reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie w 2012

Calogera moze lepiej ze zostaliście w szpitalu w końcu go moze porządnie przebadaja i wylecza.

Trina duża będzie kobitka. Ale są grzeczne te nasze dziewczynki siedzą grzecznie w brzuszkach dopóki mama nie pozwoli wyjść

Qcz jak sie czujesz?

Maron a jak sie czuje nasza młoda mama z nowymi obowiązkami i przyjemnościami? Jak Twoja kruszynka? Opowiedz nam coś o niej!

Syneczki halo halo jesteś tam?

Dziewczynki jak możecie to oddajcie głos na moja znajoma
https://www.bebiko.pl/home/konkurs/rozwoj-maluszka/#galeria/6478

reklama
Trina kobietka że ho ho tyle ciałka do kochania już na wstępie :-D

Martolinko to mówisz ze Ty również potrafisz zepsuć te ciasta których ponoć zepsuć się nie da? :-D no jak widać jest nas dwie jak ktoś się urodzi z antytalentem do pieczenia to nie ma zmiłuj (oczywiście mówię teraz tylko o sobie)

Maroon
no wpadła z po 6 dniach od wielkiego wydarzenia, napisała jedno zdanie wrzuciła jedno zdjęcie i myśli że ma nas z głowy psssss nic bardziej mylnego :-D

Calogera wiem że pobyt z dzieckiem w szpitalu do najprzyjemniejszych nie należy, moja mama z bratem łącznie rok spędziła na oddziale ale przynajmniej przebadają synka z każdej strony :tak:

Bunny przybyłam, przeczytałam i odpowiadam TAK JESTEM :-D słyszałam dziś serduszko mojego okruszka :-D:-D:-D:-D 3 razy przez kilka sekund. Jest tak malutkie że sygnał uciekał ale JEST JEST JEST JEST BIJE JAK DZWON :-D:-D:-D:-D

Martolinka za tydzień w środę

Syneczki nie pitol (ups) serio słyszałaś serduszko !!! Gratulować mamuśka!!! Ty chudzino ze też Ci sie udało.
A powiedz można używać tego detektora codziennie ? Nie jest on szkodliwy?

Syneczki Martolinka jak chcecie to Wam podam przepis na sernik który zawsze wychodzi i jest bardzo prosty.

Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chcę :sorry2:
Zasypało nas śniegiem, nie wiem jak do domu wrócę, dobrze ze to sa ferię to może mniej aut będzie to i mniejsze korki.
Anastazja - z ciast czekoladowych polecam to:
Czekoladowe ciasto z coca-colą
jest łatwe i bardzo dobre. Autorka tego bloga to lutówka 2012

dziękować , dobra kobieto , zapiszę sobie , a tak swoją drogą to zawsze się zastanawiam co robią w w życiu osoby prowadzące taki blog:-) po jakimś czasie nawet takie paczki do przetestowania dostają:happy2:

Anastazja, to Ty teraz spec od ubezpieczeń będziesz?? Ale biura nie zamykasz???

a ja zostałam dzisaj po raz kolejny ciocią. :-) Moja psiapsióla urodziła przez cc Kacperka:-)

taaaaa spec, na razie to się uczę ;) mogę Wam w ramach treningu wycenić koszt ubezpieczenia domu :-D :-D biura nie zamykam, to jest taki dodatek - no bo samo biuro póki co to nie przynosi dochodu :-(

syneczki - a to byłaś dzisiaj na wizycie? gratuluję usłyszanego serduszka czy jak to się pisze :-D
trina - oby tylko nie dzisiaj rodzic, taka śniezyca że hohoho :-)

martolinka - i jak pozałatwiałaś urzędowe sprawy? nie zasypało Cię?

usypiam normalnie :zawstydzona/y:

Serniczek

1 kg sera śmietankowego
1/2 szkl. oleju
4 jajka całe i 2 żółtka
budyń śmietankowy
3 szkl. mleka
1 szkl. cukru
trochę armatu pomarańczowego lub sok z cytryny

Ciasto
2 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko i 1 żółtko
1/2 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny

Ciasto zagnieście z wszystkimi składnikami nastepnie obkleic nim boki i spód blachy.

Ser z wszystkimi składnikami wymieszac mikserem na końcu dodając olej. Wylac na blachę i piec 1h i 10 min. w 180C. Nie wyjmować ciasta od razu moze opasc. Najlepiej zostawić do ostygniecia w piekarniku uchylając lekko drzwiczki.

Polewa można użyć gotowa lub sama zrobić z
3 łyżek margaryny
3 łyżek wody
3 łyżek cukru
3 łyżek kakao

Margarynę rozpuścić na małym ogniu dodając resztę składnikow mieszając aż sie ładnie połączą. Polac ciasto gdy polewa trochę ostygnie no to jakaś posypka.

anastazja a zajmujesz się tez ubezpieczeniami na życie?;-)co chciałam to załatwiłam a teraz marzy mi się kakao;-)
bunny a to ma byc okragła blacha?czy prostokątna?

reklama
hejjj :-):-)
Nie zapomnialam o Was oczywiscie, tylko jakos nie moge oderwac sie od malej, nawet jak spi to bym ja tylko podziwiala i podziwiala :-) wisze nad tym lozeczkiem i oderwac sie nie moge :-D
Poki co Aduś bardzo grzeczna, duzo spi, w dzien po 3-4 godz a w nocy nawet do 5 godz :-) polozne w szpitalu kazaly wybudzac na jedzonko co 2 godz ale wydaje mi sie to przesada :-p skoro spi to jest najedzona :-) a ja w tym czasie laktatorem odciagam sobie mliczko :-D

Do góry