reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie robią zakupy :)

No może i warto, ale ja pewnie drugiego dziecka mieć nie będę więc muszę się dobrze zastanowić skąd wózek wyczarować.
Zacznij już teraz się rozglądać - zobaczysz za jakieś 2-3 mce, że można kupić używany wózek w idealnym stanie za rozsądną cenę. Ja planuje wydać na wózek max 700.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

reklama
Wózek wygląda super ;)

Gondolka że płytsza to nie problem, ja bym bardziej na długośc gondolki patrzyła. Nasze dzieci urodzą się jesienią, wiec teoterycznie jesien, zima w gondoli. Bo jakos nie wyobrazam sobie 6-miesięczniaka w spacerówce zimą wozić. Wiec juz troche większe będą. Do tego dziecko będzie w kombinezonie + jeszcze koc.

Wózek wygląda super ;)

Gondolka że płytsza to nie problem, ja bym bardziej na długośc gondolki patrzyła. Nasze dzieci urodzą się jesienią, wiec teoterycznie jesien, zima w gondoli. Bo jakos nie wyobrazam sobie 6-miesięczniaka w spacerówce zimą wozić. Wiec juz troche większe będą. Do tego dziecko będzie w kombinezonie + jeszcze koc.
Oj tak
Moja pierwsza pociecha jest z 5 września i w gondoli do połowy marca jeździła ale zima tamtego roku trzymała ...

Ja chyba kupie jakiegos xlandera za 600 zl na allegro mozna kupic 3w1 nawet nowego. Siostra miala i sie sprawdzil. Gondolka duza bo tez urodzila we wrzesniu 4 kg dziewczynke i spokojnie sie miescila:)
A ja pamietam ze moja w wieku 5 msc juz siedziala i bylismy wtedy w Hiszpani i wozilismy ja w zwyklej spacerowce. Wiec pewnie roznie to bywa. U mnie 6 msc by nie wylezala. Na 10msc juz chodzila. Wiec to wszystko zalezy od dziecka.

Dokładnie :-)
U nas młody urodził się 30 lipca a w spacerówke przesiedlismy się w lutym. I też 4 kg i 60 cm :-)
Ja zostanę przy Jedo. Kupię fyna w wersji memo, bo ma wygodniejsze podnoszenie oparcia w gondoli. Wersje classic mają podnoszenie w środku, a memo mają pokrętło na zewnątrz gondoli. No i memo ma uchwyt do przenoszenia gondoli a classic nie.
Mi w xlanderze przeszkadzała spacerówka i brak amortyzacji - w XA. Do Xmove nie mam zastrzeżeń :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ja jestem w tak dobrej sytuacji, że moja mama chce mi kupić wózek :) muszę tylko wybrać co chcę, tak samo mówi żebym wybrała bujany leżaczek.

Mi tez rodzice chcą kupić wózek :)

Do mnie X-landery jakoś nie przemawiają. Jaką wagę wózka uważacie za lekką?

reklama
Do góry