reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Liskka u mnie na szr tez mówili, że chusteczki w 3 pierwszych miesiącach najlepiej tylko na wyjścia :-). W domu myje pupke Piotrusiowi wodą. Jak gdzieś jesteśmy i musze myc dupsztala chusteczkami - nie lubię ;-).

reklama
Madzia u mnie ostatnio podobnie z jedzeniem obiadkow, buzia zacisnieta! Wlasnie sie zastanawiam, czy odstawienie sloiczkow na pare dni to dobry pomysl. Na poczatku jedzenie lyzeczka to byla bajka, a teraz to istna meczarnia, zabawianie, spiewanie, tanczenie a i tak buzia w cup.

Szczerbatka to tylko pozazdriscic tesciowej, ja niestety zaliczam sie do tych, ktore moga ksiazke napisac o swojej tesciowej. Moja przychodzi do nas tylko po to zeby popatrzec na wnuka, ale na pewno nie po to zeby w czyms pomoc i jeszcze trzeba w okol niej tanczyc bo inaczej pretensje, ze jej czegos nie zaproponowalismy... Maly ma juz 5 miesiecy a ona mu kupila dwie pary spioszkow, a za kazdym razem jak u nas jest pyta co mu potrzreba, a potrem przychodzi i mowi ze nie miala czasu wiec nastepnym razem kupi i tak w kolko. Z mimi rodzicami za to z gola inaczej, ja zdaze pomyslec o czyms co by sie przydalo, a oni to przynosza.

Ostatnia edycja:
Smerfeta ja wyprobowalam chusteczek kilku firm. Rosmana, johnsona, dwa rodzaje zielonych z pampersa i białe z pampersa, jeszcze jakies byly ale nie pamiętam. Jeżeli chodzi o reakcje małego mogłabym używać wszystkich. Najbardziej jednak podpasowaly mi biale pampersa bo sa najbardziej mokre co na początku przeszkadzalo małemu bo były zimne ale dawałam je na kaloryfer a teraz to juz się przyzwyczaił.
Pieluszki tez używam białe pampersa na zmianę z zielonymi. Miałam też kilka sztuk Dady i tez były ok.
A na odparzenie u mnie najlepiej działa Nivea przeciw odparzeniom z serii baby. Jeżeli by patrzeć na kolejność w składzie to tu cynk jest wcześniej niż w sudocremie to chyba jest go więcej. Prawie dupka zaleczona.
Pożyczylam dziś laktator elektryczny albo pokarm ruszy albo przechodzę na mm.
Pokarm niby mam ale wieczorem mu brakuje i przed snem robie mu 90 butli. Potem w nocy aż mi się z cyckow leje to mu wystarcza do rana i rano a od 12 siedzi non stop ma cycku i tak do 15 go trzymam az w końcu płacze i znowu butla 90. Już nie wiem czy malo czy malowartosciowy ten pokarm :/

Oj Genna to rodzina ze strony M w ogóle jakaś stroniąca od takich niespodzianek. Ja tez nie wyobrazam sobie jak do kogoś ide by nie kupić dziecku nawet drobiazgu.

Dziewczyny ja tez w domu używam do przemywania ciepłej wody, fakt chusteczki są super wygodne, ale jakoś mimo wszystko są nasączone perfumami, itp. Smerfeta na wyjscia używam chusteczke z biedronki Fitti, mają bardzo fajny sklad.

Moja tesciowa jak dowiedziala sie o tym ze bedziemy mieli dzidzie zareagowala co najmniej jak by dowiedziala sie o jakims pogrzebie :/ nie pogratulowala a na dodatek wynikla z tego niezla klotnia po ktorej trzasnelam drzwiami i wyszlam. Nie widzieli ani nie slyszeli mnie przez cala ciaze, dopiero tydzien po porodzie przyjechali by zobaczyc wnuczke... choc maja do nas 15 km przyjezdzaja co 6-8 tygodni. Najlepsze jest to ze Wiktoria poprostu ich nie poznaje i na dwoch ostatnich wizytach nie dala sie nawet wziac na chwilke na raczki, nie chce tez sie z nimi bawic. A jak dzwoni ktos z rodziny jaka sa u nas gra najwspanialsza i najszczesliwsza na swiecie babcie :/ o to moja tesciowa...

