reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Wika dopiero na pazdziernik termin? masakra. Przecież to już będzie za późno! i co znowu najlepiej prywatnie wydawać kase?:confused:
Tak właśnie wszyscy mówią , że 3 miesiące pierwsze to taki czwarty trymestr ciąży. oby było lepiej

reklama
heh a jakos tak zawsze zniechecalo mnie nadrobienie tylu postow :-D ale obiecuje poprawe :-)
moja corcia od tygodnia ma juz 2 zabki, jest bardzo ruchliwa, ciagle tylko pelza i turla sie po podlodze :-D pomalu przygotowuje sie do raczkowania - kleczy na kolankach, podpiera sie na dloniach i wykonuje ,,zboczone '' ruchy :-D heh nie nadazam za nia :-)

No i pochwale sie, ze nadal nie mielismy nieprzespanej nocy!!! :-) Balam sie ze nastapi to podczas zabkowania ale na szczescie przeszla bezbolesnie :-) Adzioszek to straszny spioch, w nocy spi od urodzenia po 8-12 godz :-) za to przez dzien troche gorzej :-p

Poki co ciagnie tylko cyca :-) za niecale 2 tygodnie rozszerzamy dietke. Wazy juz prawie 8 kg wiec jak widac mleczko mamine sluzy :-)
opowie mi ktoras w skrocie co u Was?? :biggrin2:

Martolinka, najlepsze zyczenia dla Ali :) wow, 3 miechy :) mojej przyjaciolki cora wczoraj skonczyla 3 miesiace, ehh zaluje ze mnie tu nie bylo :p

a oto Adusia :)
302p1kg.jpg

2wptdtg.jpg

Ostatnia edycja:
Maron jaka roześmiana pyza ta Wasza córka:tak::tak:
żałuj, że Cię nie było;-)trudno opowiedziec co sie wydarzyło- nie wiem na jakim etapie się zatrzymałaś..

MaronMartolinka dobrze prawi, ciezko nie wiedzac kiedy zaprzestalas czytania przytoczyc co sie tu wyprawialo. Zalozmy ze tak jak bylas widziana w marcu po raz ostatni tak doplyw wiadomosci zostal przerwany a wiec
-MARTOLINKA URODZILA ALUNIE
-LELCIA WYPCHNELA IGE
-QCZ DOCZEKALA SIE SWOJEGO KUBUSIA
-KATRINY NISPODZIANKA OKAZAL SIE BYC KUBUS (a wiec mamy dwoch Jakubow)
-WIKA ODDAJE SIE NOWEMU MEZCZYZNIE W SWOIM ZYCIU WOJTUSIOWI
-IZKA OD NIEDAWNA TULI ALEXANDRE

-BUNNOWY BOBAS OKAZAL SIE BYC CHLOPCEM I ZWIE SIE DOMINIK KTOREGO ZOBACZYMY JUZ ZA MIESIAC
-ZA DWA I POL MIESIACA DOLACZY DO GRONA NARODZONYCH MOJA CORECZKA KTORA ZROBILA PSIKUSA CHOC POCZATKOWO POKAZALA SIUSIAKA ZDECYDOWALA SIE BYC OSTATECZNIE DZIEWCZYNKA

-SOWINKA ZAPIERALA SIE REKAMI I NOGAMI ZE NIE JEST W ZADNEJ CIAZY A CO WYSZLO? BYLA OCZYWISCIE I TO JUZ ZAAWANSOWANEJ BYM POWIEDZIALA. TO DOPIERO BYLO ZASKOCZENIE HAHAHA
-CALOGERA TO KOLEJNA ZACIAZONA I JUZ NIEZLE SOBIE POCZYNA ;-)

Ostatnia edycja:
Maron Ada to prześliczny promyczek. Aż sie buzka sama uśmiecha gdy patrzę na zdjęcia.

