reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Czy oczka waszych pociech tez są takie błyszczące? Teściowa przyszla i szuka mu choroby że chyba takie błyszczące nie powinny być i juz mnie wkurzyla :/ gorączki nie ma.

reklama
witam się po Świętach :)

Kasik fajnie ze już w domciu.

Dzieciaczki na chrzcinach przepieknie i bardzo gustownie poubierana, cieszę sie że Wam wszystko wyszło i się udało. Nas czeka to wszytsko w sobotę, a kreacji nadal brak :szok:.

Nasza Marcysia ostatnio niestety zbuntowała się na zupki słoiczkowe, zaciska buzię i nie idzie jej włożyć nawet łyżeczki za to w to miejsce chce kaszkę i przez całe świeta wciągała kaszkę 3x dziennie. Dzisiaj się wzięłam i ugotowałam zupkę na sprawdzonych warzywkach i indyczku i wyszła całkiem smaczna tyle tylko że żeby ją lekko zagęścić dodałam dwie łyżeczki kaszki manny, tylko durna matka nie zauważyłam że w tej kaszy jest mleko modyfikowane a Marcysia jest uczulona. Zupki wyszło nam na jakieś 10 obiadków a są w niej dwie łyżec:szok:ki kaszki i kurcze nie wiem czy jej nie zaszkodzi, a taka dumna byłam z pierwszej swojej zupki dla malutkiej.:crazy:

Milena87, fajna teściowa, a co doradziła na odparzenia ?;-)

Jeszcze w sn mówili zeby w domu raczej nie używać chusteczek nawilżających , tylko przemywać woda z mydłem dla dzieci a chusteczki zostawić na wyjścia.

Kto w ogóle wymyślił teściowe?!nasza na Zdjęciu zobaczyła nasz przewijak ( nakładka na komodę drewniana i na to materac przypięty dodatkowo rzepami zeby sie nie ślizgał ) i sie oburzyła ze dziecko z tego
przeciez spadnie, myślała Że położyliśmy sam materac na komodzie tak ze zwisa i dynda. Nie dopatrzyła sie nakładki, nie wiem czy ona myśli Że my jesteśmy niepoważni ??!! ;)

Lisska a dlaczego nie uzywac chusteczek ? Pierwsze slysze i nie wyobrazam sobie zycia bez nich. Zawsze sa pod reka i nadaja sie do calego cialka nie tylko do pupy.

Nie napisałam ze nie używać wcale tylko ograniczyć je do wyjsć, spacerów :-) a dlatego ze Zawierają dużo konserwantów i alergenów, perfumy, substancje hormonalne etc , regularne używanie moze podraZniac, wysuszac skore . A jesli dziecko ma pieluszkowe zapalenie skory to sa nie wskazane

Ok tak teściowe temat rzeka :) juz wymyśliłyśmy na FB ze trzeba bloga założyć "1001 powodów by wyslac teściową na księżyc " haha a ja teścia gratis dorzucam bo ten mi w święta co chwila tekst puszczał "a co o tym mówi Google ?" (W temacie co dla dziecka najlepsze i co na co pomaga ) Yyyy jakbym szukała tam odpowiedzi :/ no tak ale bezrobotny nudzi sie to czyta Googla i teraz taki mądry , juzialam na koncu języka czy "Google noe znalazło tam
Pracy dla Niego " oczywiście standard w święta (zaprosili nas na obiad) przyjął nas w dresie , siedząc w swoim
Fotelu :/ chyba juz sie przyzwyczaiłam , ale
Fakt ze był zając i Franio to ich jedyny wnuk to myslalam ze dostanie jakos drobiazg !!! A tam nic :( a widzieli nową zabawkę Frania (dostał od zajączka od Moich rodzicow )głupia grzechotka -małpka a Franio wznoebowziety , uśmiechnięty i gada z nią ciagle . Nawet brat mojego M , mieszka i pracuje w Warszawie (robi aplikacje sędziowską) pierwszy raz zobaczył Frania i tez nic :( kurczę to ja ide do obcych dzieci i nie donpomuslenia ze jakiegoś drobiazgu im. Nie dam a ty rodzina i taki zawód :(
To sie wyzalilam ...... Czyli kolejny punkt do wysłania teściów na księżyc :p

Moj M Wyjechał wiec przeprowadziłam se na ten czas do moich rodzicow, zajmują sie wnukiem a ja odpoczywam :) dostaje tylko
Na karmienie go :)

Magda rozumiem ze tą zupek zamrozisz ? A czy te trochę kaszki z mlekiem Zaszkodzi to nie wiem , niby 2 łyżki na cały garnek

Dziewczyny skoro mowa o chusteczkach to jakich uzywacie? Tak z ciekawości pytam, moze cos podmienie :)

Genna no rodzinka ciekawa z Ferdkiem kiepskim na czele ;-) W święta bylismy u rodziców i na chwile wpadła moja ciocia. Pierwszy raz widziala małą i nie wiedziała że mnie zastanie u rodziców. Na zajączka po prostu wsunela kasę do wózka, nie dużo, ale nie wymagam bo wiem ze im ciężko, ale na prawde był to bardzo miły gest

Mam dziewczyny kryzys laktacyjny, bo po karmieniu cyc robi się pełny juz w godzinę, cyce bolą nawet jak przykryje się kołdrą, czy po założeniu kurtki, po prysznicu to normalnie ciurkiem mi z nich kapie... kiedy to się unormuje? :(

reklama
Zapomniałam dodac ze podgladalam Wasze zdjęcia z chrzcin - super ubranka kupilyscie. Cieszę się że wszystko dobrze poszło, mam nadzieję że u mnie też pójdzie tak sprawnie :)

Do góry