reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

dzisiaj młody rano sidł sam pierwszy raz, ale powtórki tego wyczynu nie było nie tu napisałam

łoł,grateczki dla Kamisia;-)ale jak już sam usiadł,to przypomni sobie:tk:

Ja tam tez mojego mlodego obkladam poduchami, tzn on siedzi sam tylko poduchy sa z boku i tylu nie podpieraja go ale jak sie przewroci to nie walnie glowa o podloge, ja robilam jak Asia napisala, sadzalam go na kolanach i dzwigalam jedno kolano potem drugie i tak nauczyl sie rownowagi, jak z zocha chodzilam na reh. to babka z nia wlasnie tez tak robila.
Moj podniosl dupsko raz, potem na rece i na tym sie narazie skonczylo;-) Za to podnosi sie w lozeczku, i jest juz na samym dole bo boje sie ze wypadnie.

ja też już Mikiego obniżyłam,nie ma co ufać tym paździochom szalonym:-D

reklama
my po USG
wszystko ok.Rafalek ma wszystko przecietne albo w normie.powiedziala ze moznaby bylo zrobic badanie moczu ale jesli dobrze przybiera to jest to zbedne.
po prostu mam w domu terroryste:eek:

Mi tez pielegniarka mowila zeby go obkladac bo sie nie nauczy albo sadzac na kolanach i bujac zeby uczyl sie rownowage trzymac
my na usg idziemy jutro na 12.15 bo na dzisiaj nie udalo sie umowic.dobre i to ze juz na jutro.
Oliwka juz od dawna siedziala na naszych kolanach Nie obkladalam jej poduszkami i co NAUCZYLA SIE ROWNOWAGI BO TERAZ SIEDZI SAMA :tak:
Dorota super że dobre wyniki wyszły
Evelajna mnie też się pytała położna jak Lenka miała 4 mce czy ją sadzam okładając poduszkami:szok: ja jej że NIE i w dalszym ciągu tego nie robię przyjdzie czas to i siedzieć będzie, a na kolankach u kogoś potrafi siedzieć pięknie i długo:tak: więc cierpliwie poczekamy...
Oli wlasnie od kolan zaczela ladnie siedziec
Wczesniej jak sadzalam ja na puzlach bez okladania Chcialam zobaczyc jak wlasnie u niej z ta rownowaga To ona odrazu sie przwracala Tak sprawdzalam co jakis czas No i od jakiegos czasu jak ja posadze sama to siedzi :tak:
Zawsze przy niej siedze Ja olbo ktos inny I nie siedzi ona tak godzinami hihih Narazie pomalutku i zaniedlugo juz sama bedzie pikenie siedziala i bawila sie ile chce ;-)
No nic znow zostane zlinczowana ale u nas praktykuje sie ta metode z poduszkami:cool2:
JA CIE NIE ZLINCZUJE :-D
Ewelinko u nas podobnie - ja nie zmuszam do siadania.
Co prawda w wanience ślicznie siedzi sam trzymając się rączkami o brzegi.
Podusiami nie będe obkładać go.
W wanience tez sie trzyma brzegow:tak:
Ja też słyszałam z poduchami, ale tego nie robię.
Podobnie jak Dorotka pozwalam chwilkę posiedzieć, dopóki się nie przewróci.
Albo sama ją przewracam, bo potrafi tak długo siedzieć i się bawić.

A ten mój bąk to chyba prędzej chodzić zacznie niż się kulać :wściekła/y:

powodzenia na USG :eek:
Mnie lekarka mowila ze jak dziecko sie smeczy takim siedzeniem to sie przewroci Wiec najwidoczniej Izuni tak dobrze i nie meczy Jej to zabardzo :tak:
dzisiaj młody rano sidł sam pierwszy raz, ale powtórki tego wyczynu nie było nie tu napisałam
GRATKI
my po USG
wszystko ok.Rafalek ma wszystko przecietne albo w normie.powiedziala ze moznaby bylo zrobic badanie moczu ale jesli dobrze przybiera to jest to zbedne.
po prostu mam w domu terroryste:eek:
No to dobrze ze USG ok Tylko teraz nadal nie wiadomo dlaczego Rafalek sie tak wydziera :confused2:

To piekny prezencik Sebcio sprawił mamusi i babci, która była z nim na wizycie i szczepieniu.
Pierwszy raz nie płakał :-) ciesze się bardzo.

Oczywiście zaraz po teściówka zadzwoniła do mnie i pochwaliła się.

Następne dopiero w grudniu.

reklama
Do góry