reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta moj Junior tez ostatnio slabo je, tzn je mniej a czesciej. Juz bylo tak fajnie przez 3 tygodnie, spal od 21 do 6 rano a teraz budzi sie 4-5. Czasami je co 3-4 godziny a czasami co 2 i jak nie dam to jest taki ryk, ze nie mozna go w zaden sposob uspokoic, nawet noszenie na rekach nie pomaga. Z mlek to ja polecam Enfamil, jest naprawde smaczny i nie smierdzi jak inne mleka. Junior zmiane mleka przeszedl bezobjawowo. Wczesniej na Bebilonie comfort, ktory teoretycznie jest na kolki i zaparcia kupki robil zielone co 3-4 dni a teraz ladne, zolte i codziennie. Tak wiec ten comfort jest na zaparcia a nie przeciw zaparciom ;) Enfamil jest w Rossmanie w ekonomicznym opakowaniu 1200 g za cos okolo 75 zl wiec duzo taniej niz comfort.

reklama
kasik, u nas kupki normalnego koloru, czasem codziennie ale czasem co dwa dni. Tylko że widzę że on chce zrobić a nie może, dzisiaj tak się preżył że az zawył takim przeraźliwym płaczem. Moze jak sa normalnego koloru to nie ma potrzeby zmieniac, myslalam o Enfamilu tylko na necie duzo osob pisalo ze powoduje zaparcia, no ale u dziewczyn tutaj na bb sie sprawdza znow. tutaj 900gr 20euro a te Nany 15e

Hmm raczej tak, ale jeszcze przy obserwuje czy nie jest zbita za bardzo .a twoj junior robi lepsze kupki po tym mleku?

Hehe właśnie o tym samym pomyślałam ;)

Lisek spi juz 3.5 godziny !! Pewnie zaraz obudzi sie głodny jak wilk, nawet pampersa chyba nie przebiore tylko papu dam zeby sie nie rozwył. Ściąglam 170ml ( o 11 dałam tylko mm) wiec mysle ze sie teraz na je bez konieczności podawania mm.

Kasik my teraz mamy Bebilon "z Pronutra". Za 1000 g zapłaciłam ok 55 zł (w Biedronce). Póki co i tak przeważa u nas kp, mała kupa ok 4 razy dziennie więc na razie zostanę przy Bebilonie
Moja pediatra mówiła, że Bebiko, Bebilon i Enfamil to najlepsze mleczka, a kolejność wymieniania nie jest przypadkowa :-)

Kiedyś pisałyśmy o kupkach przy nietolerancji laktozy. U koleżanki córki były takie śluzowate

Liskka przypomnij - czemu ściągasz mleczko? Bo Lisek za długo wisi na cycu?

Dziś byliśmy na krótko u koleżanki i Alka nie bała się, mimo że wszystkich obserwowała :-D Nawet "pogadała" z koleżanką ;-)

Smerfeta czyli Twoja pediatra twierdzi, ze najlepsze jest Bebiko? Ten Bebilon z Biedronki raz kupilam jak mi sie comfort skonczyl i w naszym miasteczku nie bylo, tez byl duzo rzadszy od comfortu i bylo kilka kup od razu ale to pewnie dlatego, ze podalam od razu, nie stopniowo bo myslalam, ze skoro oba to bebilon to nie trzeba ;)

Kasik - oj nieprecyzyjnie napisałam. Moja pediatra twierdzi że Enfamil jest najlepszy - czyli nr 1 - Enfamil, nr 2 - Bebilon, nr 3 - Bebiko. Powiedziała by nie sięgać po inne

reklama
Cześć dziewczyny !
Jestem tegoroczną kwietniową mamą. Piszę do Was, ponieważ do naszej grupy niestety dostał się "złośliwy troll". Chcę Was uprzedzić abyście i Wy nie dały się nabrać, ponieważ ta dziewczyna już drugi raz okłamuje, że ma dzieci. Nas wrobiła w bliźniaki...Wyślę Wam jej fotkę i przekazujcie dalej ! Jej nick to Olusia7982 ale nick może zmienić więc każdy musi wiedzieć jak wygląda żeby nikt więcej nie popełnił tego błędu co my i jej nie zaufał i nie pokazywał prywatnych fotek i udostępniał o sobie prywatne wiadomości...
Zobacz załącznik 699657Zobacz załącznik 699658Zobacz załącznik 699659Zobacz załącznik 699660

Do góry