reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dorotko, ja przepraszam, że tak bezpośrednio bo nie przestudiowałam jeszcze forum na tyle by dokładnie wiedzieć co spotkało Twoją Księżniczkę, ale bardzo dobrze napisałaś, że jeżeli ktoś Jej nie pokocha taką jaką jest to NIE JEST JEJ WART ! Ona już jest szczególna więc też ktoś szczególny powinien Ją w życiu spotkać :)))) Trzymam kciuki, żeby optymistyczne myślenie nigdy Cię nie opuszczało :tak:

reklama
Kasia zdroweczka dla malego :)

kurde a ja chora na maksa normalnie wszystko mnie boli ale najbardziej wkurza mnie bol gardla i zatkany nos wrrrr

Z domowych, sprawdzonych sposobów na ból gardła, a wręcz pomaga przy zapaleniu krtani, mogę poradzić płukanie gardła wodą z solą - może znacie :) Na pół szklanki przegotowanej wody, pół łyżki stołowej soli kuchennej :) Bardzo pomaga zwłaszcza przy takim drapiącym bólu :))

Czesc dziewczyny bylismy wczoraj u lekrza no i niestety Maksymilian w bilansie miesiecznym przybrał jedynie 400 gram ma zrobione badania silna niedokrwistosc i dalsze badania dlaczego?
Maksiolek ma zastrzyki jesli przez tydzien sie nie zmieni ladujemy w szpitalu i to bedzie koszmar dla nas wszystkich.

Antos tez na badania bo niestety z 75 cetyli spadł na 25 centyli i nie przybiera wcale ale on jest rumiany wiec anemi nie ma pewnie wrociły te cholerne fosforany. Gotuje mu oddzielnnie daje mu owoce warzywa ryby mieso a on nie przybywa lekarz mowił ze to moze jego taka natura i ze teraz bedzie szczuplak bo jest bradzo bardzo energicznym dzickiem

Ile wasze dzieci maja wzrostu i waza?

Kasia zdroweczka dla malego :)

kurde a ja chora na maksa normalnie wszystko mnie boli ale najbardziej wkurza mnie bol gardla i zatkany nos wrrrr
zdrówka
Z domowych, sprawdzonych sposobów na ból gardła, a wręcz pomaga przy zapaleniu krtani, mogę poradzić płukanie gardła wodą z solą - może znacie :) Na pół szklanki przegotowanej wody, pół łyżki stołowej soli kuchennej :) Bardzo pomaga zwłaszcza przy takim drapiącym bólu :))

znany:)))
Agamir a na co te zastrzyki??? przez ta niedokrwistość????
Ja później małego z waże i zmierze:tak::tak: ale on raczej z tej niższej półki:-D:-D:-D

Czesc dziewczyny bylismy wczoraj u lekrza no i niestety Maksymilian w bilansie miesiecznym przybrał jedynie 400 gram ma zrobione badania silna niedokrwistosc i dalsze badania dlaczego?
Maksiolek ma zastrzyki jesli przez tydzien sie nie zmieni ladujemy w szpitalu i to bedzie koszmar dla nas wszystkich.

Antos tez na badania bo niestety z 75 cetyli spadł na 25 centyli i nie przybiera wcale ale on jest rumiany wiec anemi nie ma pewnie wrociły te cholerne fosforany. Gotuje mu oddzielnnie daje mu owoce warzywa ryby mieso a on nie przybywa lekarz mowił ze to moze jego taka natura i ze teraz bedzie szczuplak bo jest bradzo bardzo energicznym dzickiem

Ile wasze dzieci maja wzrostu i waza?

Oj! Nie rozpieszcza was los...
Trzymam kciuki za szybką popawę wyników.

U nas 80cm wzrostu i ok. 11,6 kg.
Przyrost stały na 75 centylu.

U nas największy i jedyny taki jak do tej pory skok wagi był w ciągu pierwszych 6 tygodni - od wagi wypisowej 2950 g do wagi 5250 g, a potem już drobna norma ok. 500g pomiędzy poszczególnymi ważeniami czyli ok. co 6 tygodni. Ciągle w okolicach 25 centyla. Aktualnie Maksymilian ma 85 cm wzrostu i waży ok. 11 kg. Jest zdecydowanym szczuplakiem.

Strasznie mi przykro, że Maks ma anemię :-(I jeszcze te zastrzyki, będziemy trzymać kciuki za imiennika:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry