reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Maron, to nie zawsze tak jest, że jak śpi to najedzona. Mój Franuś też spał, ja byłam zadowolona, a potem okazało się, że spadała mu waga, wyszło, że ma podwyższony poziom bilirubiny (żółtaczka fizjologiczna), która działa uspokajająco i dlatego mi tak spał i nie budził się na jedzenie. Obserwuj malutką czy to przypadkiem nie to samo.

reklama
calogera! gratki!!!!!!!!!!
ja ostatnio robiłam mój ulubiony sernik na szybko :-D

1 kg sera pół kostki masła 400 g cukru pudru 10 jaj 4 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy i cytryna
masło ucieramy ( w przepisie mam pół kostki ja daje troszke ponad pół) dodajemy żółtka cukier cukier waniliowy ucieramy dalej dodajemy mąkę ser 3 razy mielimy chyba ze mamy juz zmielony to nie trzeba :D dodajemy, ubijamy białka dodajemy do masy serowej wylewamy na blache (mi wyszły dwie okragła i podłuzna prostokatna wąska blaszka) nasmarowaną masłem i posypana bułką tartą pieczemy w 180 stopniach przez godzine ja piekę w 180 przez 40 minut później skręcam do 150-160 i piekę aż będzie na środku spręzyste :D

aaaaacha a cytrynke do smaku wyciskam do masy serowej :D

odstawiam żeby wystyglo robie polewe czekoladową oblewam serniczek smacznego :D szybko łatwo i przyjemnie mmmm i pysznie :D

ostatnio jadłam u koleżanki ciasto BALOWE :D tez dobre :D

Ostatnia edycja:
Calogera super super GRATULUJE!!!
Dobrze pamiętam ze to Twój pierwszy cykl staran był?

Syneczki masz Swoją parę! Ale mam nadzieję ze dojdzie ktoś jeszcze.

Maron mi Pati pił mleczko w nocy co 2-4 godziny. Nigdy go nie budziłam. Moja chrześniaczka za to od urodzenia przesypiala całą noc nikt jej nie wybudzal(no chyba ze nad ranem by w końcu coś zjadła a i tak zaraz szła kimac) bardzo ładnie przybierala na wadze i mama sie wysypiała. Dopóki przybiera na wadze to jest dobrze.

Bunny absolutnie nie. Detektor to nic innego jak doppler (czy jak to się pisze)n używany w gabinertach i szpitalach.
Całkowicie bezpieczny. Gracjanka podsłuchiwaliśmy codziennie i w pewnym momencie przeszła nam myśl że serduszko mogło się
zatrzymać przez urządzenie a wtedy lekarz a właściwie dwóch wyjaśniło nam że absolutnie nie. Mały miał wade układu
moczowego jego serduszko było zdrowiutkie.
Zaczeliśmy go pdsłuchiwać w 7 tygodniu i już wtedy wydawało się to niemożliwe. Pamietam ze wzięłam detektor na wizytę i dla
pewnosci pokazałam lekarzowe i sam oniemiał. 7 tygodni + 3 dni a ja juz słyszałam, dlatego tym razem postanowiłam sprawdzać
wcześniej a nóż widelec usłyszę i takim sposobem trzy wcześniejsze podejścia kończyły się brakiem magicznego dźwięku aż
wczoraj z wrażenia czkawki dostałam

Anastazja tak jak pisałam detektor posiadany w domu, ale jestem mu całkowicie oddana to właśnie dzięki niemu znam
dokłądną datę odejścia Gracjanka. Gdybym nie miała użądzenia zapewne jeszcze ze 2 tygodnie albo i więcej bo kto wie kiedy bym
miała usg, nosiła bym go martwego pod sercem. Tym bardziej ze wszystko za każdym razem było dobrze a lekarz i tak nie
wierzył ze czułam pierwsze ruchy. Każdy trzymał się ksiażkowych zapisów że przy drugiej i kolejnej ciąży czuć koło 16
tygodnia. Prawda jest taka ze to kwestia indywidualna w 16 tygodniu to ja czułąm swojego pierworodnego pokazałam palcem
dokłądnie gdzie a lekarz oniemiał a ponoć miałam po 20 coś czuć. Dlatego też w sprawach percepcji zdaję się tylko na siebię.

maron oj tak pamiętam, nie masz ochoty na sen, nie masz ochoty na jedzenie i picie, wystarczy Ci widok malutkiego
człowieczka obok. Bycie matką - najcudowniejsze doswiadczenie na świecie !!!!

Calogera gratuluję moja paro.

Swoja drogą niesamowite z tymi parami. Jak jest przerwa jednego miesiaca to nie ma żadnej w pozostałe zawsze po dwie. Magia????

Witajcie,

Calogera gratulacje:tak::tak:
Maron ja Antka nie wybudzałam. Jadł kiedy miał ochotę. Wystarczy kontrolować wagę i będziesz spokojna:tak:

Ile planujecie dziś zjeść pączków?;-)

martolinko ja nie mogę przebywać w jednym pomieszczeniu ze słodyczami, nie mówiąc już o ich jedzeniu, więc zdecydowanie żadnego.

Dzień dobry

Calogera no to trzymam kciuki za piękna betke :-)

Syneczki no to mi wyjaśniłaś, dzięki. Liv nie miała pary chyba. Mam nadzieję ze nie będzie miesiąca przerwy bo w listopadzie superasni ludzie sie rodza i nie mówię tego dlatego ze ja z listopada :p

Martolinka zjadłam na razie jednego paczka i moze sie skuszę na jeszcze jednego.

Ale dziś fajnie na dworze zero wiatru. Jeszcze trochę i śmigamy robić bałwana.

reklama
calogera gratuluje mamusiu:-D

martolinka wiesz kobieto kiedy ja bede kwitnaco wygladac? kiedy zamiast rzucania sie na czekolade rzuce sie na meza:-D

i teraz przepisowo
wika - zacytuje meza - salatka re-we-la-cja:tak:
trina - ciasto przepyszne, maz stwierdzil - wpisz do zeszytu. Gadania nie bylo...:-D

anastazja mala urodzila sie bez wlosow, poza lokiem na czubku. Jak jej cos wyrastalo to bylo blond i szybko sie wycieralo. W sumie jakies normalne wlosy dostala przed pierwszymi urodzinami. Na warkoczyki trzeba poczekac, nie obcinam jej wlosow.

w walentynki dostalam od meza 6 kostek masla niesolonego
wczoraj bylam na 6 tygodniowej kontroli malego i tak moj klops wazy prawie 4,9 kg, mierzy 58 cm, wszystko z nim dobrze
kupilam corce sanki, bo sobie przypomnialam, ze istnieja...i ma byc sama dodatnia temperatura, chyba sie wsciekne

tak, idziecie parami a mnie to sama pozostawilyscie psom na pozarcie, wstreciuchy jedne:-p

ogladalismy sobie serial wczoraj i tam ciaza blizniacza. Maz zachwycony zaczal sobie w sieci ogladac zdjecia usg blizniat. Ja tylko powiedzialam by wybil sobie to z glowy.

Do góry