reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dziewczyny byłam wczoraj na usg. Pomoie fakt ze lekarz sie godzine spoznil i potem mu sie bardzo spieszyło. W trakcie badania zmartwil mnie tekstem ze dziecko jest mniejsze niz powinno byc w tym tygodniu ciąży i czy w poprzednich usg bylo ok. potem jak pytałam zeby mi udzielił jakis wyjasnien to powiedział mi tylko że to nie będzie specjalnie wielki dzieciak. myslalam ze go zjade od góry do dołu za ten tekst.
chcialam porównac wymiary Ani z usg macieja ale on wyskoczyl przed czasem i nie zdazylam juz zrobic w tym tygodniu usg. moze któras z was sie na tym zna albo porowna to z waszymi usg.

Waga płodu 3247g (moim zdaniem ok)
BPD 87 mm
HC 319 mm
AC 350 mm
FL 70 mm

Jutro mam wizyte u mojej gin i mam nadzieje ze mi wszystko wyjasni.

reklama
Asiu jakis dziwny ten gin. 3.200 waga to juz całkiem sporo, wiec nie wiem o co mu chodzi. Norma u dziecka urodzonego w terminie jest 2.500 w górę, wiec nie wiem o co mu chodzi... Wymiary są +/- 21 dni, wiec wszystko ok :-) Nie martw się :-) No i dziewczynki niby zawsze troche mniejsze :-)
Ps. Mojej znajomej na 2 tygodnie przed porodem gin powiedział ze córeczka dosc malutka i polecił jej jedzenie w Mc Donaldzie itd, zeby mała masy nabrała... Hehe :-D

lilunia ja tydzien przed porodem wiedziałam ze młody będzie ważył 2- 2,5 kg i ze bedzie malutki, a jaki był

Nie dostałaś od gina takiej dużej karty z wykresami do USG?

Według tych wykresów i norma z mojej Karty USG to twoje dziewczynka jest wagowo powyżej średniej jak na tydzień twojej ciąży. Nawet tuż pod górną kreską. Wszystkie wymiary prawidłowe więc nie wiem o co chodzi?

A ja idę dalej spać... Znowu śpię tyle ile na samym początku ciąży jakaś masakra.

Wpadam aby się troszkę pochwalić:-p
My wczoraj po wizytce u gina. Jestem bardzo zadowolona. Mamy nagrany filmik z dzidziusiem:biggrin2: Wszystko w jak najlepszym pożądku. Maleństwo zdrowe, fajnie sobie fika:-D
Wyniki ogólnie mam dobre, przezierność 1,3 (gdzie norma jest 0 do do 3) termin porodu niezmienny czyli na 06.09. Maleństwo rozwija się prawidłowo:tak:

Dziś byłam u alergologa ale nie powiedziała mi nic czego bym nie wiedziała czyli w ciąży leków na alergię brać nie mogę więc pozostaje mi unikać pokarmów na które jestem uczulona (a jest tego naprawdę sporo min. ryby! cytrusy, nabiał...)

reklama
Do góry