reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Dorotko niestety wiem co to jest Zespół Turnera - sto lat temu miałam kolegę, z którym w scholi śpiewałam, jest w moim wieku, a nie dawno dowiedziałam się, że u dawnej koleżanki synka też to wykryto :( Jeżeli Cię to jakkolwiek pocieszy to ten mój kolega ze scholi zaczął odstawać wzrostem od rówieśników w wieku ok. 6 lat...
Anula oczywiście trzymamy kciuki, zwłaszcza, że przyszłość polskiej koszykówki w Michałka rękach ;)) A zupełnie poważnie, to Ty już całkiem solidnego mężczyznę masz w domu, gratulacje :) Zdrówka Wszystkim :**

Dzieki dziewczyny. Im blizej wizyty tym bardziej sie boje. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekac na operację i naprawde szybciutko wezmą Miśka na stół operacyjny. Chciałabym mieć to już za sobą.

Chłop jak dąb:-) Wzrostowo jest taki jak jego o rok starsza kuzynka a tylko pół głowy niższy od trzyletniego kuzyna. Problem tylko z ciuchami, bo ciągle nowe trzeba kupować;-)
A tak serio to nie wiem, czy to dobrze że tak szybko rośnie. Ktoś na zasugerował gigantyzm.

Ostatnia edycja:
ANULA TRZYMAM KCIUKI!!!!!

Dorotka moja Lenka jak się urodziła to miała 49cm, więc drobniutka była i cały czas tak rośnie, raczej nie będzie za wysoka jako dziewczyna jeśli się w mamę ze wzrostem wda:tak:

MAMA na MAKSA ale z tego co nam tu dorotka mówiła i z tego co sie zdażyłam zorientować na ZT choruja tylko dziewczynki.

to samo chciałam napisać:tak::tak: Zespół Turnera (ang. Turner's syndrome, łac. syndroma Turner) – uwarunkowany genetycznie zespół wad wrodzonych spowodowany całkowitym lub częściowym brakiem jednego z chromosomów X we wszystkich komórkach organizmu lub w pewnej ich części. Występuje u 1 na 2500 urodzonych dziewczynek[2]. Najważniejsze cechy występujące u osób z zespołem Turnera to: niski wzrost, słabo zaznaczone cechy żeńskie i wrodzona dysgenezja gonad powodująca w większości przypadków bezpłodność. hmmm

Anula KCIUKI ZACISNIĘTE!!!!!!! ale kurde masz kolosa w domku:-D:-D moja Laura mając 2 latka miała 92 cm i lekarka stwierdziła ze jest bardzo wysoka a twój to :szok::szok::szok:

Tak sie wczytujac to widze że wiekszość naszych dzieci ma podobny wzrost i wage:tak::tak:

reklama
Do góry