reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Więc tak - my też już po wizycie - dziś mija 6 tygodni po porodzie i Sebcio waży już 5540 gram i ma 57cm.
Po szczepieniu też wszystko dobrze - dziś tylko było na WZW B.
A za następne 6 tygodni zdecydowałam się na zaszczepienie tą skojarzoną 5 w 1.

To ja dzisiaj jestem po swojej wizycie. Pani doktor powiedziała, że jestem "dziewczyna jak nowa" :-D. Nie mam żadnej nadżerki. Ten pan ordynator mówi to podobno wszystkim pacjentkom :baffled:. Dostałam receptę na cezarette. Zobaczę, jak się będę źle czuć to odstawię. Za dużego wyboru nie ma, a ja nie bardzo mam ochotę na niespodzianki ;-):sorry:

MADZIU ale wileki ten twoj synus :-) szok dla mnie Oliwia z waga prawie 4300 jest juz duza hehhe a co dopiero twoj :-)
KASIU gratki udanej wizyty

Ja sie jeszcze nad atbletkami zastanawiam

A my po szczepieniu i wizycie ;-)
Bartuś ma 59 cm więc urósł 4 cm i waży 4,360 czyli przytył nam 1,01 od wyjścia ze szpitala. Lekarka powiedziała że to dobrze to był 6 tydz.
A ja w czwartek na wizyte do gina i też poproszę o jakieś tabletki anty:baffled:

wikunia tez juz była szczepiona, wazy juz 4600 i miezy 60 cm przy wyjsciu ze szpitala miała mase 2750 i 53 cm wiec rosnie jak na drozdzach, i po mału zczynaja sie robic ciasne ubranaka na 62 cm, ja wizyte u gina mam dopiero na 19/12 i tez musze poprosic o tabletki anty bo sie od meza odgonic nie moge :-D albo on odemnie :-D

Super te nasze maluszki przybierają na wadze,i wogóle fajnie rosną w cm!
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Mały ma już 5700g i 64cm :) Poza tym zdrowy i szczepiliśmy go Inanrixem 6 w 1, i Rotarixem-w sumie jedno ukłucie, i jedno do picia...Nawet dobrze zniósł szczepienie, teraz śpi jak aniołek.
Ja u gina byłam w ubiegły czwartek,wszystko już zagojone i ogólnie wszystko w porządku.Badał mnie na samolocie i USG dowcipne:eek: Tabletki odradził skoro karmię piersią, bo powiedział że szkoda faszerować chłopca żeńskimi hormonami, pozostają inne zabezpieczenia...

reklama
Właśnie ja też o tym myślałam (w kwestii tabletek i synka), ale pani doktor stwierdziła, że jest ok . I komu tu teraz wierzyć :baffled: Pewnie ile lekarzy tyle opinii.

Do góry