reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

śliczna dziewczynka z tej Zosi.

majak a jakie owoce miskujesz małemu. Bo ja starałam jabłuszko i podziubałam bananka ale dławiła sie nimi, słoiczek babydrima wieloowocowy ze zbożami też nie bardzo bo w środku są te zboża w kawałeczka i Marcysia nie umie sobie z nimi poradzić.

reklama
Magda Zosienka jest piękna. My tez dzis zaliczylismy sesję przed chrzcinami , żeby później miec juz spokój, zdjęcia powychodzily ładnie ale Hania nie miala wcale dziś ochoty współpracę, płakała, kladla się na buzię w futro i tyle a mowy o pozycji siedzącej z podporką nie bylo, od razu fik na plecy pupa w dół☺.Jak bede miala juz fotki to pochwale sie napewno.Dziewczeta mam pytanko czy ktoras z was uczęszcza na jakis fitness? Czy pomoże zrzucić zbędne kg ? Ja bylam 1 raz w środę ,ależ mam zakwasy

Madzia to zblenduj ja tak robie i nie ma ani grama grudki. Narazie miksowałam jabłko z bananem. Przymierzam się do gruszki. Sliwki daje ze słoiczka jak widze ze nie ma kupki. Musze kupic inne owoce bo te malemu zbrzydna. Moj mały nie miał problemu z tymi grudkami ładnie zjadł . Pruboj po troszku bo w koncu i tak mała będzie musiała zacząć sobie radzić z grubszymi rzeczami. Dajesz chrupki Marcelince? Bo mój mały nie lubi krzywi się okropnie ;)
Madzia i Piotr ja cwicze z mel b na youtube i widze efekty mysle ze w polaczeniu z dieta na pewno pomoga schudnac ale radze sie za to zabrac juz po swietach ;) ja rok przed ciaza schudlam 25 kg nic nie cwiczac a teraz moja waga jest ok ale po ciazy ciało już nie to :/

Ostatnia edycja:
Madzia nie martw sie blenduj jej kawalki a przyjdzie czas to nauczy sie jesc. Kiedys Wam pisalam ze moja Hania bardzo sie zadlawia . Raz to juz myslalam ze jej nie uratuje. Nie ma co ryzykowac. Mi pediatra powiedziala ze ma jeszcze czas skoro sie dlawi i zeby nie ryzykowac bo roznie moze byc.

My sie tak martwimy zeby cos maluchowi nie zaszkodzilo a mam znajoma ktorej corka jest mlodsza od mojej Hani i ona daje jej wszystko. Jak miala 4 mc to juz dawala jej pomidorowa z ryzem barszcz z ziemniakami kanapki z wedlina maslem jakies palusxki serowe parowki i co tylko. Nie przejmowala sie w ogole. Mala jej ma ciagle wysypke na twarzy krostki takie wiec moze to od tego jedzenia ? Jak miala 6 mc to smazyla jej jajecznice na masle albo daje gotowane jajko. Ja jestem w szoku ale nie neguje kazdy robi jak chce. I nie daje danonkow zwyklych waniliiwych jak ja tylko zwykle jogurty z owocami. A my po malu to po malu sramto ;-)

Ja też Fifciowi rozgniatam banana i ucieram jabłuszko i świetnie sobie radzi, ale jak dzidziuś się krztusi to też uważam, że spokojnie nic na siłę, przyjdzie czas na większe kawałki najwidoczniej troszkę
później

Lilia, ale mamuśka, coś okropnego , absolutnie nie pochwalam takiego zachowania, ktoś po coś jednak te normy i zasady ustala..

Magda jaka cudna Zosia na fotkach! Do schrupania

Madzia i Piotr ja po porodzie złapałam bakcyla i chodzę na fitness 5-6 razy w tygodniu. Nie ze względu na kg, ale ciało już nie 17 latki ;-) znikną mi niemal calusieńki cellulit, ale żeby schudnąć potrzebujesz do tego jednak diety i ćwiczeń areobowych np. bieganie. Niestety w zależności od efektów jakie chcesz osiągnąć tyle pracy musisz włożyć, nic się samo nie dzieje

Dzięki dziewczyny jutro faktycznie znajduje jej jabłko i banana te ze slsłoiczków ścina z chęcią.
majka dałam jej dwa razy biszkoptów pomemlala i wyrzuciła.
Lilka ja jednak wstrzumam się z dawaniem wszystkiego marcysia dwa dni temu dostała się do kabanosa chwilkę go pociumkala i dzisiaj już ma zmiany na buzce a nie chce żeby wysypisko ja jak przy mleku.

Magda cudne zdjęcia :-) a Zosia istna modelka, z otwartymi oczkami, nie na spiocha, no i jakie uśmieszki prezentuje :-D Faktycznie widać podobieństwo do Ciebie :)

reklama
madzia i piotr ja chodzę na siłownię i fitness. staram się 3 razy w tyg. ale nie zawsze mi się udaje. Schudłam wszystko co przybrałam w ciąży i jeszcze troszkę ale to jeszcze nie to tym bardziej że cialo po porodzie najjędrniejsze nie jest. Do tego wszystkiego przydała by się dieta a ja lubię jeść i ciężko mi się zmusić żeby jakąś zastosować. Ale same ćwiczenie super sprawia mi dużo satysfakcji ostatnio biegłam nawet w biegu kobiet na 8 marca na 5 km i jakoś poszło.

Do góry