reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My dzis po pierwszej wizycie u pediatry Mala dostala jakiejs wysypki na raczkach i lekarka kazala te punkciki smarowac fioletem.Ogoleni wsio oki przytyla 190 g przez tydzien i wazy teraz 3590 kg Tylko z tym jej oczkiem musimy isc do okulisty i dzwonie dzis po przychodniach ale nigdzie mi nie odbieraja :-(
Boje sie o to jej oczko :-(
W srode mam zas przyjsc do kontroli

reklama
KAKA od urodzenia jej lewe oczko jej caly czas ropieje :-(Czasem bardziej czasem mniej i nie musi plakac czasem nawet otworzyc go biedna nie umie Caly czas przemywane ma sola wizjologiczna ale i tak jest ropa:wściekła/y::wściekła/y:

Dorota Rafałowi tez lewe ropieje. Uwazaj z solą fizjologiczną bo moze jeszcze bardziej podraznic. Ja przemywałamm wodą przegotowaną, a teraz rumiankiem. Rumianek ładnie pomaga i oczko coraz mniej ropieje. Lekarka kazała mi przemywac oczko wlasnie rumiankiem, zapisała kropelki i jeszcze mam masowac małym palcem kącik oczka.

A wysypke kazała Ci fioletem smarowac?? :-O

tZN MOJA MA TAKIE CZERWONE RACZKI OD ZEWNETRZNEJ STRONY i to kazala smarowac fioletem ale po co to nie wiem
A za rumianek dzieki za cynk dzis zaczne jej nim przemywac A w szpitalu kazali sola ale zobaczymy jak bedzie po tym rumianku :-)

KAKA od urodzenia jej lewe oczko jej caly czas ropieje :-(Czasem bardziej czasem mniej i nie musi plakac czasem nawet otworzyc go biedna nie umie Caly czas przemywane ma sola wizjologiczna ale i tak jest ropa:wściekła/y::wściekła/y:
moja Laura tak miała jak była mała tzn ropiało oczko jej. Niestety po rumianku było gorzej (uczulał ja) pomogły tylko krople Biodacyna (niestety na recepte)

Czarna my własnie dostalismy Biodacyne od pediatry. Znaczy sie recepte. Mam przemywac rumiankiem, a potem wkrapiac kropelki. A rumianek lubi uczulac ale raczej podany doustnie, przy lekkim przemyciu oczka nic sie nie powinno dziac. Przynajmniej u nas pomaga :-)

reklama
Do góry