reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Minni od tygodnia noszę się z zamiarem kupna nocnika ale ciągle zapominam . Mam zamiar przed skończonym 9 miesiącem zacząć sadzać Olusię na nocnik i zobaczymy jak zareaguje.

Milena ja pierwszy raz po cc przytulalam sie z M 8 tyg po porodzie . Bo 7 tyg mialam polog i zaraz dostalam @.

Lenka a ile przytylas w ciazy ?

Mi lekarz pozwolil cokolwiek cwiczyc 4 mc po cc ale to moze ze wzgledu na komplikacje podczas porodu.

Lilka przytyłam 13 kg. Mój doktor na wizycie 4 tygodnie po cc pozwolił żyć jakbym nigdy nie miała cc, ale przypuszczam, że tak jak piszesz to zależy od przypadku, czy były komplikacje itd.

milenka - ja do odparzenia - co prawda pod pachą używałam alantanu w zasypce - w dwa dni zniknęło... przy pupce trochę gorzej bo wiadomo że się moczy co jakiś czas, ale spróbuj...
my też mamy lekko zaczerwienioną pupę od kiedy jemy warzywka - chyba kupa inna i przez to, bo do tej pory było zawsze ładnie wszystko... oprócz wspomnianej pachy kiedyś - ciężko było mu te pachy wypatrzeć niestety i jakoś przy 4 tyg chyba się zrobiło... teraz zawsze po kąpieli walczymy żeby łapki podniósł do sprawdzenia...a że wszędzie fałdki to zawsze problemowo:)

a jutro ostatnie szczepienie na jakiś czas... następne będzie dopiero w 13 miesiącu - czyli do grudnia będzie spokój:)

Milena, moze spróbuj tez zmienić pieluchy na inne. Z kremów to na razie sie nie wypowiadam bo nie mam doświadczenia :-) Kupiony mam nagietkowy z weledy .

Z waga sie okaże, każdy przypadek pewnie jest inny . Mi schudnąć 7 kg przed ślubem było dość cieżko , pamietam joga plus mniejsze posiłki i sie udało, przy karmieniu piersią diety odpadaja, ja tez zreszta nie mam wytrwałości do diet.
Oby poszło tak łatwo jak Lence :-)

Milena mi najbardziej pomogła maść bepanthen. Z maki ziemniaczanej, jak dostała trochę wilgoci, robił się pelling i jeszcze bardziej podraznial pupke.
Dużo wietrzenia, ja kladlam Piotrusia na podkładach i leżał bez pieluchy z 30-40 minut.

reklama
Do góry