reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta moj Junior tez ostatnio slabo je, tzn je mniej a czesciej. Juz bylo tak fajnie przez 3 tygodnie, spal od 21 do 6 rano a teraz budzi sie 4-5. Czasami je co 3-4 godziny a czasami co 2 i jak nie dam to jest taki ryk, ze nie mozna go w zaden sposob uspokoic, nawet noszenie na rekach nie pomaga. Z mlek to ja polecam Enfamil, jest naprawde smaczny i nie smierdzi jak inne mleka. Junior zmiane mleka przeszedl bezobjawowo. Wczesniej na Bebilonie comfort, ktory teoretycznie jest na kolki i zaparcia kupki robil zielone co 3-4 dni a teraz ladne, zolte i codziennie. Tak wiec ten comfort jest na zaparcia a nie przeciw zaparciom ;) Enfamil jest w Rossmanie w ekonomicznym opakowaniu 1200 g za cos okolo 75 zl wiec duzo taniej niz comfort.

reklama
kasik, u nas kupki normalnego koloru, czasem codziennie ale czasem co dwa dni. Tylko że widzę że on chce zrobić a nie może, dzisiaj tak się preżył że az zawył takim przeraźliwym płaczem. Moze jak sa normalnego koloru to nie ma potrzeby zmieniac, myslalam o Enfamilu tylko na necie duzo osob pisalo ze powoduje zaparcia, no ale u dziewczyn tutaj na bb sie sprawdza znow. tutaj 900gr 20euro a te Nany 15e

Hmm raczej tak, ale jeszcze przy obserwuje czy nie jest zbita za bardzo .a twoj junior robi lepsze kupki po tym mleku?

Hehe właśnie o tym samym pomyślałam ;)

Lisek spi juz 3.5 godziny !! Pewnie zaraz obudzi sie głodny jak wilk, nawet pampersa chyba nie przebiore tylko papu dam zeby sie nie rozwył. Ściąglam 170ml ( o 11 dałam tylko mm) wiec mysle ze sie teraz na je bez konieczności podawania mm.

Kasik my teraz mamy Bebilon "z Pronutra". Za 1000 g zapłaciłam ok 55 zł (w Biedronce). Póki co i tak przeważa u nas kp, mała kupa ok 4 razy dziennie więc na razie zostanę przy Bebilonie
Moja pediatra mówiła, że Bebiko, Bebilon i Enfamil to najlepsze mleczka, a kolejność wymieniania nie jest przypadkowa :-)

Kiedyś pisałyśmy o kupkach przy nietolerancji laktozy. U koleżanki córki były takie śluzowate

Liskka przypomnij - czemu ściągasz mleczko? Bo Lisek za długo wisi na cycu?

Dziś byliśmy na krótko u koleżanki i Alka nie bała się, mimo że wszystkich obserwowała :-D Nawet "pogadała" z koleżanką ;-)

Smerfeta czyli Twoja pediatra twierdzi, ze najlepsze jest Bebiko? Ten Bebilon z Biedronki raz kupilam jak mi sie comfort skonczyl i w naszym miasteczku nie bylo, tez byl duzo rzadszy od comfortu i bylo kilka kup od razu ale to pewnie dlatego, ze podalam od razu, nie stopniowo bo myslalam, ze skoro oba to bebilon to nie trzeba ;)

Kasik - oj nieprecyzyjnie napisałam. Moja pediatra twierdzi że Enfamil jest najlepszy - czyli nr 1 - Enfamil, nr 2 - Bebilon, nr 3 - Bebiko. Powiedziała by nie sięgać po inne

reklama
Cześć dziewczyny !
Jestem tegoroczną kwietniową mamą. Piszę do Was, ponieważ do naszej grupy niestety dostał się "złośliwy troll". Chcę Was uprzedzić abyście i Wy nie dały się nabrać, ponieważ ta dziewczyna już drugi raz okłamuje, że ma dzieci. Nas wrobiła w bliźniaki...Wyślę Wam jej fotkę i przekazujcie dalej ! Jej nick to Olusia7982 ale nick może zmienić więc każdy musi wiedzieć jak wygląda żeby nikt więcej nie popełnił tego błędu co my i jej nie zaufał i nie pokazywał prywatnych fotek i udostępniał o sobie prywatne wiadomości...
Zobacz załącznik 699657Zobacz załącznik 699658Zobacz załącznik 699659Zobacz załącznik 699660

Do góry