reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie styczniowe 07' wątek główny

kurcze ale u nas napadało! wyszłam z dziećmi przed blok na pół godzinki, to tak się zmęczyłam że mi nogi do 'pupci' wchodziły :szok: ;-)

odechciało mi się już tej zimy! :tak:
a tu najgorsze dopiero przed nami
a075.gif

Mika miło mi Cię powitać wśród styczniówek. :-) Tak jak pisała Monika, doskonale rozumiemy Twoje opory przed pokazywaniem zdjęć. Hobby masz fajne, rozumiem że w razie jakiegokolwiek pomysłu w temacie przepisów możemy prosić Cię o radę? ;-)
jasne :-D wogóle wszystko co ze zdrowym żywieniem i ogólnie zdrowiem związane to do mnie ;-) uwielbiam te tematy ;-)

monika77 a wrzucilam te fotki na neta i przesyłam ci je na priva ;-)

reklama
dziewczyny co kupujecie dzieciom na urodziny? ja kompletnie nie mam pomysłu!
wszystko co Dominiśka chce, to właściwie dostanie na święta... czyli ciastoline, deskę do prasowania, żelazko i pralkę dla lalek

i co ja mam jej kupić? :-D

Monia77 pytałaś o dzieci i zapomnialam odpisać :-) dzieci są zakochane i zaparzone w siebie :tak: choć też lubią sobie robić na złość :tak: ale to chyba jak najbardziej normalne w rodzeństwie :-D

sorki za taki spam :-D post za postem ;-)

ale dziewczynom w ciązy polecam tą książke:
Czekamy na dzidziusia. Obrazki dla maluchw - Nathalie Belineau - atrakcyjna cena, opis ksiki, recenzje i opinie - Wysylkowa.pl

mojej Dominice czytaliśmy gdzieś od 30tyg mojej ciąży i nie była niczym zaskoczona :tak: no i tłumaczyliśmy że dzidziuś będzie dużo płakał, dużo spal i że szybko się z nim nie pobawi. Ale że może go zabawiać np grzechotkami.
Po narodzinach małego starałam się nie odrzucić Dominiśki na bok i wdroczyłam ją we wszystkie sprawy związane z opieką nad braciszkiem ;-) począwszy od podawania mi pampersów, aż do kąpania :-D dzień w dzień gdy Wojtek był kąpany to ona przychodziła i myła mu nóżki :tak:

więc bardzo to dużo daje, bo czuła sie tez potrzebna :tak:
pisze to, bo zauważyłam że są tu mamusie ktore będą mieć drugą dzidzie :-D zazdroszczę! :-D

Mika to fajną masz rodzinkę, tylko przechlapane, jak trzeba siedzieć całymi dniami w domu z dzieciakami. Coś o tym wiem. jeszcze dobrze jak sa zdrowe, a jak je coś dopadnie, to ulala, babyblues można złapać :tak:

Mika witaj:-)

u nas też zima i zimno na całego, bylismy dziś z młodym w kinie i był później tak podekscytowany że niedawno dopiero mi zasnął:sorry:

co do prezentów ja nawet na święta nie mam pomysłu:baffled:
Niko chce wszystko co w reklamach:sorry: a ostatnio oglądałam i np. ten kot taki niby jak żywy kosztuje 250zł:szok::cool:

no własnie, te zabawki z reklam są strasznie drogie! Dominiśka sobie upatrzała tego chomiczka i on kosztuje 60zł... zabawka dosłownie wielkości 4cm i 60zl
g050.gif

-----
właśnie zerknęłam za okno i tylko -10 na termometrze :-D masakra brrrrr :-)
----

martucha ale zazdroszczę kina :-) my z Dominiśką jeszcze nigdy nie byliśmy :no: bo nie ma jak, przecież Wojtka nie wezme ;-) a jak byłam w ciąży, to niestety miałam całą leżaną... a tyle mogłam wtedy z nią zrobić zanim Wojtek się pojawił na świecie :-(

jasne :-D wogóle wszystko co ze zdrowym żywieniem i ogólnie zdrowiem związane to do mnie ;-) uwielbiam te tematy ;-)
kochana to spadłaś mi z nieba. Mam cukrzycę ciężarnych i potrzebuję jakichś fajnych przepisów. Ogólne wyznaczniki diety mam typowe ale nie wiem co mogę fajnego i urozmaiconego zrobić z tych produktów.

Dzięki za namiary na książkę. Filipek ma podobną "będę miał rodzeństwo" czy jakoś tak. Oprócz tego bardzo dużo rozmawiamy na ten temat i często mu opowiadam jak to było gdy on się urodził.

Co do prezentów to u nas w tym w tym roku też masakra, za każdym razem jak ogląda tv to co chwilę słyszę - "ja to chcę, i to chcę i to" :wściekła/y:.
Na Mikołaja dostanie od nas szafkę na zabawki z motywem zygzaka + grę domino obrazkowe, pod choinkę dorosłą pościel z poszewkami z zygzakiem i kubusiem puchatkiem albo myszką miki no i jeszcze złomka. Na urodziny planujemy kupić tor zygzaka chociaż nie jestem do końca przekonana. Ten zygzak mi już bokiem wychodzi szczerze mówiąc. :dry:

Cześc wam.
Mika, zdjęcia zaraz wrzucę na zamknięty. Maluchy masz przesłodkie :tak::-D
My kupiliśmy Witkowi trochę inną książeczkę, ale też sporo z niej wie. Synek rozbawia mnie jak tylko się skrzywię z bólu to od razu ma łzy w oczach, że coś się mamusi dzieje i muszę mu tłumaczyć, że to dzidzia kopie :tak: Tak przesłodko to wygląda. Zaraz jednak synek z powagą w glosie macha paluszkiem i mówi "Titi dzidzi!" :-D:-D:-D

Co do prezentów to Witek dostanie na pewno na Gwiazdkę wymarzone klocki Lego - od nas, kosiarkę Dyzia (marzy o niej od wiosny) - od dziadków oraz pościel z Tomem i Jerrym - od babci:tak:;-) O reszcie prezentów jeszcze nie wiemy :no: Nie mam za to pomysłu na prezent urodzinowy :dry:

Fogia - mam taką samą opinię o zyg zaku - wychodzi mi bokiem, a teksy z bajki znam na pamięć.
młodemu na gwaodke chce kupic tor wyścigowy carrera. rzecz jasna zig zag, bo inny go nie wzruszy.
choć dziś u kuzynki bawił się w ubieranie barbi ;-)

reklama
Monika Fifi ma lego duplo i jak dla mnie porażka, większość klocków pogubiona i szukaj wiatru w polu. Dyzia też już Fifciuch ma. :sorry2:
Elu przybij piątkę, obłęd z tym zygzakiem.