Wika 3 miesiące to strasznie długo po głupieli normalnie. U mnie na wizytę czeka sie maks miesiąc (przynajmniej tak było z Patim)
Może poszukaj innego ortopedy albo trzeba iść prywatnie i płacić, masakra. Pati wczoraj spał do 9.30 czasem mu sie zdarza taki dzień śpiocha ale przeważnie śpi do 8-8.30 więc narzekac nie mogę

Martolinka dopiero sie urodziła kruszynka a już 3 miesiące aż nie chce sie wierzyć.
Dobrze ze Antek sie nie boi, oby lęk nie wrócił

Gosia kiedy masz wizytę? Dziś była czy jutro będzie?

Trina nie zazdroszczę tego "uwiazania" z tym jest lepiej gdy sie karmi butla to każdy może to zrobić nie tylko mama.

Patrzę na zegarek i własnym oczom nie wierzę, ta godzina a ja siedzę pije kakao i wcinam kanapki z dżemem (własnej produkcji). Myślę jeszcze o batoniku ale to już by była przesada więc idę spać

Dobranoc

W końcu lato :tak::tak: gorąco , ale co tam!!! czekałam na odrobinę lata:tak:

Syneczki lepiej bym tego nie ujęła;-):-D

Bunny i jak wciąż siedzisz nad kanapkami?:-p

jak myślicie dopajać małą herbatką? Taki upał , że szok . Kupiłam herbatę do zaparzania i nie wiem , czy dać , czy pierś sama wystarczy

Martolinka, ja dopajałam Igora samą wodą:tak:

Syneczki
piękne streszczenie :-)

Bunny
o tej godzinie tekie rzeczy jesć:szok::szok::-D:szok::-D:-D:szok::-Dale Tobie się wybacza:-D:-D

wpadam na chwilkę, bo czasu brak. Akcja odpieluchowania w toku i chciałam sie Was podpytać o coś;-) przekopiuję z lipcówek:zawstydzona/y:
"od wczoraj mamy w domu akcje odpieluchowania Igora. Wczorajszy dzień- KATASTROFAAAAAAA
laugh.gif
laugh.gif
shocked.gif
shocked.gif
rofl.gif
rofl.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
z tym że poszliśmy calkowicie na żywioł. Nie pytałam sie go o siusiu, nie sadzałam na nocniku. Chciałam zobaczyć, jak bedzie reagował na sikanie i mokre majtki. Zmoczył 15 par majtek i róznie, raz wołał od razu, ze ma mokro i żeby przebrac a innym razem w ogóle mu mokre siuśki nie przeszadzały
mad.gif
mad.gif
Wczoraj tylko raz pod wieczór sam poszedł do łazienki, zdjął sobie majteczki i sie wysusiał
biggrin.gif

dzisaij od 7.00 były dwie wpadki. Tylko, ze ja co pół h/ godz. sadzam go na nocnik i sikamy. Zawsze wysika. Co chwilę pytam sie go czy chce siku, oczywiście nigdy nie chce.

Wielka radość, euforia, klaskanie, chwalenie jest za każde siku do nocnika i troche przekupstwa
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif
dostaje cos w nagrodę za siku w nocnik i nie wiem czy tu dobrze robie??

No i kolejne moje pytanie, czy on się w końcu nauczy wołać siku?? Bo jak do tej pory, to ja go sadzam i sikamy a wołania jako takiego nie ma. "

Wika my już rok bez pieluchy. Na poczatku dosłownie co pół godziny go wysadzałam. Pytałam , czy chce siku. Najczęściej mówił , że nie, ale zawsze wysikał jak go postawiłam do siusiania. I tak bite prawie 2 msce. To pytanie było do obrzydzenia. Z czasem zaczął wołać, ale to było tak na ostatnią chwilę więc trzeba było biec od razu. Teraz potrafi nawet siusiu trzymać chwilkę , sam idzie do toalety.
My się wzielismy za odpieluchowanie nocne. Skoro i tak wstajemy do małej weźmiemy się za Antka

reklama
Witajcie:-D

Sowinka ciekawe jak tort smakował

Tort przełożony był bitą śmietaną i owocami, więc jak dla mnie pycha:blink:

Sowinka Jak sie czujesz?? Pokażesz brzuszek??

Wika czuję się ok, a brzuszek rośnie, więc pokażę Go w poniedziałek razem z nowym zdjęciem z usg (mam nadzieję):-D

Pochwalę się Wam dwiema kreseczkami:tak: Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze...Jutro pierwsza wizyta.Może będzie juz chociaż pęcherzyk widać.Proszę o mocne kciuki.

