reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Maron, to nie zawsze tak jest, że jak śpi to najedzona. Mój Franuś też spał, ja byłam zadowolona, a potem okazało się, że spadała mu waga, wyszło, że ma podwyższony poziom bilirubiny (żółtaczka fizjologiczna), która działa uspokajająco i dlatego mi tak spał i nie budził się na jedzenie. Obserwuj malutką czy to przypadkiem nie to samo.

reklama
calogera! gratki!!!!!!!!!!
ja ostatnio robiłam mój ulubiony sernik na szybko :-D

1 kg sera pół kostki masła 400 g cukru pudru 10 jaj 4 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy i cytryna
masło ucieramy ( w przepisie mam pół kostki ja daje troszke ponad pół) dodajemy żółtka cukier cukier waniliowy ucieramy dalej dodajemy mąkę ser 3 razy mielimy chyba ze mamy juz zmielony to nie trzeba :D dodajemy, ubijamy białka dodajemy do masy serowej wylewamy na blache (mi wyszły dwie okragła i podłuzna prostokatna wąska blaszka) nasmarowaną masłem i posypana bułką tartą pieczemy w 180 stopniach przez godzine ja piekę w 180 przez 40 minut później skręcam do 150-160 i piekę aż będzie na środku spręzyste :D

aaaaacha a cytrynke do smaku wyciskam do masy serowej :D

odstawiam żeby wystyglo robie polewe czekoladową oblewam serniczek smacznego :D szybko łatwo i przyjemnie mmmm i pysznie :D

ostatnio jadłam u koleżanki ciasto BALOWE :D tez dobre :D

Ostatnia edycja:
Calogera super super GRATULUJE!!!
Dobrze pamiętam ze to Twój pierwszy cykl staran był?

Syneczki masz Swoją parę! Ale mam nadzieję ze dojdzie ktoś jeszcze.

Maron mi Pati pił mleczko w nocy co 2-4 godziny. Nigdy go nie budziłam. Moja chrześniaczka za to od urodzenia przesypiala całą noc nikt jej nie wybudzal(no chyba ze nad ranem by w końcu coś zjadła a i tak zaraz szła kimac) bardzo ładnie przybierala na wadze i mama sie wysypiała. Dopóki przybiera na wadze to jest dobrze.

Bunny absolutnie nie. Detektor to nic innego jak doppler (czy jak to się pisze)n używany w gabinertach i szpitalach.
Całkowicie bezpieczny. Gracjanka podsłuchiwaliśmy codziennie i w pewnym momencie przeszła nam myśl że serduszko mogło się
zatrzymać przez urządzenie a wtedy lekarz a właściwie dwóch wyjaśniło nam że absolutnie nie. Mały miał wade układu
moczowego jego serduszko było zdrowiutkie.
Zaczeliśmy go pdsłuchiwać w 7 tygodniu i już wtedy wydawało się to niemożliwe. Pamietam ze wzięłam detektor na wizytę i dla
pewnosci pokazałam lekarzowe i sam oniemiał. 7 tygodni + 3 dni a ja juz słyszałam, dlatego tym razem postanowiłam sprawdzać
wcześniej a nóż widelec usłyszę i takim sposobem trzy wcześniejsze podejścia kończyły się brakiem magicznego dźwięku aż
wczoraj z wrażenia czkawki dostałam

Anastazja tak jak pisałam detektor posiadany w domu, ale jestem mu całkowicie oddana to właśnie dzięki niemu znam
dokłądną datę odejścia Gracjanka. Gdybym nie miała użądzenia zapewne jeszcze ze 2 tygodnie albo i więcej bo kto wie kiedy bym
miała usg, nosiła bym go martwego pod sercem. Tym bardziej ze wszystko za każdym razem było dobrze a lekarz i tak nie
wierzył ze czułam pierwsze ruchy. Każdy trzymał się ksiażkowych zapisów że przy drugiej i kolejnej ciąży czuć koło 16
tygodnia. Prawda jest taka ze to kwestia indywidualna w 16 tygodniu to ja czułąm swojego pierworodnego pokazałam palcem
dokłądnie gdzie a lekarz oniemiał a ponoć miałam po 20 coś czuć. Dlatego też w sprawach percepcji zdaję się tylko na siebię.

maron oj tak pamiętam, nie masz ochoty na sen, nie masz ochoty na jedzenie i picie, wystarczy Ci widok malutkiego
człowieczka obok. Bycie matką - najcudowniejsze doswiadczenie na świecie !!!!

Calogera gratuluję moja paro.

Swoja drogą niesamowite z tymi parami. Jak jest przerwa jednego miesiaca to nie ma żadnej w pozostałe zawsze po dwie. Magia????

Witajcie,

Calogera gratulacje:tak::tak:
Maron ja Antka nie wybudzałam. Jadł kiedy miał ochotę. Wystarczy kontrolować wagę i będziesz spokojna:tak:

Ile planujecie dziś zjeść pączków?;-)

martolinko ja nie mogę przebywać w jednym pomieszczeniu ze słodyczami, nie mówiąc już o ich jedzeniu, więc zdecydowanie żadnego.

Dzień dobry

Calogera no to trzymam kciuki za piękna betke :-)

Syneczki no to mi wyjaśniłaś, dzięki. Liv nie miała pary chyba. Mam nadzieję ze nie będzie miesiąca przerwy bo w listopadzie superasni ludzie sie rodza i nie mówię tego dlatego ze ja z listopada :p

Martolinka zjadłam na razie jednego paczka i moze sie skuszę na jeszcze jednego.

Ale dziś fajnie na dworze zero wiatru. Jeszcze trochę i śmigamy robić bałwana.

reklama
calogera gratuluje mamusiu:-D

martolinka wiesz kobieto kiedy ja bede kwitnaco wygladac? kiedy zamiast rzucania sie na czekolade rzuce sie na meza:-D

i teraz przepisowo
wika - zacytuje meza - salatka re-we-la-cja:tak:
trina - ciasto przepyszne, maz stwierdzil - wpisz do zeszytu. Gadania nie bylo...:-D

anastazja mala urodzila sie bez wlosow, poza lokiem na czubku. Jak jej cos wyrastalo to bylo blond i szybko sie wycieralo. W sumie jakies normalne wlosy dostala przed pierwszymi urodzinami. Na warkoczyki trzeba poczekac, nie obcinam jej wlosow.

w walentynki dostalam od meza 6 kostek masla niesolonego
wczoraj bylam na 6 tygodniowej kontroli malego i tak moj klops wazy prawie 4,9 kg, mierzy 58 cm, wszystko z nim dobrze
kupilam corce sanki, bo sobie przypomnialam, ze istnieja...i ma byc sama dodatnia temperatura, chyba sie wsciekne

tak, idziecie parami a mnie to sama pozostawilyscie psom na pozarcie, wstreciuchy jedne:-p

ogladalismy sobie serial wczoraj i tam ciaza blizniacza. Maz zachwycony zaczal sobie w sieci ogladac zdjecia usg blizniat. Ja tylko powiedzialam by wybil sobie to z glowy.

Do góry