reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

dzisiaj młody rano sidł sam pierwszy raz, ale powtórki tego wyczynu nie było nie tu napisałam

łoł,grateczki dla Kamisia;-)ale jak już sam usiadł,to przypomni sobie:tk:

Ja tam tez mojego mlodego obkladam poduchami, tzn on siedzi sam tylko poduchy sa z boku i tylu nie podpieraja go ale jak sie przewroci to nie walnie glowa o podloge, ja robilam jak Asia napisala, sadzalam go na kolanach i dzwigalam jedno kolano potem drugie i tak nauczyl sie rownowagi, jak z zocha chodzilam na reh. to babka z nia wlasnie tez tak robila.
Moj podniosl dupsko raz, potem na rece i na tym sie narazie skonczylo;-) Za to podnosi sie w lozeczku, i jest juz na samym dole bo boje sie ze wypadnie.

ja też już Mikiego obniżyłam,nie ma co ufać tym paździochom szalonym:-D

reklama
my po USG
wszystko ok.Rafalek ma wszystko przecietne albo w normie.powiedziala ze moznaby bylo zrobic badanie moczu ale jesli dobrze przybiera to jest to zbedne.
po prostu mam w domu terroryste:eek:

Mi tez pielegniarka mowila zeby go obkladac bo sie nie nauczy albo sadzac na kolanach i bujac zeby uczyl sie rownowage trzymac
my na usg idziemy jutro na 12.15 bo na dzisiaj nie udalo sie umowic.dobre i to ze juz na jutro.
Oliwka juz od dawna siedziala na naszych kolanach Nie obkladalam jej poduszkami i co NAUCZYLA SIE ROWNOWAGI BO TERAZ SIEDZI SAMA :tak:
Dorota super że dobre wyniki wyszły
Evelajna mnie też się pytała położna jak Lenka miała 4 mce czy ją sadzam okładając poduszkami:szok: ja jej że NIE i w dalszym ciągu tego nie robię przyjdzie czas to i siedzieć będzie, a na kolankach u kogoś potrafi siedzieć pięknie i długo:tak: więc cierpliwie poczekamy...
Oli wlasnie od kolan zaczela ladnie siedziec
Wczesniej jak sadzalam ja na puzlach bez okladania Chcialam zobaczyc jak wlasnie u niej z ta rownowaga To ona odrazu sie przwracala Tak sprawdzalam co jakis czas No i od jakiegos czasu jak ja posadze sama to siedzi :tak:
Zawsze przy niej siedze Ja olbo ktos inny I nie siedzi ona tak godzinami hihih Narazie pomalutku i zaniedlugo juz sama bedzie pikenie siedziala i bawila sie ile chce ;-)
No nic znow zostane zlinczowana ale u nas praktykuje sie ta metode z poduszkami:cool2:
JA CIE NIE ZLINCZUJE :-D
Ewelinko u nas podobnie - ja nie zmuszam do siadania.
Co prawda w wanience ślicznie siedzi sam trzymając się rączkami o brzegi.
Podusiami nie będe obkładać go.
W wanience tez sie trzyma brzegow:tak:
Ja też słyszałam z poduchami, ale tego nie robię.
Podobnie jak Dorotka pozwalam chwilkę posiedzieć, dopóki się nie przewróci.
Albo sama ją przewracam, bo potrafi tak długo siedzieć i się bawić.

A ten mój bąk to chyba prędzej chodzić zacznie niż się kulać :wściekła/y:

powodzenia na USG :eek:
Mnie lekarka mowila ze jak dziecko sie smeczy takim siedzeniem to sie przewroci Wiec najwidoczniej Izuni tak dobrze i nie meczy Jej to zabardzo :tak:
dzisiaj młody rano sidł sam pierwszy raz, ale powtórki tego wyczynu nie było nie tu napisałam
GRATKI
my po USG
wszystko ok.Rafalek ma wszystko przecietne albo w normie.powiedziala ze moznaby bylo zrobic badanie moczu ale jesli dobrze przybiera to jest to zbedne.
po prostu mam w domu terroryste:eek:
No to dobrze ze USG ok Tylko teraz nadal nie wiadomo dlaczego Rafalek sie tak wydziera :confused2:

To piekny prezencik Sebcio sprawił mamusi i babci, która była z nim na wizycie i szczepieniu.
Pierwszy raz nie płakał :-) ciesze się bardzo.

Oczywiście zaraz po teściówka zadzwoniła do mnie i pochwaliła się.

Następne dopiero w grudniu.

reklama
Do góry