reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
a ja dzisiaj zapisalam na USG bioderek na NFZ i dopiero na 3 lutego!!musze nastepne skierowanie wziac bo to jest wazne mieisac, a wystawione mam przed swietami...

Ja dziś byłam ponownie u gina, bo na ostatniej wizycie pobrał próbki na bakterilologię i cytologię i wyniki nie wyszły najlepsze. Bakterilolgia - 3 a cytologia - 2 ze stanem zapalnym.
Założył mi lekarstwo i dostałam dwa rodzaje globulek i za 2 tygodnie do kontroli.
A jakie Wy macie wyniki?
Czy mam się martwić?

Mi sie wydaje ze cytologia II st jest ok:tak: ale nie wiem jak z tym stanem zapalnym:no:

Ja wkoncu dostałam @ wiec jak tylko sie skonczy idu polatac:-p

Cytologia II to nie jest powód do obaw, a drugiego badania nigdy nie miałam. Po pierwszej ciąży też musiałam używać jakich globulek (nie pamiętam nazwy :baffled:) i pomogły więc głowa do góry!

reklama
Cześć dziewczyny,

jestem podłamana trochę. Właśnie byliśmy na szczepieniu. Niestety nie było mojej lekarki, tylko taka inna. I tak:
waga: 5330 (8 tyg po porodzie, waga przy wyjściu ze szpitala 3350)
obwód głowy: 42 (po porodzie 36).
I dostał skierowanie na USG główki, gdyż lekarka uznała, że ma za dużą głowę i za duże napięcie mięśniowe... co to może oznaczać???? strasznie się boję :-( w związku z tym dostał tylko szczepionkę WZW, za 2 tyg rotawirusy, a za 4 dopiero skojarzoną!!!! czyli jak skończy 12 tyg!!

W ogóle ośrodek dramatyczny!! daliśmy im rotavix, to nie mogły znaleźć, w między czasie zagineła nasza karta szczepień i nie mogły pielęgniarki znaleźć, poprosiłam o numer telefonu gdzie mogę zrobić USG główki, ale dały mi cholera zły numer!! wyobraźcie sobie, że do złej przychodni!! zadzwoniłam tam, a kobieta mi powiedziała, że oni NIGDY nie robili USG głowy.... sama sobie znalazłam gdzie jest to USG głowy, ale cholera chyba w ośrodku powinni być choć troche zorientowani!!!! a ta głupia baba go badała strasznie!! zero delikatności!! przy tamtej innej nie płakał, na UZSG bioderek nie płakał, a przy tej jędzy darł się w niebogłosy, bo przewracała nim na wszystkie strony i w ogóle jakaś taka niedelikatna...

Do góry