reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

MALENA a czy to znaczy ze ma alergie na pampersy i że jej dopiero teraz wyszła. Bo ja miałam problem z tymi pleckami i pupą małego. No i po sterydzch przeszło. Już je odstawiłam no i zobaczymy czy wyjdzie znowu. U nas to podobno alergia pokarmowa. Ale na co to ja nie wiem. Wyeliminowałam już prawie wszystko ale to bez maści zejsc nie chciało. Mam nadzieje ze u was zejdzie i już sie nie pojawi.

reklama
My po lekarzu.
Nie zaszczepiłyśmy się przez tą zmianę na biodrze, za to dostałyśmy skierownie do dermatologa.
Więc dermatolog twierdzi, że to alergia kontaktowa. Dała jakąś maść ze sterydami na 4 dni, do tego inną już bez i mam smarować 2 tyg. Do tego owijać grubo tetrówką lub flanelą, żeby nie było kontaktu z pampkiem.
Albo przejść na tetrówki za co dziekuję :-)

Zapisałyśmy się na szczepienie za 2 tyg.
Wit. dalej Cebion Multi 7 kropelek na dobę.
Mleko krowie wprowadzać.
niepiciem mleka się nie przejmować.
Ogólnie ok.

Te kropki na twarzy to jakiś spóxniony komar:wściekła/y:

hmmm moze jakas ferelna partia pampków wyszła:confused2::confused2: oby masc szybko pomogła:tak::tak::tak:

KASIU nie ma co szukac winnego Tak sie zdarzylo i to przykre ale nikt nie jest winny Dobrze ze szybko wykryte i leczone
ULU gratkli szczepienia
MALENKO no to zycze aby szybko przeszlo i nie wrocilo :tak:
M MAKSIA tez zycze aby juz nei wrocilo

My mamy miec szczepienie we wtorek 1 grudnia Jak Oli bedzie zdrowa oczywiscie :tak:

co do szczepienia to my idziemy w sobote sie umówic bo dowiedzialmsie iznie czeka sie na wezwanie tylko w przychodni umawia na szczepionke ;/ moglam sobie czekac....

MALENA a czy to znaczy ze ma alergie na pampersy i że jej dopiero teraz wyszła. Bo ja miałam problem z tymi pleckami i pupą małego. No i po sterydzch przeszło. Już je odstawiłam no i zobaczymy czy wyjdzie znowu. U nas to podobno alergia pokarmowa. Ale na co to ja nie wiem. Wyeliminowałam już prawie wszystko ale to bez maści zejsc nie chciało. Mam nadzieje ze u was zejdzie i już sie nie pojawi.

hmmm moze jakas ferelna partia pampków wyszła:confused2::confused2: oby masc szybko pomogła:tak::tak::tak:

Nie jest to alergia na Pampersy tylko na inne pieluszki.
Kupiłam ostatnio po raz pierwszy Tescowe zielone oraz Gaga i stosowałam.
Nie wiem więc od których tak się zrobiło
A na wyjeździe mi się na boczku odparzyła od fotelika i to był początek.
Jakaś substancja z pieluchy drażniła i się pogarszało.
Do tego jeszcze okropna woda była na wyjeźdze, więc może to dodatkowo.
Widzę, że dziś trochę lepiej, ale nie chcę zapeszać.
I się z tetrą motam, bo jak na złość dodatkowe kupy wali ;-)
To na pewno ma związek z pieluszką, bo jest tylko w okolicy tego "rzepa".
I troszkę na pleckach pod pieluchą.

Malenko oj :-:)-:)-(
U nas jak jakieś odparzenie to ja przesypuję zwykłą mąką ziemniaczaną - wysusza no i jest super.

Życzę Izuni aby szybko te wstrętne plamki, krostki i podrażnienia zniknęły.

Malenko oj :-:)-:)-(
U nas jak jakieś odparzenie to ja przesypuję zwykłą mąką ziemniaczaną - wysusza no i jest super.

Życzę Izuni aby szybko te wstrętne plamki, krostki i podrażnienia zniknęły.
U nas tez maka ziemniaczana na porzadku dziennym. A i dupcie lubie myc pod biezaca woda :tak:a nie chusteczkami:no:

Gosiu ja też wolę pod bieżącą wodą umyć - pupcia nie śmierdzi a higiena zachowana.
Chusteczki są dobre w podróży lub na spacerze jeśli zajdzie konieczność.

reklama
No a my po lekarzu. Niestety szczepienie odwołane bo mały nadal troche zakatarzony i jeszcze mu spływa wydzielina. Dostaliśmy Mucosolvan i zamiast cebionu Juvit. Jeśli chodzi o wit D to mam podawać co drugi dzień kapsułke. Powiedziała że skóra Maksia wygląda o wiele lepiej, ale dal nam skierowanie do arelgologa. Oprócz tego, jako że juz chodzi to mamy skierowwanie do ortopedy na sprawdzenie. Ale powiedziała ze bardzo ładnie chodzi:tak: Maksio wazy 11,800 wzrost 78cm. Zebów 11:tak: Tak wyglada nasz bilans:tak:

Do góry