Gosiulek ogromne gratulacje i daj znać jak po wizycie:tak:

Iga natomiast ma zęba! Na dodatek jest to gorna lewa piatka!!!:szok::szok::szok::szok:

Lelek gratki dla Igi:-)
O rany, dziewczyny ale Was zaniedbalam :zawstydzona/y: pamieta mnie ktos jeszcze?

Jasne, że Cię pamiętamy -> pisz częściej, super, że jesteś:-) Maron cudna ta Twoja córcia:-)

Wiecie co, Wojtek dostal skierowanie na usg bioderek. M. wczoraj go zapisal. Pierwszy wolny termin: 02.10.2012:szok::szok: no ptrzeciez on bedzie miał już wtedy 3 miesiące, a bioderka robi się w 6 tygodniu... i co mam tyle czekać?? :baffled:
No i kolejne moje pytanie, czy on się w końcu nauczy wołać siku?? Bo jak do tej pory, to ja go sadzam i sikamy a wołania jako takiego nie ma

Wika to masakra jakaś:tak: u nas to w ogóle nie było problemu, bo przy wypisywaniu ze szpitala od razu Bartuś miał wyznaczony termin na usg bioderek za 6 tygodni w tym samym szpitalu:tak: a z tym sikaniem to różnie jest, ja na początku też Bartka co pół godziny sadzałam, bo zauważyłam, że przeważnie sika o pełnej godzinie:-p i wołania też wtedy jeszcze nie było, dopiero po jakimś czasie, no ale my zaczęliśmy już w grudniu, więc wiesz...teraz to już jest tak, że Bartek woła, że chce siku, ale sam biegnie na nocnik, rozbiera się, sika i sam się ubiera:tak: jak jesteśmy na dworze to tak samo tylko bez nocnika:tak: ale musi mieć jeszcze pampersa do spania i jak gdzieś jedziemy dalej, bo czasem w aucie zawoła, a czasem nie i już było kilka wpadek, ale jak z nim jeżdżę do Gliwic to już mu nie zakładam, a to jest jakieś 15-20 minut:tak: z kupą jest jeszcze problem, ale też już coraz lepiej, bo częściej udaje się złapać do nocnika:tak:

Bunny ja Cię podziwiam, że chce Ci się wszystkie te przetwory robić, bo ja do tego jestem leń:-p piec uwielbiam, ale gotować już nie bardzo:-p na szczęście teściowa trochę tego zrobi na zimę, więc ja nie muszę -> może kiedyś jak będę starą babcią:-p:-p:-p

Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale mamy sajgon w domu, bo zaczęliśmy remont i sypialnia jest przeniesiona do dużego pokoju, a w sypialni robimy pokój dla Bartka, a potem docelowo dla dwójki dzieciaków:tak: ja dostałam jakiegoś szału podczas remontu i wszystko wywalam, bo tyle niepotrzebnych pierdół mamy, że szok:szok: na szafie mamy np. kolekcję sów, bo zawsze jak gdzieś jedziemy to kupujemy, ale to się tylko kurzy, więc mam plan, żeby je schować do pudła na pamiątkę, a wszystko inne wywalić, bo potem i tak nikomu tego się nie chce wycierać:baffled: już tyle rzeczy wywaliłam, a masa jeszcze została:szok:

Wacek dziś wyjechał na tą Formułę 1 i już mi pisał, że chyba tam oszaleje z radości, więc jestem przeszczęśliwa, że taki prezent mu zobiłam:tak:

Postaram się pisać częściej, ale jakoś tak szybko dni mijają, że nie wiem gdzie one uciekają:szok:

P.S. Dziewczyny z dwoma dzieciaczkami lub więcej:-p -> kiedy zaczęłyście czuć ruchy przy drugiej ciąży??? Bo wszyscy mówią, że niby wcześniej niż w pierwszej, a ja jeszcze prawie nic nie czuję:-( czasem jakieś tam delikatne puknięcie, ale to jeszcze nie to -> tłumacze to sobie, że może jest spokojniejsze:tak:

Do góry