reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta ja tez mam jeszcze pionowa kreske na brzuchu ale od gory juz znika :)

Ja nigdy nie mialam plaskiego brzucha, nawet jak bylam bardzo chuda (5 lat temu wazylam 51 kg przy wzroscie 173, teraz 63, a moja normalna waga to 58-60), taka budowa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie super płaskiego brzucha nigdy nie miałam mimo że dużo i ciężko trenowałam takie tam coś ;) Teraz nie ćwiczę bo pewnie oznaczałoby to koniec kp choć pewnie i tak zbliżam się ku końcowi bo mała jak pierś nie jest pełna to przeważnie krzyczy bo chce butelkę.... ale ok, przynajmniej będę wiedziała ile zjada bo dziś przeszłam się do przychodni i okazało się że znowu mało przybrała :(

Mam chyba jedna piers wadliwa , nosz cholera nic z niej nie leci.
Lisek wrócił do bycia liskiem , chyba miał ten skok rozwojowy ... W nocy ładnie spał 5 godzin a potem juz co trzy godzinki sie budził posypaliśmy do 8:30:) w ciagu dnia spał prawie 3,5 godzinki i potem dwie i pol , rano na spacerze tez kimal :)

Liskka u mnie jedna pierś też jest dziwna. Jest mniej pojemna i jak Ala zaczyna jeść to jest niezła fontanna i czasem sobie nie radzi. Muszę mieć chusteczki w pogotowiu bo inaczej dziecie będzie całe w mleku. Dobrze że Lisek już śpi :-)

Kasik w 3 tyg 3 dni Ala przybrała tylko 330 g. Powinna tak z 500 gram. Teraz dużo jej dajemy i częściej bo po prostu chce pić to może w końcu przybierze prawidłowo. Mała nic nie chce pić, ani wody, ani herbatek. Nie wiem czy glukoza którą kupiłam jest dobra bo tego dnia babka w aptece ciągle podawała mi złe produkty a że na glukozie dla dzieci nie znam się, to nie zakwestionowałam. Eh mam pustkę w głowie, tyle pytań co do tego żywienia że muszę umówić się do pediatry ale na dzieci zdrowe są mega kolejki.

Powoli zabieramy sie za Chrzciny, powiedzcie jaka masa pasuje do biszkoptu cytrynowego ? Truskawka, jeżyna, jakies inne pomysły? Smaków jest duzo do wyboru ale na biszkopt juz jesteśmy zdecydowany ze Bedzie cytrynka .

Wczoraj mi lisek zasnął o 18 juz takim snem nocnym, kapie go zawsze 19-20 , myślałam ze sie wybudzi bo tego samego dnia spał juz ponad 3 godz a on wstał o 22 wiec nakarmiłam i znowu do spania poszedł . Nie wiem moze przez te upały ...
Zamówiłam mu dzisiaj matę :)

Liskka cytrynowy biszkopt? mniam, az mi slinka leci. Mysle, ze do cytryny pasuje kazdy owoc, zreszta nawet czekoladowo mietowa masa tez by pasowala :)

A my przekladamy chrzciny, mialy byc 9 sierpnia ale nawarstwily nam sie imprezy w restauracji i nie chce miec chrzcin podczas poprawin na drugiej sali. Zreszta Junior bedzie akurat po szczepieniu wiec tez nie bardzo. Zrobimy we wrzesniu, tylko jeszcze nie wiem, ktory weekend bo musimy sie dostosowac do bardzo zapracowanej chrzestnej ;)

Liskka wzielabym masę jezynowa i śmietankowa :-)
My mieliśmy tort z gruszkami w masie czekoladowej, z warstwą śmietankowa, ale nie pamiętam nawet jaki był biszkopt :-)

Kasik u nas termin łatwo było wybrać - zapytałam brata kiedy będzie w PL :-)

Ostatnia edycja:
reklama
liskka, ale ładnie lisek śpi:) my wczoraj mieliśmy sajgon w nocy. Od 19.00 był starszny płacz małej i na wszystko reagowała krzykiem. Ani jeść, ani pić, ani leżeć, ani nosić jej nie mogłam. Ani spać nie chciała. Do 23 była masakra i w nocy często się budziła. Może to przez upał, nie wiem sama. Boję się co dzisiaj będzie :(

My chrzciny planujemy koniec sierpnia/ początek września. Mam nadzieję, że nie będzie upałów.

Do góry