reklama
Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
a ja jestem po badaniach prenatalnych....moj Kropek jest mężczyzną...zreszta bardzo ruchliwym
O, super. No i extra, ze znasz już płeć :-)
mirabelka73
Październikowe mamy'08
Widziałam dziś moje maleństwo, ale różnica po 4 tygodniach :-) machał do mnie rączkami, wszystko ok, cieszę się niesamowicie
Cudnie się ogląda swojego malucha. Ja najpierw obejrząłam fasole w 6tyg i niewiele widziałam, w 10tyg widać było główkę i zarys ciałka...a w piatek w 12tyg zrobi mi usg dopochwowo i obejrzymy malucha dokładnie
dorka123 przepraszam a w którym jesteś tyg???? Bo jakoś nie chce mi sie wierzyć ze znasz już płeć. Sorka
Najwcześniej płeć mozna poznać po 16 tyg jeżeli maleńswto sie dobrze ustawi (pokaże)
A to opis maluchów w 12 tyg:
Maleństwo rośnie szybko ma już 55-65 mm, a waży 10-16 g. Pływa swobodnie w płynie owodniowym, a każdy ruch mamy powoduje, że i on musi zmienić pozycję. Przez te ćwiczenia wyrabia sobie zmysł równowagi. Zaczynają się maluchowi tworzyć paznokcie u palców rąk i nóg, pojawiają się też zaczątki uszu. Narządy płciowe wewnętrzne są już ukształtowane, natomiast zewnętrzne zaczynają się dopiero różnicować.
Moja gin też chciała zabłysnąć i powiedziała mi w 13 ze chyba chłopak i jak widac bardzo sie pospieszyła. Bo w tak wczesnej ciąży to jest NIEREALNE
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam.
mirabelka a jakaś fotka czy cuś. No pochwal się;-)Ja jeszcze dotej pory pamietam poprzednie USG ale mimo wszystko teraz przed każdym kolejnym czuje sie jakby to była pierwsza
Najwcześniej płeć mozna poznać po 16 tyg jeżeli maleńswto sie dobrze ustawi (pokaże)
A to opis maluchów w 12 tyg:
Maleństwo rośnie szybko ma już 55-65 mm, a waży 10-16 g. Pływa swobodnie w płynie owodniowym, a każdy ruch mamy powoduje, że i on musi zmienić pozycję. Przez te ćwiczenia wyrabia sobie zmysł równowagi. Zaczynają się maluchowi tworzyć paznokcie u palców rąk i nóg, pojawiają się też zaczątki uszu. Narządy płciowe wewnętrzne są już ukształtowane, natomiast zewnętrzne zaczynają się dopiero różnicować.
Moja gin też chciała zabłysnąć i powiedziała mi w 13 ze chyba chłopak i jak widac bardzo sie pospieszyła. Bo w tak wczesnej ciąży to jest NIEREALNE
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam.
mirabelka a jakaś fotka czy cuś. No pochwal się;-)Ja jeszcze dotej pory pamietam poprzednie USG ale mimo wszystko teraz przed każdym kolejnym czuje sie jakby to była pierwsza
mirabelka73
Październikowe mamy'08
Wstawiałbym chętnie fotkę ale ta wizyta była u mojego "państwowego" gina, który ma usg dopochwowe ale niestety nie drukuje zdjęć, mogłam się tylko napatrzeć, a z wydrukiem muszę iść prywatnie tak jak byłam w 6 tygodniu. Za to dogadałam się z moim ginem że pracuje w najbliższym mi szpitalu, w którym mam zamiar rodzić (mogłabym piechotką na upartego iść na poród jakieś 15 minut ) i nie ma problemu żeby ustawić się z nim do porodu. Ale to jeszcze odległy czas, więc nie myślę, chociaż perspektywa fajna, pięć lat korzystam z jego porad "państwowo" i jestem zadowolona. A co do zdjęcia to chociaż wstawię jutro mój brzuszek, a jest co pokazać )
reklama
Agniesia25:)
Agniesia25:)
Czesc mamusie!
Ja po drugiej wizycie usg (podobno 13 tydz i 5 dzien).
Chcialabym podzielic sie z Wami moimi przezyciami.Jestem taka szczesliwa ze brak mi slow.Widzielismy nasze malenstwo podskakiwalo, machalo raczkami i nozkami a jedna raczka trzymalo pepowine.Maz mial lzy w oczach a ja sie poplakalam.cudowne przezycie....Nastepna wizyta 13.05 to beda polowinki(20 tydz). Pozdrawiam i czekam na Fotki waszych malenstw.
Ja po drugiej wizycie usg (podobno 13 tydz i 5 dzien).
Chcialabym podzielic sie z Wami moimi przezyciami.Jestem taka szczesliwa ze brak mi slow.Widzielismy nasze malenstwo podskakiwalo, machalo raczkami i nozkami a jedna raczka trzymalo pepowine.Maz mial lzy w oczach a ja sie poplakalam.cudowne przezycie....Nastepna wizyta 13.05 to beda polowinki(20 tydz). Pozdrawiam i czekam na Fotki waszych malenstw.