reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Kate ja juz kilka razy sniadanie po 14 jadłam a obiad po 20, bo Mackowi sie aktywność od rana właczała :zawstydzona/y: a jak on nie śpi, to nie ma zmiłuj, trzeba go zabawić. ide bo się właśnie obudzil....

reklama
Jak dzieciaczki ładnie rosną, aż miło się czyta :tak:
A nurofen jest chyba od trzeciego miesiąca, a na pewno od pół roku. Moją Martynkę boli pupa po tych czopkach, nie wiem czy nie piecze, bo paracetamol ok, ale rzeczywiście są dobre, bo syropu nie mogła przełknąć. Chociaż ostatnio wolała właśnie syrop. W sumie u niej to jak zawieje ;-)

Ojej, wszystkie opisujecie wizyty u lekarzy i na bilansie tutaj a ja już zapomniałam o pozostałych watkach i wszystko na ogólnym napisałam:sorry:

Gratuluję mamusiom udanych wizyt!

Tak czytam jak Wasze dzieciaczki pięknie przybierają i martwie się czy Szymek nie powinien więcej ważyć. Żałuję, że przez 3 tygodnie testowałam na nim różne mleka, łącznie ze swoim i myślę, że przez to mały troche przystopował:zawstydzona/y:.

My zdecydowaliśmy się jednak na szczepionkę skojarzoną 5 w 1 pentaxim i ta nieszczęsna żółtaczka - euvax. Pielęgniarka mi nagadała, że jak w szpitalu szczepiony był euvaxem to teraz nie mogę zmienić i w końcu dałam spokój.
Na gorączkęprofilakctycznie wykupiłam czopki efferalgan, ale na szczęście nie było konieczności ich stosowania.

Moja Laura jak ostatnio miała goraczke (ta Angine) to przez pomyłke dałam własnie czopka Viburcol a potem sie martwiłam dlaczego po godzinie temperatura niespada:eek::eek::eek: a jak podałam Nurofen juz po 20 min była róznica:tak:

CZARNA mam te czopki ale gdzies zapodzialam ulotke ale o ile dobrze pamietam to na ulotce pisalo ze na zabkowanie tez sa wiec juz nie wiem chyba ze zle pamietam :-)
Ale masz rcje to sa czopki uspokajajace :-)

WIOLU moja tez nie przybiera tak jak innych mamusiom dzieciaczki ale nie przejmuj sie wazne ze przybiera :-)

reklama
Do góry