reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

mój zjada ok 100 a potrafi i 150 i po tym budzić się co godzinę i być głodnym. No ale w ciągu tygodnia ostatnio przytył 500.

reklama
OLIWIA przybrala z 4020 na 4090 wiec ladnie :-) Mleka sztucznego mam nie zmieniac Mam stopniowo zwiekszac jej dawke jedzenia ale najpierw mam przystawiac do piersi a pozniej dokarmiac na oko Ciekawe jak to bedzie hi Jak sie nic nie bedzie dzialo to mam sie pokazac we wtorek O ulewaniu to moze miec to z przelykiem ale podobno to do roczku przechodzi

Zapomnialam sie zapytac o ten nosek mojej bo ma nos zapchany i ciezko oddych Frida pomaga wyciagnac kuzki ale to jest za daleko aby wyciagnac frida PoWIEDZCIE czy moge jej cos wkrapiac do noska ???????????

Dorotko to ładnie Oliwcia przybiera.

Do noska możesz wkroplić sól fizjologiczną ale niewiele i poczekać chwilkę aż wydzielina rozmięknie i wtedy usunąć.

Kasiu ciesze się, że po usg wszystko dobrze z bioderkami.

My dziś byłyśmy na pierwsze wizycie w rejonowej przychodni i wszystko ok. Tylko coś ta lekarka (mało miła) mówiła, że stopkę prawą bardziej do środka Marika zgina i mam jej masować i powiedzieć ortopedzie na wizycie. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Jakiś przykurcz???

Na szczęście od następnej wizyty już idziemy do prywatnej przychodni, bo już mnie dziś wkurzyli tam. W przychodni nie ma ortopedy, a jak dzwoniłam do innej to kazali zadzwonić w styczniu, bo już miejsc nie ma. Więc poumawiałam się na grudzień do neonatologa, ortopedy, na USG bioderek, szczepienia i siebie do ginekologa do Medicover już. Mamy 4 wizyty dzień po dniu - taki maraton po lekarzach.

A wszystkie szczepiłyście (szczepicie) przeciwko rotawirusom? U nas kosztuje 360zł pierwsza dawka. Sporo, ale ja chyba zaszczepię...

Dorotka kup ta sól morska ją sie bardzo prosto podaje i fajnie sie rozprowadza w środku:tak: Moj zawsze po niej kilka razy kichnie i nosek czysciuchny:-p

reklama
Do góry