reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

A u mnie była dzisiaj policja - tajniacy. Otwieram im drzwi a oni mowia ze przyszli w sparawie dziecka, kurde az mi serce stanelo. Okazalo sie ze znaleziono na naszej dzielnicy martwego dzidziusia i chodza teraz i szukaja gdzie kobieta byla w ciazy i nie urodzila. Ten dzidzius byl urodzony kolo 30tygodnia ciazy i porzucony w krzakach (prawdopodobnie urodzony juz martwy) no i sprawdzaja wszystkie kobiety ktore byly w ciazy... Chcieli zobaczyc dziecko i akt urodzenia... Normalnie cala sie trzese po tej wizycie!!

Co do chrztu to my robimy na przelomie sierpnia/wrzesnia :) Sukieneczek jeszcze nie szukam bo nie mam zielonego pojecia jaki ona wtedy bedzie nosila rozmiar.

reklama
Bziumelka, jejuś a to miałaś przygodę kurczę...

A my po wizycie u ortopedy. Wszystko dobrze, kolejna wizyta kontrolna 14.05. Mała czarowała doktora uśmiechami aż własnego dziecka nie poznawałam ;) chyba wpadł jej w oko :)

Bziumelka straszna historia.

A u nas dalej zielone kupy, myślicie ze powinnam sie martwic? Isc do lekarza?
Pierwszy raz pojawiły sie 2 tyg temu po biogai, i chyba po 3 dniach odstawilam zeby zobaczyc czy znow beda żółte ale nadal były zielone, No i potem była jeszcze szczepionka.

Bziumelka a to Ci przygoda, też bym sie zestresowala. Kurcze ale co za prymitywna kobieta porzucila takie dzieciątko :(.
Dziś w radiu mówili ze koło Szczecina facet wyrzucił z 1 p. swoje 5 dniowe dziecko. Nosz zabiłabym skur.....

Magda nie widzialam tej bajeczki :), a Zosia ma szanse na kasztanowe włoski,bo ja takie mam ;-). Twoja Zosieńka to mała kokietka hihi.
A poniżej moja miesięczna Zofia :-) ze swoją "siostrą" Mają czyli naszą sunią i podczas kąpieli :)
7625.jpg7640.jpg7641.jpg

Załączniki

• 7625.jpg
    7625.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 61
  • 7640.jpg
    7640.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 58
  • 7641.jpg
    7641.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 56
kochane mamuśki
mam do was pytanie, mam 28 lat
miałam robione prenatalne w 12 tc, wg nich nt 1,7 serduszko ok tetno 157 , nosek widoczny i bylo wszystko ok.
przy okazji w klinice kazali pobrac krew na test pappa.
dzis zadzwonilam i okazalo sie ze wg niego ryzyko trisomi 21 mam 1:115

czy jest to az tak zle??w sobote jade do kliniki .

Kikifish87 przede wszystkim gratulacje!!!! Jeśli chodzi o wynik z krwi ja nie robiłam prenatalne wyszły ok i nie widziałam potrzeby. Ale inne dziewczyny robiły jak się nie myle to Infiniti wyszedł zły wynik ale już nie amietam ile i ona chyba robiła amniopunkcje i urodzila zdrową dziewczynke w grudniu. Odkąd czytam forum było wiele przypadków złego wyniku z.krwi i nie pamiętam żeby ktoś urodził chore dziecko tak wiec głowa do góry. Oczywiści sama musosz zdecydować co dalej. Zastanów się czy wiedza o ewentualnej chorobie dziecka coś zmieni u na tej podstawie podejmij decyzje o ewentualnej amniopunkcji. Jeśli chpdzi o moje zdanie to na pewni wszystko jest ok. Jesteś młoda, usg wyszło ok musi być dobrze ;) trzyma za Was kciuki!

Bziumelka ale "przygoda"... nie dziewię się, że się zestresowałaś, okropna taka wizyta :/

Montana cudna Zosia! Jakie ma śliczne włoski :)

Kiki tak jak pisze Majka, jeśli USG było ok to najpewniej jest wszystko dobrze. Jeszcze ani razu na forum nie potwierdziły się obawy po kiepskich wynikach z krwi. Głowa do góry!

Majka ostatnio pisałyśmy o tych nieszczęsnych deserkach Nestle.... wczoraj podałam Filipowi i mu zaszkodził :( a nie podobało mi się to dziadostwo od samego otwarcia... Zawsze próbuję coś zanim podam dziecku i to było strrrrasznie słodkie, dużo za słodkie dla dorosłego a co dopiero dla dziecka i w smaku takie jak hmmm.. budyń mocno waniliowy. Niestety dopiero po fakcie zajrzałam do składu i też mi się to wszystko nie podoba, te cukry, aromaty, zagęszczacze, modyfikowana srobia... Odradzam. Ja tego Fifolkowi nigdy więcej nie podam. Chlustał po tym na odległosć z 5 razy (choć w czasie jedzenia smakiem był zachwycony) i do dziś jeszcze nie jest zupełnie ok, poję go herbatka z kopru włoskiego

Ojej Lenka biedny Fifi. Dobrze ze naoisałaś chodź szkoda że na wlasnej skórze a dokładnie Filipka musiałaś się przekonać :/ w takim razie deserki nestle lądują w koszu. Ja kupiłam jeszcze z hippa owoce z jogurtem sprawdze skład i zobacze czy dam malemu. Swoją drogą to kpiny żeby takim maluchą dawać od małego tyle chemii i cukru!!!

reklama
No niestety pomęczył się Maluszek mój... Ale to moja wina, bo zaufałam, że jak Nestle too sprawdzone i na pewno ok. Co za debil wpadł na pomysł, żeby 6 miesięcznemu dziecku sztuczne aromaty do jedzonka podawać grrrrrrr wściekła jestem jak nie wiem. Ale właśnie też w związku z tą całą sytuacją myślę, że będę Filipowi podawała tylko słoiczki z dodatkiem jogurtu czy twarożku, a nie żadne mleczne desery z plastiku i tak jak mówisz 3 razy przeczytam skład zanim choć jedną łyżkę do buźki włożę

Do góry