reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Dobrze mój nie potrzebował obcinania bo pewnie też bym obciela. Do tej pory nie potrzebuje no właśnie jeszcze mu nie wyszły poza opuszel Uff.
Szkoda takiego maleństwa do sciagania paznokci. Oby nie było to potrzebne

reklama
Majka dzieki za info o paznokietkach, niestety ja obcinałam bo one tak sterczały wiec myslałam ze trzeba... Mam nadzieje ze nie zaszkodziłam, obciełam 2-3 razy :(

A co do smoczka to moja tak do 1,5mc chciała potem zaczeła wypluwac i teraz nie uzywamy a ja nawet nie probuje jej dawac bo zawsze marzylo mi sie dziecko bez smoczka. Boje sie tylko zeby nie zaczela ssac kciuk. Narazie tak jak u Emilki ssa albo piastki, albo pieluszke albo nic. Cyca tez jakos wyjatkowo nie chce, jak sie naje to wypluwa.

Witam

Czy moge dołączyc. Zostałam szczesliwa mamusia 02 kwietnia synka Wojtusia??

I juz mam do Was pytanie?? po czym rozpoznajecie kolki u dzieci i co u Was zadziałało??

Witaj Joasia na mamusiach :-D
Moja Hania jak miala kolki to lapaly ja w trakcie jedzenia. Objawialy sie tym ze na poczatku ladnie jadla spokojnie a gdzies w polowie butli zaczynala drapac i szczypac i wykrecac sie na wszystkie strony a pozniej placz ...

Joasia Witaj. Pytałaś ile razy w nocy dzieciaki się budzą. Moj mały jak na razie budzi się koło 3, 4i potem o 6-7czasem później. Kładę go kolo 22-23 na butli. A wczoraj na moim mleku budził się 2 razy o 1 i o 4 no i kolo 7. Z kolkami nie pomogę bo na szczęście nie ma
Co do probiotyku to pomaga w trafieniu, polepsza pracę jelit. I u mojego widzę różnice.

Madzia, szybkiego powrotu do zdrowia życzymy. Fajnie że uroczystość udana tylko szkoda że z takim zakończeniem. Wrzuć fotkę księżniczki w tym pięknym stroju ;)

Majka, oby coś zaradził chirurg.
Ja obcinałam raz czy dwa razy bo już się wyginały drugą stronę. Co innego przy rękach...co 2~3 dni trzeba odcinać bo jak nie to od razu podrapana.

Joasia witaj ;)
Ja daję na kolki bobotic teraz a wcześniej ibuvit kolka (nie mogłam nigdzie kupić u mnie ibuvitu i stąd ta zmiana a skład ten sam). Co do jedzenia w nocy to zazwyczaj karmienie wieczorem koło 20 później 12, 3, 6.

Madzia zdrowka zycze dla coreczki. Oby szybko sie lepiej poczula.. ciesze sie ze chrzciny udane.

Ja moje maluszki bede dopiero chrzcila na wakacje..;-)

reklama
Dla tych dziewczyn które nie są na fb. 4 czerwca organizujemy spotkanie (termin wstepny ale ogolnie cos na poczatku czerwca) w Poznaniu. Organizacją zajmuje się Esiek jak jakieś są chętne to dajcie znać.

Do góry