reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

MAJECZKO jesli bierzesz te bezplatne to niestety sa 3 ukucia A w skojarzonej jest 1
Ja tez nie chce tej koreanskiej na zoltaczke Tez za ta chce zaplacic a 2 bezplatnie

Ja mam szczepienie 12 grudnia i juz sie boje :baffled:

reklama
My po wizycie u ortopedy przedwczoraj. Wszystko na oko ok, jednak na wszelki wypadek dostaliśmy skierowanie na usg. Jak wyjdzie dobrze, to mamy się już nie zgłaszać.
Kate - Maciuś też lekko stópki krzywi, ale ortopeda powiedział, że to powinno minąć, polecił jednak podczas przewijania lekko mu te stópki masować i łaskotać, żeby mięśnie napinał.
Dziś za to byłą akcja szczepienia. Bardzo się bałąm, że będzie płacz, zwłaszcza, że dziewczynka przed małym taką histerię urządziła, że nawet po uspokojeniu nie dała się matce ubrać, bo co ją ta kładła na przewijak, żeby pajacyk nałożyć, to ta w ryk. Wydaje mi się, że kojarzyła tą pozycję z bólem :-(
Maciek dostał szczepionkę skojarzoną i na rotawirusy. wyszło nam razem 470 zl. Za 6 tyg drugie tyle :-(. Doustną przełknął prawie gładko, co prawda się krzywił, ale ma doświadczenie po łykaniu witaminek, więc wie co robić ;-) Pierwsze wkłucie w lewą nóżkę było lekkie zdziwienie a potem lekki płacz. Szybko sie jednak uspokoił. Druga nóżka, to już totalne zaskoczenie (wzrok: "Co, jeszcze????") i tu już się zaniósł porzadnie. Na szczęście jak wyszliśmy z gabinetu dał sie ukoić. Za to teraz... maruda straszny, nie chce spać i beczy. A to nie jest normalne, bo on raczej taki wg nomenklatury Tracy Hogg to Aniołek/średniaczek jest... ale dziś jest mu wybaczone. Boję się jednak nocki...
A i jeszcze wymiary: 4910 g (od wypisania ze szpitala, kiedy miał najmniejszą wagę - 3200 przybrał 1710 g. Niezły wynik jak na 6 tyg ;-)) co daje 75 centyl :szok: (grubasek mi rośnie, widocznie mleczko mamy nie jest takie złe ;-)).

I my po szczepieniu. 2ukłócia w nóżki i 120 zł mniej w portfelu. Kupiłam paracetamol w czopkach w razie w a pielegniarka poleciła takie czopki uspokajające i łagodzące bół - mają się też przydac przy ząbkowaniu.
Niestety zdiagnozowane przez położna potówki okazały się skazą białkową:wściekła/y: wiec przestawiam małą na butle bo nie wiem co juz bym jesć miała:baffled: tym bardziej że ja mięsko tak nie bardzo:no:
Mała waży 5300 a jak wychodziliśmy ze szpitala ważyła 3300 - nieżle no nie??;-)

TRINA I KAKA rozsna te wasze dzieciaczki :-)
KAKA to juz postanowione ze bedziesz dawala butle?sztuczne?A te czopki nie nazywaja sie VIBURCOL bo ja mam takie czopki na uspokojenie i tez na zabkowanie :-)
Zycze wam dziewczyny spokojnej nocki po szczepieniu :-)

I my po szczepieniu. 2ukłócia w nóżki i 120 zł mniej w portfelu. Kupiłam paracetamol w czopkach w razie w a pielegniarka poleciła takie czopki uspokajające i łagodzące bół - mają się też przydac przy ząbkowaniu.
Niestety zdiagnozowane przez położna potówki okazały się skazą białkową:wściekła/y: wiec przestawiam małą na butle bo nie wiem co juz bym jesć miała:baffled: tym bardziej że ja mięsko tak nie bardzo:no:
Mała waży 5300 a jak wychodziliśmy ze szpitala ważyła 3300 - nieżle no nie??;-)
No nieżle, nieżle :-) rosną te nasze dzieciaczki aż miło :-D
a co do skazy, to może sie upewnij u jakiegoś innego lekarza? bo co lekarz to inna diagnoza :eek: nie jestem przekonana do tej skazy, bo ładnie Ci mała przybiera na wadze, a wydaje mi się, że jakby miała skaze to nie powinna.

Qrcze piszecie tak o tych szczepionkach i ja sama już nie wiem co wybrać.
Wydaję mi się, że to jedno kłucie będzie lepsze niż te 3.
Szkoda malca.

Jeszcze się zastanawiamy z mężem co i jak jeśli chodzi o te szczepionki.

Ciesze się, że po wizytach bilansowych tak fajnie i dzieciaczki przybierają na wadze i rosną :-D

Wow ale wam dzieciaczki rosną:szok::szok::szok::szok: PIĘKNIE!!!!
Co do szczepionek to 3 sa podstawowe a jak decytujesz sie na skojarzona to 1 kłucie:tak: My dajemy skojarzona;-)
Kaka a jaka kupiłas szczepionke????? Hmmmm i coś podejrzane mi z ta skaza ale zobaczymy bo skoro ma skaze to powinna na sojowym leciec albo jakims innym:tak:
Dorotka te czopki Viburcol to sa uspakajajace a nie przeciw bólowe i goraczkowe;-) Ja polecam osobiscie czopki Nurofen tylko nie wiem czy tez sa dla takich maluszków bo je wprowadzili jak Laura miała roczek;-) Są rewelacyjne:tak:

kate dokładnie, dwie pozostałe mogą byc te lepsze, płatne; a ta karta Medicover to super sprawa, mojego męża firma też wykupiła pracownikom i np. do ortopedy na nfz miał czekac prawie dwa miesiące a tu też bezpłatnie tylko cztery dni

no mi w państwowej przychodni kazali dzwonić w styczniu, żeby się zapisać na USG bioderek... żenada jakaś :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Kate - Maciuś też lekko stópki krzywi, ale ortopeda powiedział, że to powinno minąć, polecił jednak podczas przewijania lekko mu te stópki masować i łaskotać, żeby mięśnie napinał.

No mi kazała masować i trochę wyginać w drugą stronę, ale zobaczymy co powie ortopeda - zapisałam się wcześniej na wizytę, idziemy 6.12; mama mnie uspokoiła, że tak się często zdarza i żebym się nie martwiła

Maciek dostał szczepionkę skojarzoną i na rotawirusy. wyszło nam razem 470 zl. Za 6 tyg drugie tyle

U nas wyjdzie ok. 600zł (pytałam koleżanek, bo chodzą tam gdzie my - dużo, ale zdrowie naszego szkraba warte każdej kasy

Cieszę się, że Wasze dzieciaczki ok. Ja dziś obudziłam Marikę, bo spała długo i miała przerwę ponad 5h w dzień w jedzeniu (i nawet ja się z nią zdrzemnęłam).

Nie wiem, jak Wy się same ogarniacie ze wszystkim. Gdyby nie moja mama, która wpada chociaż na chwilę codziennie to chyba nic bym nie zrobiła w domu, a tak to i pomoże przy Marice, na spacer czasem razem, zrobi zakupi, albo zostanie z Małą, a ja wyjdę, coś ugotuje - kochana jest!!! Dziś rano nawet nie miałam czasu zjeść śniadania taka Marika była marudna... Dopiero jak mama wpadła to poszłam się myć i zjadłam. Ale nikt nie mówił, że macierzyństwo jest łatwe ;-)

Do góry