reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Widziałam dziś moje maleństwo, ale różnica po 4 tygodniach :-) machał do mnie rączkami, wszystko ok, cieszę się niesamowicie

Cudnie się ogląda swojego malucha. Ja najpierw obejrząłam fasole w 6tyg i niewiele widziałam, w 10tyg widać było główkę i zarys ciałka...a w piatek w 12tyg zrobi mi usg dopochwowo i obejrzymy malucha dokładnie:)

dorka123 przepraszam a w którym jesteś tyg???? Bo jakoś nie chce mi sie wierzyć ze znasz już płeć. Sorka:sorry2:
Najwcześniej płeć mozna poznać po 16 tyg jeżeli maleńswto sie dobrze ustawi (pokaże)

A to opis maluchów w 12 tyg:
Maleństwo rośnie szybko ma już 55-65 mm, a waży 10-16 g. Pływa swobodnie w płynie owodniowym, a każdy ruch mamy powoduje, że i on musi zmienić pozycję. Przez te ćwiczenia wyrabia sobie zmysł równowagi. Zaczynają się maluchowi tworzyć paznokcie u palców rąk i nóg, pojawiają się też zaczątki uszu. Narządy płciowe wewnętrzne są już ukształtowane, natomiast zewnętrzne zaczynają się dopiero różnicować.

Moja gin też chciała zabłysnąć i powiedziała mi w 13 ze chyba chłopak i jak widac bardzo sie pospieszyła. Bo w tak wczesnej ciąży to jest NIEREALNE

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam.

mirabelka a jakaś fotka czy cuś. No pochwal się;-)Ja jeszcze dotej pory pamietam poprzednie USG ale mimo wszystko teraz przed każdym kolejnym czuje sie jakby to była pierwsza:rofl2:

Wstawiałbym chętnie fotkę ale ta wizyta była u mojego "państwowego" gina, który ma usg dopochwowe ale niestety nie drukuje zdjęć, mogłam się tylko napatrzeć, a z wydrukiem muszę iść prywatnie tak jak byłam w 6 tygodniu. Za to dogadałam się z moim ginem że pracuje w najbliższym mi szpitalu, w którym mam zamiar rodzić (mogłabym piechotką na upartego iść na poród jakieś 15 minut :)) i nie ma problemu żeby ustawić się z nim do porodu. Ale to jeszcze odległy czas, więc nie myślę, chociaż perspektywa fajna, pięć lat korzystam z jego porad "państwowo" i jestem zadowolona. A co do zdjęcia to chociaż wstawię jutro mój brzuszek, a jest co pokazać :))

reklama
Czesc mamusie!
Ja po drugiej wizycie usg (podobno 13 tydz i 5 dzien).
Chcialabym podzielic sie z Wami moimi przezyciami.Jestem taka szczesliwa ze brak mi slow.Widzielismy nasze malenstwo podskakiwalo, machalo raczkami i nozkami a jedna raczka trzymalo pepowine.Maz mial lzy w oczach a ja sie poplakalam.cudowne przezycie....Nastepna wizyta 13.05 to beda polowinki(20 tydz). Pozdrawiam i czekam na Fotki waszych malenstw.

Do góry