reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

A ja miałam właśnie jutro do Tesco się wybrać i kupić te pieluszki.
No i mam zagwostkę.

Do tej pory używałam już Bella Happy, Pampers no i Huggies - te dwa ostatnie typy są super tylko droższe.
Za to ostatnio kupiłam Happy i chyba takie już będziemy używać.

reklama
Malena my wlasnie tez na tych zielonych tescowych teraz.tych z lwem.i tez sie drapie ale nie jest tak zle.mie jest odparzony tylko sie drapie jak sie kapie.wogole bezsens ze juz nie ma tych fioletowych :(a te gaga jakie sa?bo teraz chyba je kupie.bo one w sumie takie same a tansze 7 zl.
aha mowili zeby wietrzyc pomieszczenia jak sie da.ale przeciez jak do sklepu wejdziesz to juz wogole masakra:/

A ja miałam właśnie jutro do Tesco się wybrać i kupić te pieluszki.
No i mam zagwostkę.

Do tej pory używałam już Bella Happy, Pampers no i Huggies - te dwa ostatnie typy są super tylko droższe.
Za to ostatnio kupiłam Happy i chyba takie już będziemy używać.

Gaga śmierdzą i mają mokrą powierzchnię.
Ale w sumie ok. Ale może to uczulenie po nich...
A tescowe są ok, ale te tańsze, w takim granatowym.
Tylko, że one takie "ceratkowe" i lepce mają fatalne... :-(
A Happy są ok.
Niestety Papmki nie dość, że drogie to małe. 4+ to nie da rady... :wściekła/y:

A ja polecam te Tesco, ale w zielonym opakowaniu (wczesniej w fioletowym), są mieciutkie i w ogole praktycznie jak pampersy. 32zł 54 sztuki :-) Tylko uwaga bo tesco są 2 rodzaje, ceratktowe i te miekkie i ja mowie o tych. Teraz maja takie turkusowe opakowanie :-)

Ostatnia edycja:
A ja polecam te Tesco, ale w zielonym opakowaniu (wczesniej w fioletowym), są mieciutkie i w ogole praktycznie jak pampersy. 32zł 54 sztuki :-) Tylko uwaga po tesco są 2 rodzaje, ceratktowe i te miekkie i ja mowie o tych. Teraz maja takie turkusowe opakowanie :-)

No właśnie te miękkie turkusowe nam zaszkodziły. :eek:

no wlasnie ja tez je teraz mam.te fioletowe lepsze byly bo mialy gumke z tylu a teraz sa takie jak dada z biedronki wiec chyb przeniose sie na dade znowu(tylko ze te tescowe jakby wieksze niz dada i wygodniej sie przez to zaklada).a te gaga mialam kupic ale jak mowisz ze smierdza to chyba sobie odpuszcze.

No te fioletowe lepsze były, ale one ogolnie w produkcji są dalej chyba, tylko w tesco sa teraz te zielone... Nie wiem czemu nie ma tych fioletowych.
A Dade biedronkową Rafał niestety przesikuje :-( Jeszcze są w kauflandzie te Wickies comfort, tez ich jakis czas uzywałam. 27zł podajze kosztują.

Ps. Ale najbardziej i tak lubimy Huggies Premium :-) Tylko ich coraz mniej w paczce jakos ostatnio...

no ja tez najbardziej huggies ale wlasnie cos cwaniaki coraz mniej pakuja :(
Dada tez nie jest najfajniejsza ale w sumie bardzo podobna do tych nowych tesco.a w naszym zostaly ostatnio tylko 2 paczki fioletowych rozm.3 a reszta juz te nowe.

Ale Magda własnie w tym samym rozmiarze jest coraz mniej :-D Z partii na partie o 2-4 sztuki mniej. Ja kupowałam przez jakis czas już 4+, a teraz znowu 4, bo Rafał schudł troche, a w sumie wyciagnął się... No ale co sie dziwic jak moje dziecko 3 min w miejscu nie usiedzi :-) he he

A podobno super sa te pampki z Lidla. Uzywa ktoras?? Juz pare osob mi polecało.

reklama
Ale Magda własnie w tym samym rozmiarze jest coraz mniej :-D Z partii na partie o 2-4 sztuki mniej. Ja kupowałam przez jakis czas już 4+, a teraz znowu 4, bo Rafał schudł troche, a w sumie wyciagnął się... No ale co sie dziwic jak moje dziecko 3 min w miejscu nie usiedzi :-) he he

A podobno super sa te pampki z Lidla. Uzywa ktoras?? Juz pare osob mi polecało.
Czekałam, aż któraś z Was o nich napiszę. Te w małych opakowaniach za 6-7zł są podobne do Dada z biedronki i te dwa rodzaje polecam, są ok. My używamy pampersów (mama zakupiła mi kilka pudełek po 80 sztuk), ale mam je od września i właśnie mi się kończą, więc fajnie, że poruszyłyście ten temat!!!!!!!!

Do góry