Mini no to boskich teściow masz :/
Czyli teście sa poprostu "be" a sa tylko wyjątki :)

Smerfeta pociesze cie ze
Mi ciagle cieknie z cycków :p zdejmuje stanik i jeszxze do wanny nie wejdę a cała podłoga w łazience od mleka :p a
Na twoj problem ze robią sie duze i twarde po godzinie to polecam abyś po godzinie (lub jak masz taką potrzebę ) odciagnij troszke laktatorem, tak mi poleciła moja położna :) w ten sposób mam ponad polowe zamrazalnika mleka :p bo ja miałam duuuuuzo dodatkowego mleczka :)

Genna boje się że tym odciaganiem wprowadze się jeszcze bardziej w nadprodukcje, ale dziś nad ranem tez musiałam to zrobić. Wkładki laktacyjne to idą jak świeże bułeczki ;-)

Montana to spróbuję tych fitty bo te zwykłe z biedronki nie przypadły nam do gustu, ani mi ani pupci Ali ;-)

Milena podobny zestaw mam wyprobowany :) te chusteczki pampersa dostałam, bo sama nie kupowalabym bo sklad mi się nie podoba. A na odparzenia tez nivea pomógł, baardzo grubą warstwe nakladalam

Genna: najwazniejsze ze moi rodzice sa super, Wiki na widok mojej mamy piszczy z radosci,wtula sie w jej buzie i daje po swojemu buziaki :-) moja mama od samego poczatku bardzo nas wspierala, finansowo tez bardzo pomogla, oplacila polowe calej procedury i polowe za leki. A rodzice m nawet nie wiedza o wszystkim. M woliby tak zostalo, ale ja zamierzam predzej czy pozniej im oopowiedziec nasza historie, albo to zaakceptuja albo nie. Siostra m tez nie lepsza, awanturka byla przy niej wiec tez cala ciaze cisza, Wiktorie zobaczyla pierwszy raz jak miala 3 miesiace i lezala bidulka moja w szpitalu, wpadla na 15 minut dala pieluchy i zyczyla Wiki szybkiego powrotu do zdrowia, kolejny raz zobaczyla ja ostatnio czyli 5 miesiecy pozniej :/ wiec widzisz wcale nie masz najgorzej ;). Dodam na koniec ze klotnia byla w Wigilie tuz po podzieleniu sie oplatkiem, m chcial im taki mily prezent zrobic a tu kicha niespodzianka sie nie udala...

Madzia, Bzibziok: Moja Niunia jak szly jej zeby to zaciskala buzie tak mocno jak chcialam ja nakarmic ze nie szlo jej lyzeczke wlozyc. Ząbki sie wybily i apetyt powrocil, wiec moze to u was tez ten powod bedzie :-) ja tez nie wiedzialam dlaczego taka zmiana nagle, a teraz juz wiem i znowu przechodzimy przez to samo bo gorne zabki lada moment sie pojawia, bidula ma tak napuchniete dziasla i na wieczor marudna jest bardzo.

reklama
dziewczyny ja tak z innej beczki - ile płaciłyście za sesje waszych maluchów? Moja znajoma zajęła się takimi sesjami, ma profesjonalny sprzęt, kupuje dodatki do fotografii i ćwiczyła już na swojej córeczce i dzieciach jej koleżanek . Także chyba zdecydujemy żeby u nas też robiła, bo mamy bardzo blisko do niej i nawet będzie nam wygodniej u znajomej. Tylko muszę się zorientować w cenach - tak mniej więcej bo wiem, że ceny zależą od tego co się chce, ale tak mniej więcej chciałabym wiedzieć ile to kosztuje. A konkretnie będę się umawiać dopiero po porodzie na sesję.

Do góry