reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam nowe twarze!!!
Dziekujemy za fludiki- przydadza sie :):):) Jakos pochmurno na forum- mam na mysli duzo nas nie zafasolkowalo w tym cyklu i zalamka. U mnie najgorzej z nerwami o to czy mam owulacje- 4 lata brania Yasmin bez przerwy chyba robia swoje. Dopiero drugi cykl, ale wkurza mnie to ze nie moge sie dowiedziec czy mam owulke, kaza czekac tyle czasu- czlowieka tylko mecza. Mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda, przytulanka sa na tyle czesto, ze jesli sie nie uda to moze oznaczac tylko ze cos jest nietak albo ze mna albo z M. Grrrr.. wkurza mnie to. Maz ma teraz nocki, wiec siedze sama popludniami w domu i rozmyslam. Ostatnio nie wiedzialam co ze soba zrobic wiec poszlam do fryzjera po metamorfoze :-). Wzielam sie za diete, przydaloby sie troche zrzucic, wakacje ida no i nareszcie pojedziemy w podróz poslubna-2 lata spoznienia, ale co tam trzeba korzystac z zycia
w sumie na tabsach jest info, że owulacja powinna wystąpić po 3 cyklach od odstawienia.
A u mnie cykl jeszcze nie jest stracony, jeszcze tydzień, straaaaaasznie długi tydzień
Co do odchudzania to mnie by sięmprzydało, bo zostalo mi makabrycznie duzo kilogramów po ciązy. Z tym, że zapału starcza mi na pól dnia :sorry2:ale obbiecuję solennie wziąć się za siebie, bo dziś spotkała mnie niejaka przykrośc z tego powodu: byłam z dzieciakami na wycieczce w Zamku Królewskim. Stoję i slucham co przewodnik im mówi, nagle napada mnie kustosz z krzesłem żebym sobie usiadła, bo musi mi być już ciężko w ciązy tyle czasu stać :-:)-(chciał czlowiek dobrze, ale głupio i przykro mi do tej pory :-(trochę uratowała mnie koleżanka - w ciąży ale chuda jak patyk i sama klapnęła na tym miejscu ;-)
może ttrzeba wziąć ta sytuację za dobrą wróżbę?! :-)
gkvip głowa do góry. Ja też za kilka dni będę się testować :)
A u mnie jak na złość wszystko pod górę.
Nie dość, że mam jakąś infekcję swędzącą to jeszcze mnie przeziębienie złapało. Kaszel straszny i mięśnie bolą. Ech... Nie mogę nic zażyć bo mogę być w ciąży i się boję trochę, więc łykam syropki różne i naturalne jakieś takie mikstury. Mam nadzieję, ze pomogą.
Ech...
Nektarynka, ten lek to clostilbegyt. Ja to biorę. Zaczęłam w tym cyklu. 1raz dziennie po 1/2 tabletki od 5 do 9 dc. potem od 17 do 26 dc 2x1 duphaston + folik do tego. Zobaczymy w tym cyklu czy się uda. Miałam iść na bHCG z krwi ale że jestem chora to poczekam chyba do końca tygodnia i będę robić tradycyjny test.
Podziwiam wszystkie dziewczyny, które potrafią doczekać do ostatniego dnia cyklu z testem ciążowym. Ja zaczynam już testować tydzień wcześniej. Mąż mi zamówił wiadro tych testów na allegro bo są tanie. Kupując w aptece szybko weszłabym na debet :)
ja już nie mogę wytrzymać, już 2 zuzyłam :zawstydzona/y:a to jeszcze tydzień do końca :zawstydzona/y:
i cos czuję, ze może tym razem.... bo ciągle się przejęzyczam "w tej ciąży...." może coś jest na rzeczy :-) albo to juz po prostu obsesja:no:

reklama
a mi się coś przypomniało! To info dla tych, które używają durexa do nawilżenia. Na opakowaniu jest ostrzeżenie, że osłabia sprawność plemników i jesli planuje się dziecko lepiej poradzić się lekarza.

A M po badaniu.

Ma 50 % żwawych żołnierzyków i tylko 10% bez ruch, reszta to takie sobie.
Piszą, ze prawidłowa płodność to tak od 50% właśnie.

Mam już duphaston.

Może poczekamy jeden cykl bo jeszcze nie mam pracy.

Siedzę w domu dopiero 2 tygodnie a zdaje mi się, ze to jest wieczność.

WITAM STARACZKI.....
widze duzo nowych twarzyczek...... im wiecej tym lepiej....
dawno mnie tu nie bylo bo ok 3 tyg.
14 lutego dostalam prezencik II kreseczki na tescie ciazowym......
w sobote do gina lece mam nadzieje ze wszystko ok.....
wszytkim kolezanka staraczka wysylam duzo fluidkow...
````````````~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

adusia27 gratuluje to jestesmy razem :happy: tez robilam tescik w walentynki -wymarzone 2 kreki -dziewczyny glowa do gory -fluidki beda codziennie wysylane do was;-)

dziewczynki cieszę się razem z Wami!! :-) gratulacje!!
kto następny? :rofl:
ja dzis byłam na badaniu krwi ... 20 dc, w poniedzialek wyniki, zobaczymy co bedzie...

a mi się coś przypomniało! To info dla tych, które używają durexa do nawilżenia. Na opakowaniu jest ostrzeżenie, że osłabia sprawność plemników i jesli planuje się dziecko lepiej poradzić się lekarza.

hmmm... wlasnie pobiegłam poczytać co pisze na buteleczce durexa i nic takiego nie ma - jest tylko napisane, ze nie jest środkiem antykoncepcyjnym i nie zawiera środka plemikobójczego ... dziwne, ale ja juz dawno kupowałam, moze teraz dopisali ???!! możliwe?

reklama
Witam jako starająca się ...
witam:)

Nektarynka, ten lek to clostilbegyt. Ja to biorę. Zaczęłam w tym cyklu. 1raz dziennie po 1/2 tabletki od 5 do 9 dc. potem od 17 do 26 dc 2x1 duphaston + folik do tego.
tak tez własnie myślałam ze to to.. jeszcze znalazłam ze ma odpowiednik clomid (w sumie ten sam lek) zobaczymy co z tego wyniknie.. ale piszę na nim, że można przybrać na wadze po nim, w sumie tego najbardziej sie obawiam.. bo i tak przydałoby sie schudnąc mi z 3-4 kilo.. i czułabym się znacznie lepiej z tym:) zobaczymy co doktorek powie na nastepnej wizycie:)

dziewczynki cieszę się razem z Wami!! :-) gratulacje!!
kto następny? :rofl:
ja dzis byłam na badaniu krwi ... 20 dc, w poniedzialek wyniki, zobaczymy co bedzie...
życzę powodzenia:)

Do góry