reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Calogera moze lepiej ze zostaliście w szpitalu w końcu go moze porządnie przebadaja i wylecza.

Trina duża będzie kobitka. Ale są grzeczne te nasze dziewczynki siedzą grzecznie w brzuszkach dopóki mama nie pozwoli wyjść

Qcz jak sie czujesz?

Maron a jak sie czuje nasza młoda mama z nowymi obowiązkami i przyjemnościami? Jak Twoja kruszynka? Opowiedz nam coś o niej!

Syneczki halo halo jesteś tam?

Dziewczynki jak możecie to oddajcie głos na moja znajoma
https://www.bebiko.pl/home/konkurs/rozwoj-maluszka/#galeria/6478

reklama
Trina kobietka że ho ho tyle ciałka do kochania już na wstępie :-D

Martolinko to mówisz ze Ty również potrafisz zepsuć te ciasta których ponoć zepsuć się nie da? :-D no jak widać jest nas dwie jak ktoś się urodzi z antytalentem do pieczenia to nie ma zmiłuj (oczywiście mówię teraz tylko o sobie)

Maroon
no wpadła z po 6 dniach od wielkiego wydarzenia, napisała jedno zdanie wrzuciła jedno zdjęcie i myśli że ma nas z głowy psssss nic bardziej mylnego :-D

Calogera wiem że pobyt z dzieckiem w szpitalu do najprzyjemniejszych nie należy, moja mama z bratem łącznie rok spędziła na oddziale ale przynajmniej przebadają synka z każdej strony :tak:

Bunny przybyłam, przeczytałam i odpowiadam TAK JESTEM :-D słyszałam dziś serduszko mojego okruszka :-D:-D:-D:-D 3 razy przez kilka sekund. Jest tak malutkie że sygnał uciekał ale JEST JEST JEST JEST BIJE JAK DZWON :-D:-D:-D:-D

Martolinka za tydzień w środę

Syneczki nie pitol (ups) serio słyszałaś serduszko !!! Gratulować mamuśka!!! Ty chudzino ze też Ci sie udało.
A powiedz można używać tego detektora codziennie ? Nie jest on szkodliwy?

Syneczki Martolinka jak chcecie to Wam podam przepis na sernik który zawsze wychodzi i jest bardzo prosty.

Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chcę :sorry2:
Zasypało nas śniegiem, nie wiem jak do domu wrócę, dobrze ze to sa ferię to może mniej aut będzie to i mniejsze korki.
Anastazja - z ciast czekoladowych polecam to:
Czekoladowe ciasto z coca-colą
jest łatwe i bardzo dobre. Autorka tego bloga to lutówka 2012

dziękować , dobra kobieto , zapiszę sobie , a tak swoją drogą to zawsze się zastanawiam co robią w w życiu osoby prowadzące taki blog:-) po jakimś czasie nawet takie paczki do przetestowania dostają:happy2:

Anastazja, to Ty teraz spec od ubezpieczeń będziesz?? Ale biura nie zamykasz???

a ja zostałam dzisaj po raz kolejny ciocią. :-) Moja psiapsióla urodziła przez cc Kacperka:-)

taaaaa spec, na razie to się uczę ;) mogę Wam w ramach treningu wycenić koszt ubezpieczenia domu :-D :-D biura nie zamykam, to jest taki dodatek - no bo samo biuro póki co to nie przynosi dochodu :-(

syneczki - a to byłaś dzisiaj na wizycie? gratuluję usłyszanego serduszka czy jak to się pisze :-D
trina - oby tylko nie dzisiaj rodzic, taka śniezyca że hohoho :-)

martolinka - i jak pozałatwiałaś urzędowe sprawy? nie zasypało Cię?

usypiam normalnie :zawstydzona/y:

Serniczek

1 kg sera śmietankowego
1/2 szkl. oleju
4 jajka całe i 2 żółtka
budyń śmietankowy
3 szkl. mleka
1 szkl. cukru
trochę armatu pomarańczowego lub sok z cytryny

Ciasto
2 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko i 1 żółtko
1/2 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny

Ciasto zagnieście z wszystkimi składnikami nastepnie obkleic nim boki i spód blachy.

Ser z wszystkimi składnikami wymieszac mikserem na końcu dodając olej. Wylac na blachę i piec 1h i 10 min. w 180C. Nie wyjmować ciasta od razu moze opasc. Najlepiej zostawić do ostygniecia w piekarniku uchylając lekko drzwiczki.

Polewa można użyć gotowa lub sama zrobić z
3 łyżek margaryny
3 łyżek wody
3 łyżek cukru
3 łyżek kakao

Margarynę rozpuścić na małym ogniu dodając resztę składnikow mieszając aż sie ładnie połączą. Polac ciasto gdy polewa trochę ostygnie no to jakaś posypka.

anastazja a zajmujesz się tez ubezpieczeniami na życie?;-)co chciałam to załatwiłam a teraz marzy mi się kakao;-)
bunny a to ma byc okragła blacha?czy prostokątna?

reklama
hejjj :-):-)
Nie zapomnialam o Was oczywiscie, tylko jakos nie moge oderwac sie od malej, nawet jak spi to bym ja tylko podziwiala i podziwiala :-) wisze nad tym lozeczkiem i oderwac sie nie moge :-D
Poki co Aduś bardzo grzeczna, duzo spi, w dzien po 3-4 godz a w nocy nawet do 5 godz :-) polozne w szpitalu kazaly wybudzac na jedzonko co 2 godz ale wydaje mi sie to przesada :-p skoro spi to jest najedzona :-) a ja w tym czasie laktatorem odciagam sobie mliczko :-D

Do góry