaparzania i nie wiem , czy dać , czy pierś sama wystarczy

Martolinka, ja dopajałam Igora samą wodą:tak:

Syneczki
piękne streszczenie :-)

Bunny
o tej godzinie tekie rzeczy jesć:szok::szok::-D:szok::-D:-D:szok::-Dale Tobie się wybacza:-D:-D

wpadam na chwilkę, bo czasu brak. Akcja odpieluchowania w toku i chciałam sie Was podpytać o coś;-) przekopiuję z lipcówek:zawstydzona/y:
"od wczoraj mamy w domu akcje odpieluchowania Igora. Wczorajszy dzień- KATASTROFAAAAAAA
laugh.gif
laugh.gif
shocked.gif
shocked.gif
rofl.gif
rofl.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
z tym że poszliśmy calkowicie na żywioł. Nie pytałam sie go o siusiu, nie sadzałam na nocniku. Chciałam zobaczyć, jak bedzie reagował na sikanie i mokre majtki. Zmoczył 15 par majtek i róznie, raz wołał od razu, ze ma mokro i żeby przebrac a innym razem w ogóle mu mokre siuśki nie przeszadzały
mad.gif
mad.gif
Wczoraj tylko raz pod wieczór sam poszedł do łazienki, zdjął sobie majteczki i sie wysusiał
biggrin.gif

dzisaij od 7.00 były dwie wpadki. Tylko, ze ja co pół h/ godz. sadzam go na nocnik i sikamy. Zawsze wysika. Co chwilę pytam sie go czy chce siku, oczywiście nigdy nie chce.

Wielka radość, euforia, klaskanie, chwalenie jest za każde siku do nocnika i troche przekupstwa
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif
dostaje cos w nagrodę za siku w nocnik i nie wiem czy tu dobrze robie??

No i kolejne moje pytanie, czy on się w końcu nauczy wołać siku?? Bo jak do tej pory, to ja go sadzam i sikamy a wołania jako takiego nie ma. "

Wika my już rok bez pieluchy. Na poczatku dosłownie co pół godziny go wysadzałam. Pytałam , czy chce siku. Najczęściej mówił , że nie, ale zawsze wysikał jak go postawiłam do siusiania. I tak bite prawie 2 msce. To pytanie było do obrzydzenia. Z czasem zaczął wołać, ale to było tak na ostatnią chwilę więc trzeba było biec od razu. Teraz potrafi nawet siusiu trzymać chwilkę , sam idzie do toalety.
My się wzielismy za odpieluchowanie nocne. Skoro i tak wstajemy do małej weźmiemy się za Antka

reklama
Witajcie:-D

Sowinka ciekawe jak tort smakował

Tort przełożony był bitą śmietaną i owocami, więc jak dla mnie pycha:blink:

Sowinka Jak sie czujesz?? Pokażesz brzuszek??

Wika czuję się ok, a brzuszek rośnie, więc pokażę Go w poniedziałek razem z nowym zdjęciem z usg (mam nadzieję):-D

Pochwalę się Wam dwiema kreseczkami:tak: Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze...Jutro pierwsza wizyta.Może będzie juz chociaż pęcherzyk widać.Proszę o mocne kciuki.

Gosiulek ogromne gratulacje i daj znać jak po wizycie:tak:

Iga natomiast ma zęba! Na dodatek jest to gorna lewa piatka!!!:szok::szok::szok::szok:

Lelek gratki dla Igi:-)
O rany, dziewczyny ale Was zaniedbalam :zawstydzona/y: pamieta mnie ktos jeszcze?

Jasne, że Cię pamiętamy -> pisz częściej, super, że jesteś:-) Maron cudna ta Twoja córcia:-)

Wiecie co, Wojtek dostal skierowanie na usg bioderek. M. wczoraj go zapisal. Pierwszy wolny termin: 02.10.2012:szok::szok: no ptrzeciez on bedzie miał już wtedy 3 miesiące, a bioderka robi się w 6 tygodniu... i co mam tyle czekać?? :baffled:
No i kolejne moje pytanie, czy on się w końcu nauczy wołać siku?? Bo jak do tej pory, to ja go sadzam i sikamy a wołania jako takiego nie ma

Wika to masakra jakaś:tak: u nas to w ogóle nie było problemu, bo przy wypisywaniu ze szpitala od razu Bartuś miał wyznaczony termin na usg bioderek za 6 tygodni w tym samym szpitalu:tak: a z tym sikaniem to różnie jest, ja na początku też Bartka co pół godziny sadzałam, bo zauważyłam, że przeważnie sika o pełnej godzinie:-p i wołania też wtedy jeszcze nie było, dopiero po jakimś czasie, no ale my zaczęliśmy już w grudniu, więc wiesz...teraz to już jest tak, że Bartek woła, że chce siku, ale sam biegnie na nocnik, rozbiera się, sika i sam się ubiera:tak: jak jesteśmy na dworze to tak samo tylko bez nocnika:tak: ale musi mieć jeszcze pampersa do spania i jak gdzieś jedziemy dalej, bo czasem w aucie zawoła, a czasem nie i już było kilka wpadek, ale jak z nim jeżdżę do Gliwic to już mu nie zakładam, a to jest jakieś 15-20 minut:tak: z kupą jest jeszcze problem, ale też już coraz lepiej, bo częściej udaje się złapać do nocnika:tak:

Bunny ja Cię podziwiam, że chce Ci się wszystkie te przetwory robić, bo ja do tego jestem leń:-p piec uwielbiam, ale gotować już nie bardzo:-p na szczęście teściowa trochę tego zrobi na zimę, więc ja nie muszę -> może kiedyś jak będę starą babcią:-p:-p:-p

Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale mamy sajgon w domu, bo zaczęliśmy remont i sypialnia jest przeniesiona do dużego pokoju, a w sypialni robimy pokój dla Bartka, a potem docelowo dla dwójki dzieciaków:tak: ja dostałam jakiegoś szału podczas remontu i wszystko wywalam, bo tyle niepotrzebnych pierdół mamy, że szok:szok: na szafie mamy np. kolekcję sów, bo zawsze jak gdzieś jedziemy to kupujemy, ale to się tylko kurzy, więc mam plan, żeby je schować do pudła na pamiątkę, a wszystko inne wywalić, bo potem i tak nikomu tego się nie chce wycierać:baffled: już tyle rzeczy wywaliłam, a masa jeszcze została:szok:

Wacek dziś wyjechał na tą Formułę 1 i już mi pisał, że chyba tam oszaleje z radości, więc jestem przeszczęśliwa, że taki prezent mu zobiłam:tak:

Postaram się pisać częściej, ale jakoś tak szybko dni mijają, że nie wiem gdzie one uciekają:szok:

P.S. Dziewczyny z dwoma dzieciaczkami lub więcej:-p -> kiedy zaczęłyście czuć ruchy przy drugiej ciąży??? Bo wszyscy mówią, że niby wcześniej niż w pierwszej, a ja jeszcze prawie nic nie czuję:-( czasem jakieś tam delikatne puknięcie, ale to jeszcze nie to -> tłumacze to sobie, że może jest spokojniejsze:tak:

Do góry