reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My dziś jedziemy na usg bioderek do Bydgoszczy i przy okazji odwiedzimy trzy domy rodzinne ;-) mam nadzieję, że nie padnę, ale stęskniłam się więc się cieszę.

reklama
U nas chodzi sie do lekarza dopiero na pierwsze szczepienie 6 tydz. A wczesniej lekarz sam przychodzi na wizyte petronażową u mnie była jak mały miał tydzien:tak:
Kurde a ja nie moge sie dodzwonic by małego zapisac na USG bioderek:crazy:

Wiec ja poszlam dzis do pediatry przez te ulewanie i wymioty od czwartku :-(
I tak prawie 2 tygodnie temu mala warzyla 3640 i to jest taka oficjalna waga zapisana bo wtedy bylam u niej i ja wazyla Pozniej w srode ostatnio miala usg bioderek i przy okazji ja zwazylam ale wazylam ja ubrana w ciuszki normalne nie za grubo i czystego pampersa miala i wazyla 4130 a dzis nago wazyla 4000 :-(
Niby ostatnia zarejestrowana waga to 3640 i lekarka powiedziala ze nie ma zle ze przybrala 360 gram ale jak ostatnio ja wazylam mimo ciuszkow i spadek jest to nie jest za dobrze Nie wiem ile takie ciuszki i suchy pampers mogl wazyc :-(
Lekarka twierdzi ze stan jej nie jest zly ale moglaby przytyc wiecej Wiec mam jutro oddac mocz Oliwi Kupilam juz te woreczki i teraz jak sie obudzi to jej to zaloze i Jutro rano zaniesc to do badania i jutro popoludniu z wynikami zas do niej chyba ze jak Mala bedzie strasznie marudna ( a dzis na ktoryms watku ja chwalilam a dzis jest mega nieznosna jak nigdy ) to mamy isc do szpitala Dala mi skierowanie ale mam nadzieje ze sie nie przyda.
I mam ja karmic tylko po 70 ml co moja je o wiele wiecej.Pytala sie babka co ile jest karmiona a ja ze to zalezy ile spi ale srednio co 2 lub 3 godziny i tak tez mam ja karmic I teraz sie zastanawiam ze skoro moja pije o wiele wiecej niz 70 ml to moze lepiej ja budzic jak bedzie spala i karmic ja regularnie miedzy 2 a 3 godziny bo jak dam jej dluzej pospac to te 70 ml jej nie starczy JAK MYSLICIE ???????????????Mama mowi ze moze na spiaco uda sie ja nakarmic JAK MYSLICIE BO JUZ NIE WIEM ????????

Ostatnia edycja:
jak jej dasz te 70 to sma sie obudzi co te 2 lub 3 godziny.mi powiedziala ze mam dawac 90 i teraz nie wymiotuje.ale czasami je wiecej troche ale i tak budzi sie co 3 godz.

Mi powiedziala ze zaniedlugo zwiekszymy do 90 ml Ona kilka minut temu plakala bardzo bo chciala jesc ale miala jeszcze pol godziny do tych 2 godzin a teraz mijaja 2,5 i wlasnie sie budzi :-)

U nas bioderka ok jak na dziecko w tym wieku. Zakładać pieluszkę, kłaść na brzuszku, za dwa miesiące do kontroli.

Dorotko nie czytałam jeszcze innych wątków. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje :-(

reklama
My dziś jedziemy na usg bioderek do Bydgoszczy i przy okazji odwiedzimy trzy domy rodzinne ;-) mam nadzieję, że nie padnę, ale stęskniłam się więc się cieszę.
U nas bioderka ok jak na dziecko w tym wieku. Zakładać pieluszkę, kłaść na brzuszku, za dwa miesiące do kontroli.

Dorotko nie czytałam jeszcze innych wątków. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje :-(
Kasia, gratuluję udanej wizyty. My bylismy dzisiaj. Podobne zalecenia i też wsio ok :tak:
Dorotko, trzymam za was kciuki!!!!!!!!!!!!!

Do góry