reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Asiu ja sie niestety nie znam na temat dopajania a tez jestem ciekawa bo coraz wiecej na sztucznym mala jest A co do mleka z piersi to sciagaj i dawaj go mnie hehehheJa chce karmic a malo pokarmu mam ciagle choc wlacze a ty nie mozesz a tobie fajnie leci mleko TRoche to niesprawiedliwe ale coz poczac .
PPATQA super ze jest oki :-)

U nas na usg bioderek lekarka powiedzial ze w jednym jest mala roznica ale na tym etapie to jest oki i nastepne usg za okolo 6 tygdoni.Mamy nic nie robic czyli nie pieluszkowac czyli jest oki zobaczymy jak bedzie za te kilka tygodni
I wazylam Oliwie 6 dni temu wazyla 3640 a dzis 4100 czyli fajnie przybiera :-) i to mnie najbardziej ucieszylo oczywiscie bioderka tez ale jak widze ze ona przybiera na wadze to juzsie tak tym dokarmianiem nie przejmuje tylko ciesze sie ze Oliwia rosnie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
JUSTYNKA a ta woda przegotowana 2 razy to sama wode podawac czy z cukrem i ile wody ile cukru ????Ja od wczoraj podajke czasem herbatke koperkowa a po miesiacu mam uspakajajaca :-)

hm, no ja nie daje cukru wcale:sorry2: nie wiem tam inne mamy:confused: a z koperkową trzeba uważać żeby nie przeczyściła maleństwa, można bardziej rozcieńczoną robić. ja tez rumianek daje i ułatwiającą trawienie z hippa akurat

blon oj przykro mi

My po bilansie kamil ok, mam prezemywac oczko rumiankiem, choć już zaczeła ropka znikać po płynie fizj, krostki na boczku to potówki. Waga 5 200 czyli przybrał 1 500 od wyjścia ze szpitala, szczepienia 2 grudnia. Mam zmniejszyć dawke wit D do 1 kropelki bo ładnie ciemiączka zarastają, pozatym wszystko ok, alezapomniałam spytać o ortopede:(

Cieszę sie że wsio ok

Asiu ja sie niestety nie znam na temat dopajania a tez jestem ciekawa bo coraz wiecej na sztucznym mala jest A co do mleka z piersi to sciagaj i dawaj go mnie hehehheJa chce karmic a malo pokarmu mam ciagle choc wlacze a ty nie mozesz a tobie fajnie leci mleko TRoche to niesprawiedliwe ale coz poczac .
PPATQA super ze jest oki :-)

U nas na usg bioderek lekarka powiedzial ze w jednym jest mala roznica ale na tym etapie to jest oki i nastepne usg za okolo 6 tygdoni.Mamy nic nie robic czyli nie pieluszkowac czyli jest oki zobaczymy jak bedzie za te kilka tygodni
I wazylam Oliwie 6 dni temu wazyla 3640 a dzis 4100 czyli fajnie przybiera :-) i to mnie najbardziej ucieszylo oczywiscie bioderka tez ale jak widze ze ona przybiera na wadze to juzsie tak tym dokarmianiem nie przejmuje tylko ciesze sie ze Oliwia rosnie :-)

ładnie przybrała

Asiulku szkoda tego Twojego mleczka. Może jakims rozwiązaniem byłoby odciaganie i podawanie przez butelkę:confused:
Ja dopajam herbatką koperkową lub taka na uspokojenie z hippa. Jak sie Hania budzi po godzinie od karmienia to daje jej herbatke.

Kaka ja wlasnie mu dawalam moje odciagniete z butelki ale to nie o to chodzi...mam odstawic je wogole, bo stwierdzili ze za duzo zamieszania a nie wiadomo cy nie dlatego maly tak reaguje zle jesli ma 2 rozne mleka podawane, a swojego tyle znowu nie mam zeby dgo tylko nim karmic.bez sensu to:(tylko nie wiem jak zakonczyc to karmienie, tzn zeby mi sie wiecej nie produkowalo.

a z katarkiem tez mam problem.bo z otwartymi ustami spi i cos mu tam swiszcze w nosie ale gleboko i za cholere tgo wyciagnac nie moge...tzn cos wyciane ale to nie to...tylko ze wody morskiej nie probowalam.jak to sie robi?psikam mu i co potem?

a z katarkiem tez mam problem.bo z otwartymi ustami spi i cos mu tam swiszcze w nosie ale gleboko i za cholere tgo wyciagnac nie moge...tzn cos wyciane ale to nie to...tylko ze wody morskiej nie probowalam.jak to sie robi?psikam mu i co potem?

ASIU u mnie jest dokladnie z tym noskiem tak samo:crazy:Staram sie jej kozy wyciagac ale oczywiscie te co widac a i to zbytnio nie pomaga :no:

Co do laktacji to ja sie nie znam jak to zakonczyc Moze inne mamuski pomoga :tak:
ASIU bedzie dobrze Niewazne jakim mlekiem karmisz wazne ze Rafalek przybiera :tak:

Są preparaty homeopatyczne na zatrzymanie laktacji. Ja mam taki kalendarz z reklamą Boiron i jest preparat Ricinus 30CH - 5 granulek 2 razy dziennie aż do całkowitego zahamowania laktacji. Ale nie mam pojęcia jaka jest skuteczność. A może jeszcze nie zasuszać, może jeszcze się przyda, czy to już postanowione?

reklama
blond musisz zmnieszyć liczbe karmień lub tego ile ściągasz( ilościowo i czasowo), a śą też leki które działaja szybko, ale musi ci je lekarz przepisać

Do góry