reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Kasia gratuluje koszykarza

my po szczepieniu na rota, mały wypił ładnie, ma juz 63 cm i 6 150 wagi, czyli w tydzień przybrał 350 g i 1 cm, a to wszystko na moim 75 B:). A wysypka to zatkane gruczoły, mam mu niczym buzi nie smarowac i przecierac spirytusem salicylowym, a ja tylko smarowałam go na spacer kremem niwea

Kasia, Ppatqa- pięknie synusie rosną:tak::tak:

My też po wizycie kontrolnej Lena waży 4740g:-D:-D, a przy wypisie do domu po porodzie ważyla 2890, więc już 1900g przybyło jej :-D noi 54cm a więc 5 cm urosla:-D, super, cala i zdrowa, nawet powiedzieli że z bioderkami ok, lecz ja wiem swoje po wizycie w PL:-D, noi dalej mamy podwojne pieluchy a w kwietniu pojedziemy do PL to sprawdzić...

Ale ogolnie z dzieckiem wszystko prawidlowo..
W przyszlym tyg, ja do kontroli tej 6 tyg po porodzie, bo tak mi zeszło że jeszcze nie bylam, cytologia noi Lena ma szczepienie 6w1....

dziewczyny super!ciekawa jestem jaki ten moj maly jest juz duzy...probowalam go wczoraj zmierzyc ale chyba mi nie wyszlo:)))bo wyszlo ze jest 5 cm mniejszy niz sie urodzil!:)))jak oni to kurcze mierza?:)

dziewczyny super!ciekawa jestem jaki ten moj maly jest juz duzy...probowalam go wczoraj zmierzyc ale chyba mi nie wyszlo:)))bo wyszlo ze jest 5 cm mniejszy niz sie urodzil!:)))jak oni to kurcze mierza?:)

wiesz, oni inaczej mierzą, bo ja mierzyłam Marikę z wyciągniętymi nóżkami z mamą i też wyszło, że zmalała :-)

mój M. mówił, że w szpitalu to mierzyli tak jakby w kłębie, czyli tak jak psy (ale co miał dokładnie na myśli to nie wiem) :-D

reklama
Mierzenie odbywa się po tzw kawałku - raczej nie powinno się prostować nóżek u tak maleńkich dzieci.
Ale faktycznie dzieciaczki przybierają na wadze i to ładnie.

Kasiu to ładny koszykarz :-) a te bułeczki są słodziutkie mój Sebcio ma takie - no i jak na 7 tydzień i 2 dzień to waży teraz 6kg ale na wadze łazienkowej wyszło mi 6130g :-)

Do góry