reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

No mój też świruje . Boi się , że nikogo nie znam uśpią mnie zabiorą dziecko i po sprawie . U mnie w grę wchodzi tylko pociąg bo co prawda prawko mam ale nie jeździłam autem i dopiero teraz mam sobie kupić jakiego malucha na początek .

reklama
Magda ja mam 2 wózki , które naprawdę składają się do małych rozmiarów , jeden to BJCM GT a drugi to nuna peep luxx - z obu można zrobić kanapkę :) ale zostają jeszcze 2 foteliki ja mam klippan kiss II i gdyby mała nie miała jeszcze 10 kilo to mogę wziąć sam fotelik bez bazy lub jak się da z bazą , którą można przypiąć pasami bądź izofixem . A jakie masz auto? Ewentualnie mogłybyśmy się umówić przed wyjazdem na jakieś spotkanie . Nadal jednak nie wiem czy mąż mnie puści .

Labo, to naprawdę Twoje wózki to pikuś nasz to landara ale myślę że się zmieszczą ;)
Mamy VW Touran z izofixem może być o ile nie ma stopy do podparcia bo nie mam wypełnienia schowka w podłodze żeby oprzeć na nim stopę. My mamy maxi cosi cabriofix. Dwa foteliki zmieszczą się bez problemu ale jakby chcieć usiąść między nimi to będzie ciasno ;)
Spotkać jak najbardziej wcześniej się możemy mamy rzut beretem do siebie ;)
Ja z moim wkońcu też nie doszłam do konsensusu rozmowy ale są dwa wyjścia albo jadę z Zosią albo on jedzie z nami tej trzeciej opcji że nie jedziemy nie biorę pod uwagę ;)

Hej dziewczyny, widze ze wy w temacie spotkania. Ja tylko chcialam sie pochwalic, ze u nas pierwszy zabek sie przebil. A i obok dziaselko spuchniete wiec zaraz i drugi bedzie wychodzil. Mam wiec pytanie do dziewczyn, ktorych dzieci juz maja uzubienie, stosowalyscie jakies masci na usmierzenie bolu? Mozecie cos polecic?

reklama
Joasia z mlekiem z piersi jest tak że na początku jest ono rzadkie i na początku dziecko gasi pragnienie, później jest gęste a mm chyba cały czas jest dość gęste więc może faktycznie na mm dziecko jest bardziej syte

Madzia jak Marcelinka? Wszystko przeszło?

Milena daj znać jak odparzenia. Chyba dziś masz lekarza?

Majka i jak paznokietki? Byłaś juz u chirurga?

Dziś miałyśmy kijowa noc. Coś Alicji nie pasowało, pojekiwala całą noc ale bąków nie było. W nocy dałam Delicol bo myślałam że to problem z trawieniem (wieczorem w krotkim czasie dwa razy karmilam bo po przewijaniu po kupie domagala sie) ale sama nie wiem czy o to chodzi. Teraz dopiero zasnela na wibrujacym foteliku. To czas myć głowę bo wyglądam jak upiór ;-)

Do góry