reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

to ja po wizycie usg i badanie ok, macica jeszcze troche wilększa, ale to normalne na ten okres. Mam sie zgłosić po 3 miesiączkach na cytologie i badanie.

reklama
Ja też dziś byłam u gina. Macica ok, wszystko pogojone, przepisał mi 'Azalie' tabl antykoncepcyjne i mam zgłosić się za pół roku. Podczas brania tych tabl nie ma miesiączki ani krwawień ale powiedział że mogą być plamienia. Brała może któraś z was te pigułki? Każda plami? No i przez 2 tyg mamy dodatkowo się zabezpieczać:-p

dziewczyny gratuluje wizyt dzieciaczkow i ze jest oki :-)
I waszych wizyt :-)
Ja mam gina 19 ale dokladnie po CC to mniejszy stres
Natusia nie bralam tych tabletek ale sie nad nimi zastanawiam :-)
Mozesz mi napisac ile one kosztuja ?????

dziewczyny gratuluję wizytek, moja też ok, ale kurcze nawet po cc niezbyt fajne uczucie :baffled: i tak dziwnie przy wyjściu nie trzeba się umawiac na za "4 tygodnie" :-) za trzy tygodnie mam tylko cytologię odebrac
natusia mi też azalię przepisał, chciałabym tak do 8 miesiąca pokarmic małą więc to trochę za długo na gumki jak na moje nerwy :tak: więc raczej wykupię
w necie kosztują koło 25 zł, więc w aptekach pewnie około 30 zł

My byliśmy z Radkiem w piatek na pierwszym szczepieniu (6tydz.): rączka, nóżka, nóżka. Mały o dziwo spał po nim jak zabity :-D:tak:
No i ja sama bylam w piatek u ginki. Wszystko jest jak przed ciążą. Mam jeszcze lekkie (minimalne) plamienie (po badaniu, powiedziała "fizjologiczne"). Zrzucilam 17kg od porodu (6tyg.), zostaly jeszcze 3kg, ale marzy mi sie dyszka :-D
Pytalam się o tabletki. Powiedziala, że skoro karmię piersią w dzien i w nocy, minimum, co 4godz., to jestem naturalnie zabezpieczona. Jakoś nie mogę w to uwierzyć i zdaję się na "przerywańca" :)

My byliśmy z Radkiem w piatek na pierwszym szczepieniu (6tydz.): rączka, nóżka, nóżka. Mały o dziwo spał po nim jak zabity :-D:tak:
No i ja sama bylam w piatek u ginki. Wszystko jest jak przed ciążą. Mam jeszcze lekkie (minimalne) plamienie (po badaniu, powiedziała "fizjologiczne"). Zrzucilam 17kg od porodu (6tyg.), zostaly jeszcze 3kg, ale marzy mi sie dyszka :-D
Pytalam się o tabletki. Powiedziala, że skoro karmię piersią w dzien i w nocy, minimum, co 4godz., to jestem naturalnie zabezpieczona. Jakoś nie mogę w to uwierzyć i zdaję się na "przerywańca" :)
hehe tez niewierze w te naturalne zabezpieczenie. Ja karmiac Niki zaszłam w kolejna ciaze (ale straciłam) Moja sis tez wpadła:tak:

reklama
No i my już po szczepieniu. Bartek zniósł je bardzo dzielnie. Z uśmiechem praktycznie. Ładnie się rozwija. Jeśli chodzi o wagę, to obstawiałam jakieś 5700, a tu już 6180 :szok:. Martynka ważyła w tym czasie 5500. Koszykarz mi chyba rośnie, bo się też wyciągnął. U nas nie mierzą, ale widzę po ubrankach i szczupłości. U Martyny już robiły się bułeczki na rączkach i nóżkach :-D.

Do góry