reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Jeszcze nie, bo mi nie po drodze do przychodni, a to nie jest specjalnie pilne.
Ma dostać zestaw ogólnie na przyspieszenie rozwoju ruchowego.
Chodziłam z nią 10 razy. Po tej serii zaczęła się ładnie turlać.

teraz pewnie będą kombinować z pełzaniem albo z raczkami.
nie wiem... co lekarz, to co innego...
Ja już się przestałam tym specjalnie przejmować :tak:

Grunt to sie wlasnie nie przejmowac:tak:

reklama
Malena - a dlaczego od razu na rehabilitacje?? Pytam, dlatego, że zastanawiam się czy też nie powinniśmy pójść... Szymek sam nie siada, pełza co prawda po całym mieszkaniu, szybko mu to idzie, ale używa przy tym głównie jednej nogi, a nie dwóch, nie staje, siedzi pewnie, ale nie potrafi delikatnie z siedzenia przejść na brzuch i ogólnie martwię się :-(

Aniu skonsultuj się z lekarzem pediatrą - a rehabilitacja to nic zdrożnego a pomóc może wiele ... zresztą wiesz o tym napewno.
I pamiętaj, że każde dziecko jest inne - rozwija się w swoim tempie.
Ani się obejrzysz a ruszy do czworakowania, chodzenia :tak:

Malenko dokładnie na spokojnie do wszystkiego.
A Izunia to zdolna dziewczynka i załapie raz dwa.

Malena - a dlaczego od razu na rehabilitacje?? Pytam, dlatego, że zastanawiam się czy też nie powinniśmy pójść... Szymek sam nie siada, pełza co prawda po całym mieszkaniu, szybko mu to idzie, ale używa przy tym głównie jednej nogi, a nie dwóch, nie staje, siedzi pewnie, ale nie potrafi delikatnie z siedzenia przejść na brzuch i ogólnie martwię się :-(

Aniu! Tak chyba na wszelki wypadek, żeby przyspieszyć rozwój motoryczny.
Neurolog nie widzi żadnych nieprawidłowości, rehabilitant stwierdził, że mam leniwe dziecko.

Iza jest 2 tygodnie starsza od Twojego synka, a nawet pełzać baba nie potrafi....

Jestem przekonana, że nie masz się czym martwić.
Ale zawsze możesz pogadać z pediatrą...

Malena - no właśnie chyba pogadam z pediatrą tak na wszelki wypadek.. może powie mi chociaż jak próbować Szymka zachęcić do ruchu, mojego małego leniuszka :-)

Aniu poprzez zabawę - ustawiaj jego ulubione zabawki a najlepiej te świeciące, szeleszczące i grające przed nim a napewno skusi się i ruszy do przodu.
Ale tak jak piszesz najlepiej skonsultować z pediatrą lub rehabilitantem.

Magdziunia - właśnie do przodu chodzi, tyle że pełzając... i to szybko bardzo, po całym mieszkaniu łazi, u mamy po całym domu, tyle, że nie raczkując a na brzuchu ...

Aniu poprzez zabawę - ustawiaj jego ulubione zabawki a najlepiej te świeciące, szeleszczące i grające przed nim a napewno skusi się i ruszy do przodu.
Ale tak jak piszesz najlepiej skonsultować z pediatrą lub rehabilitantem.

Madziu u nas to nie działa!!!
I przy przewrotach też taka zachęta nie pomagała.
Jak widzi, że nie może dosięgnąć to zamiast próbować wszczyna taki raban, jakbym ją ze skóry żywcem odzierała.... :-(

reklama
Do góry