reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Ema o 6 rano wydawało mi się , że jestem wyspana ale teraz dopada mnie śpik .Co do wczorajszego wieczoru to zasnęłam dość szybko po tabletce p/bólowej bo miałam dość stresujący wieczór i o 20 ledwo na oczy patrzyłam z bólu głowy o coś koło 23 byłam już w objęciach Morfeusza . Noc minęła dość spokojnie nie licząc jednego alarmu monitora oddechu ale to bardziej dlatego , że Mała takie pozy przybiera podczas snu oj... Zobaczymy jak będzie dalej . My mamy nianię firmy Switel z ekranem aby można było podglądać bez latania do pokoju tylko jeden problem jest , że daje w nocy ten ekran po oczach niczym jupiter ale twarda będę bo nie wyobrażam sobie zostawić ją samą bez kontroli

a macie problem z pluciem jedzeniem?? jestem właśnie cała w marchewce... i nie mam pomysłu co tu robić bo mówienie że nie wolno tak robić wywołało tylko na twarzy Janka wielki uśmiech... póki co przerwaliśmy obiadek - może nie by l jeszcze głodny za bardzo mimo że już 4 godz po kaszce jesteśmy...

ehh... nie jest źle... po półgodzinnej przerwie w jedzeniu reszta wciągnięta bez prób plucia:) zrozumiał maluch chyba:)

Ostatnia edycja:
Ema mały chyba za bardzo zatyka sie kazzka i dlatego pluje bo nie jest jeszcze glodny ;) albo rob wiekszy odstep albo mniej kaszki

Dziewczyny czy w drugim miesiacu dziecko może już czuć wychodzące ząbki? Ala wpycha sobie całe piastki do buzi i zastanawiam się czy to już na zęby

Ema no tak troszeczkę Janek urósł ;-)

No witam moje Drogie. Zalatana jestem a i Nikodem coraz mniej śpi i cały czas trzeba do niego gadac, spiewac i w ogóle. Wczoraj mieliśmy konsultacje i potwierdzone. Młody ma obniżone napięcie co do asymetrii jest podejrzenie ale jeszcze to wyginanie może przejść. Rehabilitant ma mu się przyglądać. W piątek znowu rehabilitacja. I tak przez 3 ms po 2 razy w tyg. Tak sobie teraz myślę ze gdybym odrazu pozwolila na cc to było by wszystko ok a tak jak przyszła lekarka i powiedziała że w ogóle nie rokuje na poród sn bo słabo rozwarcie postępuje ja powiedziałam że próbuje rodzic a pol godziny później było jak bylo, cc niedotlenienie i zachylysniecie wodami. Smerfeta trafiłaś z pytaniem :) moj też wkłada całe piąstki i też się śmieje że zęby a teściowa się ze mnie śmieje że niemożliwe.

Smerfeta pchanie rączek do buzi i ślinotok nie są objawami ząbkowania. To po prostu kolejny etap rozwojem dziecka :) ale każda z nas przeżyła ten moment: "o boże, on pcha całe piąstki do buzi i tak się przy tym ślini, że to na pewno zęby". U nas to się zaczęło jak Fifi miał 3 mc, teraz ma prawie 8 i zębów dalej nie ma :)
Najmłodsze dziecko z ząbkami jakie znam miało 3,5 mc

reklama
Ema, jak widać ładnie wzrost ;) super.
Smerfeta, Milna, z rączkami w buzi to tak lenkabar pisze ;)
Zosia też pcha ręce do buzi i ślini się na strasznie. Jak pojawił się katar i marudzenie to byłam u lekarza i stwierdził że na zęby. Dostała kropelki i syrop żeby przez katar nie wdalo się zapalenie ucha. Przeszło i na razie spokój ale ręce nadal w buzi. Gryzie zabawki i momentami widzę że jest zła i aż trze po dziaśle ale to może jeszcze potrwać. Mój mąż miał zęby w 3 mc, ja niby późno. A syn kuzynki miał zęby w pierwszym miesiącu... ilu lekarzy ona biedna z nim zjeździła bo nie wiedzieli co się dzieje...

Do góry